adam.bogocz Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Ahoj, mám takový problém ze startováním, třeba se s tím někdo setkal. Když mám teplý motor a snažím se ho nastartovat tak se strašně třepe a když \"jakoby\" naskočí, tak jede např. na 500 otáček...dokud nedám plyn, pak jede ok.. nebo se nastartuje na 300 otáček a po cca. 3 sekundách zdechne.. Stává se to cca na 10 z 20 teplých startů... někdy to 8x chytne okamžitě a někdy to 10x ne a ne nastartovat, jen strašně skáče.. Brácha zkoušel měnit vstřikovací čerpadlo a situace se možná krapet zlepšila...potom ho napadlo ještě čidlo otáček motoru... v dia jsem měl starou chybu, něco o plynovém pedálu.. Mám takové podezření, že to začalo co mi v Pežo poje*ali auto, myslíte že to je možné? Nějak poškodit ECU? Fakt bych byl vděčný za názory/nápady, páč nám už docházejí Ještě jsem si vzpomněl že se mi při tom startování někdy rožla na palubním displayi nějaké varování o automatické [upravil dne 16/12/11 21:36 od adam.bogocz] Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Pokud nechas motor bezet ze mu nepridas tak chcipne?? Nejde cerny kour z vyfuku?? Po kolika km (pokud je teply motor) ti to udela?? Predpokladam ze motor jezdi normalne a nepocitujes ztratu vykonu. Uz ted nebudu sledovat vlakno protoze jedu pryc asi do nedele tak ho v nedeli odpoledne oziv pokud ti nikdo nebude odpovidat. Citovat
adam.bogocz Odesláno 16. prosinec 2011 Autor Odesláno 16. prosinec 2011 No když jel na těch 500 otáček tak nechcípne.... brácha ho asi 1 minutu poslouchal a pak jsem přidal plyn a najel pěkně do normálního stavu... Pokud po nastartování drží 300 otáček, tak chcípne za pár sekund.. Pokud auto hned nastaruju normálně, tak nechcípne... Kouř nejde.. Nevím po kolika km... sledoval jsem to min po 10 km.. Těžko posuzovat výkon, auto mám 3 měsíce... jen se mi zdá, že mám o litr a něco větší spotřebu Citovat
straki007 Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Prave to vypada ze ti to zacina delat kdyz se ohreje a chce se cistit(regenerovat FAP) Tak to sleduj dal. Ale asi je to tak ze se pusti cisteni a jak ho vypnes a pak opet nastartujes tak ma v sobe velke mnozstvi paliva a jak se prepnou klapky studena - tepla tak to dela bordel. Zkus jeste auto poradne provetrat. Prema ti poradi jak se to dela.............:aut:papa Citovat
Přema Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 Jo jo na větrání sem odborník....:D:D:D Citovat
hipisko Odesláno 16. prosinec 2011 Odesláno 16. prosinec 2011 nemoze to byt nejake cidlo, ktore pracuje na baze viacerych vystupov a zasekava sa? (vaha vzduchu, tepelny odpor, cidlo tlaku atd) Citovat
adam.bogocz Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 straki007 a Přema: auto právě poslední dobou větrám, HODNĚ ... jezdím často po dálnici a tam mu dám zahulit... tím to určitě nebude... hipisko: no doufám, že to váha není ... ono je divné, že to je prostě 50/50.. několikrát to za tepla naskočí jako by nic a pak to zase ani za boha nenajede.. Citovat
hipisko Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 tak vaha vzduchu by to nemala byt, skor som myslel ako priklad takeho cidla... Citovat
adam.bogocz Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 Tak co straki ? nic dalšího než fap tě nenapadá ? Citovat
adam.bogocz Odesláno 21. prosinec 2011 Autor Odesláno 21. prosinec 2011 Jasan... nastaruju(slysim zvlastni zuky), naskoci, pustim klicek... otacky motora 500... Citovat
straki007 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Tak merit co to dela. Na dalku je to nesmysl. Citovat
adam.bogocz Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 Tak jsme s bráchou strávili asi 5 hodin vrtání se v tom problému.... nejprve to vypadalo že je problém s tlakem paliva... ale pak jsme si všimli že když startování dělá problémy tak baterka sletí na 8,5 V... a pak nám došlo, že ten motor naskočí, až pustíme startér... jsme rozebrali startér, vyměnily všecky ložiska, poupravili komutátor a po složení to startuje jako blesk... má to neskutečný zvuk a rychlost startu .. napětí baterie při startování je aktuálně 11.2 V .. navíc nás k tomu nápadu přivedlo to, jak se vždy zbláznila celá elektronika, v dia motoru vyletělo milion chyb... dokonce chyby z automatické převodovky, kterou samozřejmě nemám ... takže startér skákal do zkratů ... oprava vyšla na 400 Kč zase klidně spím Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Neříkal sem ti to jak si byl u mě na dia že startér???? říkal...... Citovat
Marcel00 Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Prema a adam este doriesit tu zvysenu spotrebu. Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 To bude nohou.......a JBL:P:P:P:P Citovat
adam.bogocz Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 Přema: no že mi startér jel pomaleji to jsem poznal a to jsi říkal... ale to jak se mi celý motor rozklepal a rachotil... to si spojit se startérem horko těžko... ten motor toho dělal moc na to aby to byl \"jen\" startér... startér vytočí jen na 200 otáček... a to udělal vždycky... pak ten motor jel na 500 otáček... a svítila mi parkovací poloha automatické převodovky :-D ... fakt buď rád že jsi včera neviděl ten seznam chyb :D.. vypadalo to, že se to auto dočista zbláznilo... jednou se mi i podařilo vypnout klíč, celé auto zhaslo a motor jel vesele dále :D pak jsem otočil klíč do žhavící polohy a palubka naskočila normálně, jako že je všecko OK.. od té doby BSI hlásilo kraviny v jednom kuse... uf... ještě že je to za mnou Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2011 Odesláno 27. prosinec 2011 Bud rád že ti to neudělalo větší problém , včera sem dělal 307 co borec nechal uplně vyštavit baterku a pořád zkoušel startovat až šla do kratu...výsledek úplně resetované BSI , ztráta immobilizéru atd. prostě se chovala jako nová BSI , celé BSI sem musel nově nastavit a vše spárovat.... Citovat
adam.bogocz Odesláno 27. prosinec 2011 Autor Odesláno 27. prosinec 2011 no celkem jsme s bráchou měli strach.. jestli neni třeba někde něco zkontrolovat... bohužel má jen dia na čtení všelijakých hodnot a čtení/mazání chyb... takže nevíme no... zatím to auto poslouchá... kdyby něco, tak si zase udělám výlet do Krnova Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.