Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tom´s 206 1.1... Konec vlákna projektu / Na prodej!

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak, jak už někteří, co mě mají na FB, tuší...dávám dokupy 14\" speedline z 205 GTI... Nějákým způsobem se mi tyhle kola zalíbily a tak jsem si pro ně dojel... Koupil jsem je za pár šušňů s tím, že je KO lak. Takže postupně brousím, leštím, lakuju...zkrátka komplet renovace :D ...

Akorát váhám nad barvou středu kola... Byl bych rád, kdyby někdo nahodil nějáký tip na barvu, co by se hodila ke KRG zelený patagonii :) Stříbrnou odmítám dopředu :D

Fotka před a po, ta zelená je zatím jen základ :)

dscf1023r.jpg

Dál s sháním někoho, kdo by mi byl schopný i za nějákou úplatu pomoct snížit zadní nápravu :) ...

Odesláno

Tome kolečka vyzeraú SUPER :) pacia sa mi a som zvedavy ked budu na 206...

Ta farba hm neviem ale mne by sa pačili strieborne alebo by som skusil cierny stred ci cerveny taky tmavo...

Odesláno

Díky :) Je to makačka dát do kupy tyhle starý kola...zvlášť, když se to musí dělat všechno ručně :-/

Červená se mi taky líbí...dal bych nějákou tmavší a matnou ...ale furt se nevím, jak by to vypadlo s tou zelenou :)

Odesláno

no ta zelena se mi libi :) ja bych ju nehal taku aka je :D pripadne ešte hodiť na to matny bezbarvy lak a bolo by to super :)

osobne sa mi tie kola ku 206 nelibi ani trochu ale inak praca na nich odvedena uplne dokonalo

napíš navod čo a ako to robiš?? lebo budem robiť neičo podobne na svojich :D nekdy

Odesláno

:D ... mně se ty kola zprvu na 206 taky nelíbily ale pak jsem viděl podobný kola s leštěným límcem a barevným středem na 206, skoro totožný vzhled a byly TOP :)

A co chceš vědět přesně ? :D jak se zbavit origo laku ? jak je nalakovat ? jak je vyleštit ? :)

Jinak díky :)

Odesláno

za chvylku i ja budu bez steraču ale je nas vic čo ho nemame :-P :D :D :D

a to som zvedavy ako to bude na tve 206 vyzerať :)

a jasne chcem vedieť od začiatku procesu až po konec :) ako zbaviť laku a ako lakovať :)

plechače som lakoval ale to bolo ln ošmirglovane a nastriekane arebnym sprejom a zatim drží :D ale kola na leto chci riadne neako nastriekať :)

Odesláno

Bez stěračů je to hezčí...a popravdě..ani za prudkýho deště mi nechybí... :) Dobrovlně děláme z auta social edition :D

S těma kolama... Je to vcelku jednoduchý :D ...

Odlakování: Ze začátku jsem to bral smirkem na hrubo ale je to na dlouho...doporučuju oblepit pneu a pak koupit nějáký lepší chemický odbarvovač, dát to na disky a nechat to klidně přes noc. Potom to všechno sundáš třeba špachtlí dolu - jde to krásně i vapkou :). Přebytky a co nešlo dolu obrousíš smirkem až na kov. Pokud se zadaří, budeš mít celý kolo bez laku :)

Leštění: dělám to ručně, protože u těhle kol je problém se dostat někam kotoučem na vrtačce, navíc jak jsou obutý, tak mi překáží ventilek :-/ ... Postup: zbavíš se všeho laku a vybrousíš to smirkem až na kov ( ze začátku jsem to bral 120kou a postupně jsem měnil smirek za jemnější až skončíš u 2500 pod vodou. To už budeš mít hodně jemnej kov a pak to vezmeš brusnýma pastama - nejlepší to je dělat kotoučema, já to beru ručně a dá se to :) Na konečný vyleštění používám Silichrom a beru to jemným flanelovým hadříkem :) Pokud budeš mít zrcadlo, máš vyhráno :D

Lakování : Koukni do návodu ke Koblihovi, má tam hezky zpracovanej návod :) Ideální je vybrousit podklad do jemna, dát základ, zbrousit, znova základ, lehce zbrousit, plnič, vybrousit, klidně znova plnič, zase zbrousit a potom vrchní lak - pár vrstev a bezbarvej lak pro trochu tý odolnosti :) Nic na tom není... :D

Kdyžtak značku odbarvovače se ti pokusím zjistit, až se dostanu do garáže....na 4 kola mi padlo 1/4 plechovky a lak byl dole :)

Odesláno

Díky členovi ...206... jsem sehnal zadní lištu bez znaku, sice v modré metle ale důležitý bylo, že jsem jí sehnal :D... Dneska jsem na ní koupil černou matnou fólii a lepilo se, sice to není 100% ale podle mě je to fajn :)

Foto na autě:

dscf1059e.jpg

Konečně ten zadek vypadá trochu k světu :)

Odesláno

si ho mohol aspoň umyť :D takto to nevyzera buh vi ako :D :D :D

a to som asi jediny ktoremu sa pači ta lišta so znakom a ktory si ju neha?? :D

Odesláno

To jo...auto už nedostalo koupel dlouho :( bohužel to nemá smysl... U nás u baráku furt kopou, silnice je v nedohlednu... takže není kde, to ručně umýt a navíc se v okolí všude práší, na to zaprší a můžu to mýt každej den :-/ Takže jezdím s autem špinavým jako prase a nenadělám s tím nic :-/

Jinak budeš asi fakt jedinej, komu se ta stará lišta líbí :D

Odesláno

no ja som na toms tejne až na to že ja jsem lenivi to auto umyť :D ale snať tento vikend ked bude pekna predpoved sa o neho postaram tak ako treba .)

no a ta lišta nova je fakt hezčí ako pači sa mi dosť ale ja tu staru neham i kdyby co bilo :D mne se libi :) keby je z carbonu alebo apsoň olepena foliou bola by ešte hezčí :) ale ja ji necham a budu cool :D

Odesláno

tak tu starou sundej a potáhni jí carbonovou fólií :) a budeš ještě víc cool :) Fólií to jde potáhnout pěkně

Už se těším, až budu mít u baráku novou silnici, to budu mýt auto klidně víkend co víkend :D Mě to baví... mytí a voskování...akorát čistit interiér mě neba :D

Odesláno

Vypadá to pěkně :) Už se těším, jak budou vypadat ty kanáldekly na autě. Mě osobně se z 205ky víc líbí ty 15\", ale tak toto je taky takový netradiční a vše lepší než plechy :D

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...