SiMi 406 Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Hoj pezotaci, kdyz odemykam auto (406 coupe) dalkacem, odemknou se mi dvere u spolujezdce i viko kufru, ale ridicovy dvere ne. Je slyset, ze zamek v nich cvakne, ale dvere otevrit nejdou. Musim je odemknout klicem. Zamykani pres DO funguje bez problemu. Stejne funguje i zamykani zevnitr tim \"cudlem\" v klice dveri - odemknout to tim nejde, zamknout ano. Zkousel jsem rozebrat calouneni a podivat se co se tam deje. Protoze se mi tapec sundat uplne nepodarilo (zustal mi viset v rohu u zrcatka a nemel jsem odvahu to lamat silou), vse co jsem zvladl, byla jen kontrola pres to plastove kolecko - tu kladu, ale nic jsem neobjevil. Hledal jsem i tady na foru, ale co jsem nasel byly vsechno problemy s tim, ze central nefungoval vubec. Mate nekdo tip, nebo zkusenost, co by to mohlo byt? Muze byt (vypada to tak) chyba primo v zamecku? Kdyz jsem ho v ramci predzimni udrzby promazal, vsiml jsem si navic taky, ze jde obcas klicem otacet porad dokola - vetsinou se zarazi normalne (o tu ctvrtinu otacky), ale obcas zvladne prekonat ten \"odpor\" toho dorazu a pak v nem muzu s klickem neomezene tocit a tocit porad dokola. Je to normalni? Do origo servisu se mi moc nechce, to nechavam jako posledni moznost. Dik za tipy a rady. Citovat
stajgrpavel Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Ahoj ... Take se mi zamek obcas protacel ... Dle rad tady jsem tad do zamku trochu rozdrcene tuhy.. Takze ted uz bez problemu... Obcas se seknou stavitka v zamku. A u toho odemykani na do bych to videl na spatnej kontakt nebo preruseny drat ve dverich... [upravil dne 12/11/11 21:44 od stajgrpavel] Citovat
SiMi 406 Odesláno 14. listopad 2011 Autor Odesláno 14. listopad 2011 Diky za tip, tuhu vyzkousim. Dratky se mi ale moc nezdaj. Pri stisknuti tlacitka na dalkaci je slyset, ze motorek cvakne. Po rozebrani tapecu je i videt, ze tahla se hybaj. Jen to je jakoby malo. Kdyz odemykam normalne klicem, tak je citit, ze zamek klade odpor a klicem se to otevira ztuha. Kdyz to predtim odemknu dalkacem, tak jde pak klicek v zamku skoro uplne volne, az na konci, na najekych poslednich 2, 3 milimetrech te otocky to klade odpor (a do-odemkne to konecne dvere) - jakoby to ten dalkac nezvladl otevrit uplne... Problem bude asi jinde - protoze ty dvere nejdou odemknout ani zevnitr mechanicky pouzitim toho cudlu v klice dveri - to ma stejny efekt jako u dalkace - je slyset, ze cvakne zamek, ale dvere zustanou zamceny (tedy vnejsi klika je neotevre). Citovat
stajgrpavel Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 No nevim presne jak je to u 406ky resene ale urcite tam budou naka tahla.. Jukni jestli nejsou nako zohybana... Po pripade bych nejak promazal zamek a mechanizmus odemykani dveri Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.