jindra73 Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Zdravím při jízdě v sobotu po dálnici asi 20 minut tempomat 140km/h najednou jakoby vyplo zapalování a motor nejel. Přidával jsem plyn a nic se nedělo .Dojel jsem ke krajnici a najednou se rozsvítila červeně kontrolka STOP ENGINE, poté bliklo ... nízký tlak oleje v motoru ... .Zastavil jsem a po minutě zkusil nastartovat a auto pak normálně jelo.Teplota motoru někde kolem 80st. Po dojetí domů jsem dolil trošku oleje( bylo tam tak v 1/3 rysky). Dnes po 20km najednou opět motor při běžné jízdě ve městě najednou vypnul a po 5 sec hláška červeně STOP. Zastavil jsem a opět nastartoval a auto zaparkoval ... Předcházelo tomu asi 14 dní jezdím do práce 23km) Když jedu do 2000 v pohodě vše OK! Pokud chci předjet a přitlačím na plyn tak: Propad výkonu v určitých otáčkách- jakoby turbo vynechávalo většinou ve 2500ot. ve 3000 už zase tahá ok! ( Vyskočí hláška speed control system faulty). Někdy již přes kolem 2000ot náhlá ztráta výkonu a auto nechce jet a dnes po 10km jakoby turbo přestalo jít úplně ... auto výkonu Škody 105. Turbo určitě nešlo. Teúplota motoru je max. 80st. Auto má najeto drobně přes 200t. [upravil dne 10/6/12 09:02 od jindra73] Citovat
Přema Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Bez diagnostiky je to věštění z křištálové koule........ Citovat
jindra73 Odesláno 10. červen 2012 Autor Odesláno 10. červen 2012 Tak po výměně oleje+ lepšího značkového olejového filtru( 4měsíce zpět) automatická ochrana vypla motor pouze 1x a to další den po výměně oleje a motor od té doby již svévolně nevypíná Co ale přetrvává: při razantním sešlápnutí plynu v otáčkách do 2 t. se objeví někde kolem 2-2,5t. ot. pípnutí a rozsvícení hlášky ( speed control system faulty- nejde tempomat) , následný propad výkonu tak o 30%- auto v podstatě již nezrychluje a opět normálně zatáhne až tak kolem 2.800ot. Cítím , že okamžitě po pípnutí hlášky přestane táhnout - objevují se díry ve výkonu Po vypnutí motoru a následném nastartování vše funguje normálně než opět trošku razantněji sešlápnu plyn pak opět PÍP .... Do 2.000 otáček jede auto normálně a ze začátku pokud přidávám zlehka- středně vše ok žádná díra ve výkonu Stav turba: osička která vede k válečku pod turbem je potečená olejem viz foto ... turbo někde propouští olej ... čím dál více Že by to chtělo repasi turba ? Diagnostika nezjistila žádnou uloženou chybovou hlášku Citovat
janko25 Odesláno 11. červen 2012 Odesláno 11. červen 2012 ahoj mal som nieco podobne pred nedavnom tak isto diagnostika v beznom servise nic ziadna zavada tak som navstivil autorizovany servis a tam to ukazalo vsetko sice stala diagnostika 50e ale aspom som vedel na com som bol to egr ventil ze pri sa to stava dost casto zasekava sa teraz montuju novsie a kvalitnejsie ale stal ma 450e a nikde inde sa to neda menit to pre zaujimavos lebo ho musia nacitat cez diagnostiku Citovat
jindra73 Odesláno 19. březen 2013 Autor Odesláno 19. březen 2013 Tak změna softu u FAP OFF a vše v pořádku, motor již jede plynule, žádné propady výkonu ani hláška STOP Citovat
straki007 Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Moc se neraduj. EDIT: Tady se radujes taky [upravil dne 19/3/13 20:47 od straki007] Citovat
jindra73 Odesláno 19. březen 2013 Autor Odesláno 19. březen 2013 To že mi odejde turbo každým dnem mi tvrdili i ve FAP OFF před 1,5r. a auto jede v pohodě ... jen očuzuje kolem turba. .... Ale jede zase mírně hůř do 1.800 ot. Teď jede jako bráchova 308 . ... Já jezdím převážně do 2.000 ot. .. Spíš lechtám kolem 1.500ot Citovat
raden Odesláno 29. březen 2013 Odesláno 29. březen 2013 jindra73:naše auta mají podobnou minulost,ale až \"Straki\" vyřešil. A nelechtej kolem 1500! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.