Lord Back Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 dneska jsem kouknul na zadni kotouce ktery mam komplet nove i s destickama najeto tak 1000km a kotouce jsou ze 2/3 jeste hrube neojete pritom jsem byl na horach v 5ti lidech a myslim ze by uz meli byt olejskane a jsou jen kouskem tak jsem jel do servisu kde ty brzdy delali a tam mi rekli ze si to casem sedne, akorat me orezaji kotouce a to neni normalni. Zkousel jsem je potrapit tak jsem vyrazil na cestu kde jsem je trosku vic zatizil a po dvou prudsich zabrzdeni mi auto nebrzdilo vubec tak jsem vylezl a predni brzdy horeli a zadni byli tak nejak trosku teple. Nemuze to byt zatezakem Citovat
Lord Back Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 to uz jsem zkousel podle me bude v hajzlu posilovac nebo podtlak co ji zene jelikoz staci trikrat slapnout a pedal je tvrdej jak beton ale kdyz mu pridam trosku plynu tak jde mekce furt a to same se deje kdyz prudce dupnu do pedalu je hned tvrdej a auto nebrzdi jinak na pribrzdovani jde mekce a brzdi dobre do ty doby nez se do nich opru Citovat
Benžík Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Měřil jsi jak velký podtlak udělá vakuovka? Mělo by to být cca -0,8 bar aby posilovač správně fungoval. Citovat
Lord Back Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 a jak to změřím všechny budíky co mam tak ukazujou jen tlak Citovat
Dano406 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Na to je budík který umí měřit do mínusu,čili podtlak. např, toto Citovat
podgy4 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 jelikož mi to dělalo to same a po vymene vak.pumpy to začalo fungovat správne, tak by ch na to spolehal.cena cca 1500Kč Citovat
Benžík Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 To Podgy4: kde jsi ji koupil za 1500Kc? Jestli se dá za tyhle peníze sehnat nová, tak jí chci taky. Mě taky dělala málo vakua, stačilo přihnout pružinky ventilků a bylo to dobrý. Citovat
podgy4 Odesláno 7. říjen 2011 Odesláno 7. říjen 2011 To Benžík: Kupoval jsem jí u jednoho mechanika v českých budějovicích, tak mi posli tel číslo, ja za tím mechanikem zajedu a zeptam se ti Citovat
Lord Back Odesláno 8. říjen 2011 Autor Odesláno 8. říjen 2011 tak dneska jsem to všechno na zadku rozebral a zděšení bylo na místě myslím že brzdy si už budu dělat jen sám všechno bylo zarezlé zatuhlé nic tam nechodilo tak v pondělí musím jít koupit repair kit neboli komplet manžetky gumičky a brzdové trubky to vše je na sračku. A hlavně že je tomu 14 dní co jsem si to nechal všechno udělat jen zadní náprava mě stála na brzdách cca 6500 v servisu dali nové kotouče destičky pakny lanovody. Dostali to tam kladivem nic nerozhejbali a předali mi auto jako že je vše ok za týden byly kotouče orezlé a oni mi řeknou ať jezdím dál že si to sedne jako vtip dobrý ne Citovat
Lord Back Odesláno 11. říjen 2011 Autor Odesláno 11. říjen 2011 tak už mam zadní třmeny komplet rozhejbané namazané přetěsněné prostě komplet, chodí to jen prstíčkem, dneska jsem se ještě rozhodl se podívat proč to tak na prt brzdí na ruční brzdu, opět jsem objevil že mě fakt podělali v servise, vyměnili jen ty krátký lanka v zádu a to centrální tam nechali, po dnešní demontáži a montáži už vím proč se na to vykákli prasata, je to docela dobrá rozborka, dělal jsem to cca 4 hodiny i s promazáním lanovodu, jelikož bylo jen zatuhlé nikde nebylo načaté, ale výsledek byl famózní sice jsem ještě s garáže nevyjel ale v garáži jsem zatáhl ručku na 7 zubů a táhl jsem kola smykem jde pěkně zlehoučka a měkce, tak si myslím že teď už není na brzdách co řešit. V servisu to rádoby stihli za 2 hodiny komplet a já na tom strávil od soboty do úterka s tím teda že dva dny jsem čekal na díly ale asi to za to stálo. Jelikož od této zkušenosti už nikdo na to auto ani nehrábne všechno si radši udělám sám už mě čeká jen ložisko v zadním kole a auto bude už komplet bez problémů Citovat
Osvi Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 tak už mam zadní třmeny komplet rozhejbané namazané přetěsněné prostě komplet, chodí to jen prstíčkem, dneska jsem se ještě rozhodl se podívat proč to tak na prt brzdí na ruční brzdu, opět jsem objevil že mě fakt podělali v servise, vyměnili jen ty krátký lanka v zádu a to centrální tam nechali, po dnešní demontáži a montáži už vím proč se na to vykákli prasata, je to docela dobrá rozborka, dělal jsem to cca 4 hodiny i s promazáním lanovodu, jelikož bylo jen zatuhlé nikde nebylo načaté, ale výsledek byl famózní sice jsem ještě s garáže nevyjel ale v garáži jsem zatáhl ručku na 7 zubů a táhl jsem kola smykem jde pěkně zlehoučka a měkce, tak si myslím že teď už není na brzdách co řešit. V servisu to rádoby stihli za 2 hodiny komplet a já na tom strávil od soboty do úterka s tím teda že dva dny jsem čekal na díly ale asi to za to stálo. Jelikož od této zkušenosti už nikdo na to auto ani nehrábne všechno si radši udělám sám už mě čeká jen ložisko v zadním kole a auto bude už komplet bez problémů Ahoj, chci se zeptat, kolik stojí manžety na zadní třmeny, poněvadž budu muset vyměnit za prasklé... O víkendu jsem měl dole destičky a rozhýbal jsem třmeny - jeden jde krásně z lehka a s druhým taky rukou hnu, ale jde poněkud ztuha. Každopádně chci manžety vyměnit, protože je jen otázkou času, kdy díky prasklým manžetám třmeny opět zatuhnou. Jak je složitá demontáž a výměna? Předpokládám, že je třeba odpojit brzdovou trubičku a třmeny úplně vyndat. Díky za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.