Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tom´s 206 1.1... Konec vlákna projektu / Na prodej!

Recommended Posts

Odesláno

Ja som o etanole uvazoval uz pri starom Fiate (doma robenom :D:D ). Prepocty vychadzali celkom dobre ale bolo by to veeela roboty a riziko dobroprajneho suseda (uz par domacich palenic v mojom okoli zavreli ).

Skoda ze na Slovensku nie je E85ka dostupna. Svojho casu som registroval ze Peugeot deklaroval vsetky svoje auta vyrobene po roku 2000 su E15komptibilne. Ale po uprave by som do toho isiel (ved skoro cela Brazilia jazdi na etanol)

Odesláno

Zatím je objednanej regulátor paliva s ovládáním v interiéru :) Ještě budu muset sehnat budík, abych to mohl kontrolovat.

Ale doteď nevím, kdy přesně přijde... je objednanej přímo od výrobce z Japonska. Ještě na něj musím došetřit nějákou tu kačku :)

Ethanol je hodně lákavej, ale prostě dostupnost je malá. Sice se pořád pohybuju v Jihlavě, ale tam je jediná benzínka s E85, jinde v okolí není nebo o tom nevím...

Takže furt řeším, jestli se mi to vyplatí a jak to s tím pojede... :)

Odesláno

To si jaky regulstor objednal?? Dej mi link :) klidne i SZ ak je to tajomstvo ...lebl vim ze regulator ssa reguluje odtlakom v sani za klapkou :) a jetam pak jeden srob ktorym ssi nastavis maximalne uzatvorenie toho ventilu a tm padom vlastne maximalny tlak v palivovom obehu :) no som.zvedavy co to mas tty ked mas oovladanie v interiery

No jestli mas jenom.jednu benzinku tak je to jasne...ethanol nehat ethanolom a jazdit na benzin a z casu na zas skusit natankovat trosku ethanolu na.precistenie ale v pomere asi 80:20 alebo 70:30 natural95: E85 ....... alebo viac oktanovy benzin aby ti precistilo vstreky a auto sa lepsie rozbehlo :P

Odesláno

Zatím bych to nechal úplně jako tajemství, jenom značka bude jako vzduchovej filtr a ovládání není přímo od výrobce, ale takovej domáci prototyp, sice to není ještě úplně dotažený ale pán kterej to dává dohromady by to měl stihnout, než to přijde :) Víc ti napíšu v SZ :D

S tou E85 ještě uvidím...co a jak, třeba nějáká ta benzínka zmoudří a přibude ethanol :D

Odesláno

Hoši s tim 100oktanovym benzínem pozor :) už jsem viděl pár motorů, kde byly podpáleny ventily právě z důvodu tankování tohoto paliva :) Jednou za čas je to dobry na pročištění a to se ještě doporučuje ředit 95kou.

Jinak na ten regulátor jsem taky zvědavej :) Hlavně co se týče poměru výkon/spotřeba, tak pak podej reference :)

Odesláno

No ja myslel jednou za cas natankovat aspon 10 litrov a vyjazdit to .... alebo trochu casteji v pohode natankovat 98 a pojde to taky o poznanie lepe :)

Jinak s tym regulatorotom neako eztra vykon neporastie ale akceleracia by mala byt lepsia a dost :) no a pri kokonstantnej rychlosti a otackach bude i spotreba rovnaka mozna mmensia lebp ten tlak je premenlivy :) takze pri serii tti konstne tlaci 3bary takze pri akceleracii mas chudobnu zmes aa.pri konstantej rychlosti mierne bohatu :) ape ked sa tlak znizi tak pojde trosku menej paliva a bude dobre spalovanie dostacujuci vykon pri konstantych otackach ale pri akceleracii sa regulator ppriskrti a pojde tam vic paliva takze sa obohati zmes a pojde to rychlejsie a lahsie do otacok :)

Odesláno

Na E85 taky lítám,je to v pohodě.Jednou jsem to risknul a dal čistej,rencek zakuckal ale pak se s tím popral a jel normálně.O kolik ti prosím stoupla spotřeba?Mě to vyšlo při ředění 60:40 (e85:N95) o dvě decky na 100km víc (jak dle PP tak dle kalkulačky).Nad jednotkou jsem taky přemýšlel,ale když to na to jede tak na co :D Jinak s tím startováním - to by mělo blbnout spíš v zimě,ethanol má snad nižší bod tuhnutí nebo co,v létě by to neměl být problém.Ale to s hadicema jsem nevěděl,je dobré občas proslintat celý fórum :D Já jen vyměnil palivovej filtr pro jistotu....

Odesláno

Já zatím nic neměnil, spotřebu mám na natural zhruba 6,5 - 7l a to auto celkem nešetřím :D s E85 jsem se pohyboval od těch 7,5 - 8,5l ..Takže to šlo zhruba o ten litr, litr a půl na sto vejš :)

Vyzkoušet to jen s čistým E85 mě taky napadlo, ale prvně jsem si to chtěl projet s příměsí naturalu :)

Když mi 206ka poprvý natáhla ethanol, tak se taky zakuckala, chvílí motor bláznil a srovnal se...asi než si to jednotka seřídila :) Pak už to jelo normálně, když se motor ohřál, tak i chvílema líp, než jen na benzín ;)

Čistou E85 zkusím časem, až bude chuť :D Cena za litr je víc než lákavá :)

Odesláno

jj,je.Ale pro jistotu bych vzal s sebou až to budeš zkoušet kanďák s benzínem,některý auta se s tím poperou některý ne.Někdo tu prodává 309ku 1.4 a píše tam snad že to chroupe normálně...

Ale jezdit o 10-12kč/l míň neni k zahození :)

Odesláno

ten kanystr je dobrej nápad :) Na tu červenou 309ku jsem koukal.. by mě zajímalo jak to snáší všechny ty gumový hadičky a těsnění :)

Ta úspora je lákavá...stejně na to časem vymyslí zase nějákou stupidní daň :bacha

Odesláno

Tak jsem se trochem dneska nudil, vyndal jsem rezervu z auta, pohrabal nějáký ty retro krámy na půdě a vzniklo z toho tohle:

55360226927513983714510.jpg

Člověk by ani neřekl, že to je rezerva z 206ky.. :D

[upravil dne 23/5/12 22:13 od Tom_206]

Odesláno

Dneska už byla konečně chvilka času, tak jsem vyndal zadní stěrač a dal jsem tam záslepku, stejně jako Rejty :mad::D

Myslím, že je to o hodně lepší...

p3005121722.jpg

p300512172201.jpg

Kdyby měl někdo zájem, můžu záslepky dodat - 54 Kč/kus, průměr 40mm ... + poštovný/balný (14 a 5 Kč) :D

Odesláno

Evidentne si to nefotil ty. ;) Mas dobreho dvorneho fotografa.:mrk

Mne raz odfotil auto niekto neznamy na parkovisku pred teskom(povedal mi to dobry dochodca aj z SPZtou auta kam ten chlap nasadol) a do dvoch tyzdnov mi zmizlo radio. Ked som to povedal na policii tak si ho preklapli a nasli plnu garaz radii :mrk.

Edit: inak zaslepka super

[upravil dne 30.5.2012 21:12 od ivanh]

Odesláno

Fotograf je sestra :D měla po ruce mobil, tak se fotilo :)

Jsem rád, že se záslepka líbí :) ... Jinak tohle už jsem párkrát slyšel, někdo přijde, odfotí a pak to někdo vykrade...některý lidi jsou pěkný svi*ě :bacha ...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...