Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz ohledně regulace foukání v 405ce. Nejsem si jistý zda se jedná přímo o závadu, ale zdá se mi to neefektivni. Regulátor polohy foukání v interiéru (tedy to kolečko s panáčkama) se mi točí dokola - to je snad v pořádku (ikdyž jsem to ještě neviděl), ovšem a? ho nastavím do kterékoliv polohy, vzduch fouká přez mřížky v horní části palubovky a do nastavené části skoro vůbec. Až když zavřu ty mřížky tak se vzduch tlačí i na okno popř. na nohy (podle nastavení).

Nevím jak to tam uvnitř funguje a nechci do toho zbytečně hrabat. Proto budu vděčen za radu od někoho kdo už to měl rozkuchané.

Taky mi nesvítí dig. hodiny uprostřed palubky (což by asi měly - nejde na nich vidět ani za denního světla).

Poradte prosím, jak na opravu.

Předem děkuji :(:papa

Odesláno

Celou skříň topení a větrání jsem už měl venku. Nevím jaký maáš model. Stará nebo nová palubka. Jestli máš tu starší, napíšu jak na to.

Odesláno

Abyses dostal k ovládacímu panýlku jen třeba postupovat takto:

potřebuješ hlavně oříšek 10 na delším dříku nebo dlouhý trubkáč.

1. Sundáš horní kryt přístrojovky - vytahneš tři záslepky, vedle spínače mlhovek, vedle spínače vyhřívání zadního slkla a vedle (vpravo) od hodin. Pod nimi jsou tři srouby. Poté co je dostaneš ven povytahneš horní kryt k sobě a vysuneš nahoru.

2. Dále je třeba sundat kryt středního panelu.

a)Dej volant do spodní polohy a oddělej plastovou lištu, které vodorovně lemuje budíky (je jen zaklapnutá). Pod ní jsou dva šroubky - pravý ven.

b)Jestli máš rádio vytáhni ho

c)Vytáhni popelník. Zaním jsou opět dva šroubky. Ven s nimi.

d)Vytahni odkládací vaničku před řad. pákou. Strč do vzniklé dutiny ruku a nahoře nahmatej dva šroubky. Ven s nimi.

e)Nepíšu takové drobnosti jako je odpojit hodiny a spínače var. blinkrů a zad. vyhřívání a šroubky které jsou již z dálkz vidět.

f)Nyní už střední kryt můžeš sundat. (Já radši ještě sundavám kryt sloupku řízení-je to minuta práce navíc, ale usnadňuje montáž zpět).

g)Teď už vidíš ovládací panýlek který tě zlobí. Zatoč si pravým kolečkem na rozvod vzduchu a zjisti zda jsou bovdeny pořádně uchyceny (stříbrné plíšky) nebo jestli se pohybují lanka (přesněji pružinový drát) v bovdenu. Většinou je zrada právě tady.

h)Vypadá to složitě, ale demontáž mi trvala 10 minut a to jsem pořád hledal vercajk.

PS. pokud by tě zlobila skříň topení je to na delší psaní i demontáž.

Měj se.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...