Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny zde na PC :papa. Tak mi to nedalo a taky si zakládám své vlastní vlákno o mém Lvovi. Je to Peugeot 206 s motorem 1.4i, datum narození je 26.10.2000 a pyšní se výbavou XT. Má jen 3 dveře, ale vzhledem k tomu, že jsem student a jezdím denně max. se spolujezdcem, tak mi to ani nevadí :) Závěrem bych ještě dodal, že je to moje první vlastní auto :mrk

Jak jsem k němu přišel?

Tak po dlouhém rozmýšlení jsme s tátou uznali za vhodné, nechat auto přitáhnout z Německa, o to se měl postarat tátův známý, který pracuje na jedné technické a přivydělává si dovozem aut z D. Příběh se ale doopravdy zamotal, protože jsem vůbec nepočítal s tím, že budu zde na PC, původně se totiž mělo jet pro českou fábii s dieselovým motorem. Pár vyhlédnutých typů bylo ovšem velkým zklamáním, už jsme z toho byly zoufalí, protože ne a ne najít auto v pěkném stavu s pokud možno malým nájezdem km (vše kolem 200 tkm). Pak ovšem padl pohled na 206ku. Sice benzíňák, ale uchvátil nás velice zachovalým zevnějškem i vnitřkem, a to nemluvím o (dle mého názoru) zdařilém designu tohoto vozu, který i dnes může udělat hodně parády. Cenovka 2 990 € šla nakonec ještě dolů, díky dobrým komunikačním schopnostem známého. (Pozn.: Náplň klimy prázdná + nefunkční otáčkoměr). Na displayi budíku svítilo 97 297 km (samozřejmě jde polemizovat o skutečném stavu, přeci jen, je to auto dnes již 11 let staré:roker). Auto jsem si ale rychle zamiloval a přestože se domů dopravilo ve velice časných ranních hodinách, seděl jsem v něm docela dlouho :D :D :D

Dále pak klasika, technická, rozvody, výměna oleje.

Závady:

Nefunkční otáčkoměr + občasné ukazování špatné rychlosti (o cca. 10-15 km/h → VYŘEŠENO

Zanešené vstřiky (zpočátku mi to až tak nepřišlo, prostě jsem si myslel, že auto není až tak živé a jdoucí za plynem) → VYŘEŠENO (jede to o poznání lépe)

Úpravy do budoucna

No, nebude jich mnoho, jsem chudý student :D a jsem rád, že mi rodiče sponzorují náklady na provoz, takže náklady na úpravu po nich nemůžu chtít a ani bych nechtěl :cool:

Ale přecejen nějaké úpravy jsem si usmyslel.

1. výměna origo rádia Blaunpunkt (pouze kazety) za Alpine CDE-120 rm → SPLNĚNO

2. chtěl bych vyměnit přední H4 světlomety za čiré H7, které auto dle mého názoru dost omladí :)

3. na jaře budu uvažovat o stříknutí lišt do barvy vozu :)

4. možná fólie na boční zadní a zadní sklo, ale nic temného :)

Přidám i nějaké to foto :)

post-37032-14109620453766_thumb.jpg.JPG]

[upravil dne 21/3/12 18:46 od Majkls]

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, tak až dnes přezuto na zimáky :mad:, dlouho jsem dumal a nakonec vybral pneu Sava Eskimo S3, rozměr klasika 175/65 R14 :mrk

Teď jen uvažuji, jestli koupit poklice nebo nechat bez :myslim

[upravil dne 9/11/11 16:21 od Majkls]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

No, tak nakonec jsem se rozhodl pro poklice, možná i proto, že jsem moc nevěděl, co si navymýšlet pod vánoční stromeček :D Takže poklice budou, jsou ovšem ještě schované pod postelí.

Nicméně, foto z netu, pro představu, viz: zde

Až budou na autě, hodím foto :papa

Odesláno

Jinak, vyskytl se mi problém na autě :( V ranních nízkých teplotách pohupujou otáčky na volnoběh a po ustálení se (asi po 30 vteřinách) zůstanou na 1 200 ot., jednou za čas to chcípne při volnoběhu... jinak ať jedu jak chci a jak daleko chci, neohřeje se to víc, než na 80 stupňů. Tak zkusím čidlo teploty :myslim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tý vole takhle vysoký to mít tak dávám závody mezi offroudama a ještě vyhraju :D, ne dělám si srandu docela zachovalej a chtělo by to nějaké letní setup :P

Odesláno

Snížení by neurazilo ani mé oko. Na druhé straně ale chudý student má jinačí výdaje, než stavitelný podvozek :D Dojem off-roadu ještě dělaj mrňavý 14\"ky a je to takhle no :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...