Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

DD,neviete my poradiť nejakého slušného mechanika v okolí PN,TT,HC.Mám podozrenie na prasknuté tesnenie pod hlavou a chcel by som aby spravil na tom test s tou mašinkou na testovanie takýchto pruserov.

V nadobke na kvapalinu som našiel táky mastný povlak.Olej sa netratí,motor sa neprehieva.Možno majitelovi pred nami to prdlo a je systém zasraný od oleja,preto chcem dať spraviť ten test,nech nemením tesnenie zbytočne.

Vdaka za nejaké kontakty.

Odesláno

V prvom rade si napíš o aké auto a s akým motorom sa jedná.

Ak ti nemyzne olej a neprehrie va sa ti, čo tam potom riešiš? Máš na viečku dolievania oleja alebo na mierke oleja emulziu? Ak je auto už zohriate, dymí ti silno na bielo? Mastný fľak v nádržke nie je dôvodom na zbitočné rozoberanie auta. Zakiaľ to nemá nejaké skutočné príznaky, tak by som nič neriešil.

Odesláno

je 206sw 1.4i 55kw.nie nedimý to,nie je ta emulzia auto beha v pohode len ma znervoznuje ten olej v chlad kvapaline.preto chcem ten test a nie to zbytočne rozoberať.Auto je priatelkine a len ked som teraz pozeral olej,vodu tak som to zbadal

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Mna by zaujimalo ako vycistit chladiaci system po vypusteni starej kvapaliny predtym ako nalejem novu.

Staci vodou alebo mam pouzit aj prostriedok na cistenie vymenikov tepla. (Mam taky a vraj nic neposkodzuje...)

Odesláno

Vo vseobecnosti sa doporucuje iba 2-3x preplach obycajnou vodou. Vypustit, napustit vodu, odvzdusnit, vypustit, napustit....Finalne napustit destilkou a pojazdit tak tyzden, potom klasika chlad. kvapalina. Pri vacsom znecisteni (prienik oleja) skusaju ludia sodu bikarbonu, Isopropylalkohol, rozne pripravky (od cisteni radiatorov, po spec.pripravky do chladicov), zasraty chlad. system to vsak nikdy 100% nevycisti.

P.S. K starsiemu prispevku.

Co sa tyka tej mastnej skvrny, tak pokial je to skvrna ako ked pozries do bublifuku, tak by som sa s tym netrapil. Prienik oleja do vody je lahko identifikovatelny (husta kasa).

[upravil dne 20.10.2012 20:14 od jojtik]

Odesláno

Vadné tesnenie pod hlavou sa prejavuje najčastejšie vytláčaním vody. Keď preniká olej do vody tak sa v nádržke objaví viditeľná vrstva oleja. To čo popisuješ mi pripadá ako nejaké \"mastné oko\" ktoré môže vzniknúť pri malej prítomnosti mastnoty vo vode a nemá vplyv na prevádzku motora.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...