Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prosím PC odborníky a pařiče..

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko přeji, prosím, pomozte. Chtěl jsem se ženou po síti pařit AvP2 (aliens vers. predators) a můj notebook mě malinko zklamal. Zlobí zvuky. Veškerá hudba je OK, ale nezní jediný zvuk, ani střelba, kroky, radar... nic. Prolezl jsem nastavení přímo ve hře, tam je vše povoleno.. tak vám nevím.. NB je docela nový.. po grafické stránce hru zvládá.. Můj NB je Dell Latitude D600 a zvukovka je: Sigma Tel C- major Audio. Verze hry je ta nejnovější možná.. Direkty 9.0c Já amatér jsem v koncích.. poraďte prsím.. přece jenom střílet brokovkou po své manželce bez patřičného zvukového efektu není to pravé ořechové.. Ale nebojte, jinak ji mám rád :))

Odesláno

par dotazu:

tak za a) Kde jsi sehnal babu ktera je s tebou ochotna hrat hry :)

za b) zkus spustit dxdiag (start - spustit - dxdiag) a tam na zalozce zvuk zkusit jestli ti to prehrava zvuky pres Direct Sound

c) jiny hry nebo programy jsou se zvukem v pohode?

d) nemas treba jenom stahnutou hlasitost

e) nemas zaply v AvP2 nejaky EAX a podobne ktery treba moc s tvoji zvukovkou nejsou kompatibilni ... ve hre dej mod stereo

f) nemas nastaveny moc/malo kanalu (uz si nevzpominam jestli to tam jde nastavovat nebo ne)

Odesláno

a) potkal jsem ji na SŠ před 8mi lety.. Loni si ji vzal.. Nejsme nějací pařiči, ale občas si dáme W3, Diablo2.. apod.. FirstPerson jsme zkoušeli poprvé..

b)dxdiag v pohodě.. directSound fičí jak po jehličí ve všech testovacích módech

c)zatím jsem neměl problém se zvukem s ničím jiným. Na mém stolním kompu však ta samá hra, ze stejného cedla běží bez problému

d)hlasitostí to věru není.. psal jsem, že hra není hluchá úplně. Hudba v ní hraje, jen se neozývají žádné zvuky(tím myslím provozní zvuky - střelba, kroky.. funění mé ženy, jak zdrhá před broky..(to tam asi není, coo??)), což mi opravdu hlava nebere

e) a f) tomu nerozumím.. zkus přiblížit.. Musí to být nějakým nastavením, ale fakt už nevím co a kde mám hledat.

Odesláno

Zkus se podivat na nastaveni zvuku ve Windows jestli mas vsechny kanaly zapnuty (na max)

Nebo jestli nemas nastaveny prostotorovy zvuk (jak psal Petano), ktery zrejme notebook nepodporuje, tzn zvuky by meli jit ze zadnich repraku, ale notebook ma pouze predni.

Odesláno

EAX je zkratka standartu od firmy Creative

je to neco jako Direct3D akorat pro zvuk ... takze to do zvuku pridava vselijaky efekty jako hall, reverb (zakladni) i pokrocily a pak zvuk zni jako treba v nejakem sale, koupelne, pod vodou, jeskyni apod.

Problem je ten ze ne vzdy je implementace v ovladacich zvukovek dotazena do konce a vyvojari to taky vetsinou uplne neodladi takze jestli tam nekde v ty hre najdes nastaveni zvuku a tam bude EAX, A3D, Sourround apod. tak to prehod na obyc stereo.

Pak jeste treba by se mohlo zkusit spustit vic winampu zaraz (je tam v options hned na prvni strane allow multiple instances) udelej tak ctyry a zkus vsechny pustit ... jestli ti zvladne prehravat vic zdroju zaraz.

A nebo jeste vyzkouset stahnout odnekud novejsi ovladace ... treba ty co tam mas jsou nejaky nic moc nebo takovy ty orezy co se bundlujou k OS

Odesláno

Něco podobnýho jsem řešil u tetky. Muzika frčela a zbytek zvuků strašně chrchlal. V ovládacích panelech byla po reinstalu zvukovky ikona na nastavení zvuků, a tam byl šílenej maglajz. Musel jsem tam nastavit frekvenci a vypnout všechny plug iny. A nakonec jsem zjistil, že tam je i volba jaký se používají repra a tam jsem musel dát co tam měla, v jejím případě klasický 2 repráky. Standartně tam jich bylo 5 se surroundem. Od tý doby jí to fachá, i když občas se jí to vrátí zpátky do toho základního nastavení a musí to zase předělávat. Nevím jestli to je i tvůj případ, ale ze zkušenosti mám s NB dost problémů právě při hrách......... hlavně s nastavováním grafiky.

BTW: Když už sem píšu nemáte někdo na prodej starší bluetooth na USB????? Koupil jsem si founek se zoubkem a chtěl bych si to zkusit jak to fachá, než do toho vrazim další prachy.

[Editován dne 31/3/05 deeper]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...