405D Odesláno 5. leden 2012 Odesláno 5. leden 2012 Zdravým všetkých čo majú podobné skusenosti s týmto typom auta. Okrem spotrebných vecí ako brzdy, zadná náprava, rozvody, žhaviče, olej filtre a pod. som doteraz musel riešiť kopec iných vecí ako prerobenie komplet ostrekovania čelného skla /od čepadla, nadobky až po ostrekovače na kapote/, vyhodil som komplet celý krám na recyrkuláciu výfukových plynov pričom som si vyrobil prírubu na sacie potrubie kde som si zabudoval jeden starý žhavič čo podstatne zlepšilo zimné štarty, ešte sa chystám vyčistiť sacie potrubie /recyrkulácia tam zanechala totálny sajrajt/, chladenie motora v meste som vyriešil tak že som vyhodil jeden ventilátor a v zime do otvoru davam polystyrén vyrezaný na ten priemer čo zase podstatne vylepšilo kurenie. Na prístrojovej doske mi fungujú už iba kontrolky a teplota vody /nechce sa mi to rozoberať/, ale aj napriek týmto drobnostiam by som to auto nemenil. Motor šlape jak hodinky /cca 280 000 km/ a karoseria aj napriek tomu že parkujem pod holým nebom 15r. vykazuje iba naznaky korozie. Spotreba okolo 5l nízke prevádzkové náklady su dôvody pre ktoré si to auto nechám až do doby kedy prípadné ďalšie opravy budu už pre mna finančne neakceptovateľné. Citovat
dzekyl2 Odesláno 20. leden 2012 Odesláno 20. leden 2012 ahoj souhlasim jsem naprosto spokojen s \"Pétou\" a taky sem už premýšlel že předelam ostrikovace páč ty original jsou dosti neštastné ted sem delal ramena brzdy i sedacky a cekaji mne tlumice a sveta ty mi svítí opravdu hrozne malo ale sehnal sem o neco novější tak sem zvedav jak to bude potom svítit snad líp:) jnak je to supr auto i když mam najeto cca 400 000tis. Citovat
antik Odesláno 31. leden 2012 Odesláno 31. leden 2012 Ahojky. No abych pravdu řekl, ostřikovače mam rovnou na stěračích (vyřešil někdo předemnou), ale docela jsi mě překvapil, že tam je krám na recyrkuláciu výfukových plynov. Kde to je, jak to vypadá? Taky by se docela hodila fotka príruby na sacie potrubie kde som si zabudoval jeden starý žhavič. To bych taky docela rád viděl. Citovat
405D Odesláno 12. únor 2012 Autor Odesláno 12. únor 2012 recyrkulacia je taka vec od vyfuku po sanie ovladana podtlakovymi membranami kedy sa vyfuk otvori a klapka v sani sa uzatvara. velkost otvorenia zavisi od otačok. na mojom aute to bolo v prevadzke asi 100 000 km a čistenie sacieho potrubia a sacich kanalov mi aj zdemontažou a montažou zabrala 1 den. ale motor ide o poznanie lepšie. zajtra to odfotim a dam to sem. odmontovanie si ale žiada manualnu zručnosť a ten podtlak je pripojeny na brzdovy posilnovač takže neodborny zasah môže skončit niekde v priekope Citovat
antik Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 podle návodu, ve kterém na nic nezapomeneš, se to vysvětlí dobře ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.