Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

asi jo, pochopil jsme proč ten otvor nad nádrží je tak vomačkanej, neni tam vůbec místo na manipulaci a černej prstenec nejde ani vyndat ven.

Odesláno

ja vim, odšroubovat jde, ale vyndat už ne.

asi se musí zase pokroutit otvor aby šel vyndat

Odesláno

ide to von, tesne ale pojde von ta matica...inac to vyzera tak ze tam ani nebolo cerpadlo, aj tie kabliky nato niekto tahal... zaujimava vec... treba skusit odpojit a nechat auto bezat z flaske, ak to pojde tak to cerpadlo treba zrusit a dat do poriadku....

Odesláno

Když odpojim kablik, tak motor zdechne.

Je to náhrada za čerpadlo co má fungovat na motoru.

v místě kde prochází ten kabel je dost nepřesná díra a v místě kde je trubička od čerpadla ( C ) tak tyhle díry někdo udělal. Je to na nich vidět.

asi budu muset sehnat tohle víčko jiný, nebo tam dám šrouby. Asi se rozhodnu pro výměnu motoru, je to více proti si tenhle nechat a opravit ho.

Výměna motoru bude jednodušší.

[upravil dne 13/4/12 13:45 od antik]

Odesláno

tak tedko mi zdechává motor furt, jsem defakto nepojízdnej. když nastartuju tak to otáčky drží ale jak přidám trochu, tak za schíli to vypadá jako by motor neměl naftu, cuká a nakonec chcípne.

Vyměnil jsem palivovej filtr. dolil olej , dolil vodu do chladiče. a ještě se zkusim podivat osobně na to čerpadlo. Takže ho vyndám a snad zjistim nejen jak vypadá , ale proč dělá občas divný zvuky a proč čerpadlo někdy neslyšim a někdy zase jo.

Snad neodchází, protože nemůžu tedko vyměnit motor.

Divný že je že po nastartování to bublá krásně, ale jak má o trocha větší odběr nafty tak to je smrt.

[upravil dne 13/4/12 14:24 od antik]

Odesláno

Tak vyřešeno. vyčistil jsem filtr elektrického naftového čerpadla. Nechutný to filtr, p405 táhne jako mladík. Nechápu jak to mohlo vůbec jezdit. Pár informačních fotek:Kdo pozná z čeho je to čerpadlo , tak dejte vědět.

povedlo se mi odšroubovat víčko s hadicema atd...

m-1ewebv4.jpg

čerpadlo s mikrofiltrem. V tuto chvíli nečišteno, čerstvě vyndané.

m-5on6yyn.jpg

h-s0cgxl54.jpg

h-dtildamx.jpg

m-n1qspddd.jpg

Původní nasavací trubici někdo zkrátil...

m-xeogchqx.jpg

m-0yk6wvff.jpg

Ono to tak sice nevypadá, ale to už je vyčišten ten mikrofiltr. je zasranej i zevnitř, takže čistka lihem pomohla jen z části.

m-mtaikpgm.jpg

m-i06ycy4.jpg

Přepážky v nádrži někdo ulámal

m-jf1fyh0b.jpg

m-0f9c6z4a.jpg

čerpadlo zespoda. ta drážka mě tam zajímá k čemu je.

m-mfouiskr.jpg

zbytečně vyvrtaná dírka v původní nasávací trubici

m-9y9x5i1.jpg

[upravil dne 13/4/12 21:03 od antik]

Odesláno

Táák a mám díky Crazybikera funkční zadní okna v elektrice. Poctivě je dětem mohu vypnout, funguje to jak na čudl na tapecech, tak na tunelu. Krásná práce. Ještě zbývá dořešit automatické dovření oken, ale to až později.:roker

xas9yxi.jpg

[upravil dne 15/4/12 01:28 od antik]

Odesláno

Sesmolil jsem nákres jak zapojit krabičku co umí zavírat okna po zamknutí centrálem.

zewsbm5c.jpg

Po drobné úpravě v nákresu to bude fungovat i s obyč. čudlama co maj 5 kontaktů. Pak bych to mohl použít i pro zapojení na zadní stahovačky, které mají čudle 2.

Odesláno

zapojení je furt stejný a je jedno jestli to máš na Peugeotu nebo na jiným autě. P306 nevyjímaje... tedy pokud má čudliky takový. Otázka je ale kde sebrat tolik krabiček. Mám tu 2 krabičky a na každý okno je třeba 1 krabičku.

Upravený nákres sem hodím taky, ale nejdřív to radši vyzkouším. 12V trafo + stahovačka + čudliky a pak to jen vyzkoušet, jestlli to nemá někde mouchy.

[upravil dne 15/4/12 19:25 od antik]

Odesláno

Manuální zkouška dopadla velice dobře. Předpovězené zapojení jsem uhádl správně. Dokážu to díky tý krabičce zapojit tak, že to musí zaručeně fungovat i s obyčejnejma čudlema. Dokonce se daj použít jakékoliv čudle. K posuvu totiž stačí 3 káble, ale na ukor toho, že nebude funkční automatický dojezd čudlem, ale pouze centrálem. Pokud se sežene čudlik s 6ti káblama tak to potom ano, a pokud se připojí paraelně další čudl (je jedno jaký), dá se to pak dát i na stahovačku s 2ma čudlema, jako je pravá přední stahovačka a obě zadní stahovačky. takže ze dveří polezou 4 dráty pokud jsou tam obyčejné čudle, a 6 drátů pokud tam jsou ty originál čudle k tý krabičce.

Já jsem originál čudle nesehnal , ale chystám se na to.

Dohromady těch origoš čudlů budu potřebovat přesně 5.

[upravil dne 15/4/12 18:59 od antik]

Odesláno

Zapojení obyč čudlu:

m-qj754zid.jpg

Zapojení krabičky:

m-m7yt2mvh.jpg

schéma je dost narychlo kreslené a je pro přední stahovačky...

m-eimw375h.jpg

Fialový kábl co vede k relé je od servomotorku a je třeba ho napojit na modrý nebo zelený káblik a na jeden z nich je třeba připojit právě ten fialový káblik.Pokud se okno při zamknutí centrálu otvírá, bude třeba přehodit káble na motorku stahovačky (šedý a hnědý). Pokud se se okno zatahuje při odemčení, je potřeba vyměnit modrý za zelený u serva centrálu.

EDIT:Dioda není třeba vkládat. navíc neni třeba používat relé na každé dveře, já třeba použil relé jedno a ukostřovací kábl spínaný tim relé natahl až do druhých dveří.

Jo a ještě něco.

V konektoru tý krabičky jsem místo 4B použil 5B

[upravil dne 25/4/12 12:49 od antik]

Odesláno

ještě zadní stahovačky, včetně vypínání těch čudlu pro děti což má za následek další kábl navíc

m-cnrgxylo.jpg

[upravil dne 15/4/12 20:10 od antik]

Odesláno

už od mala cca od 12 cti let jsem dratenikJen bych doplnil informaci, že čudlik na klasické zapojení (ten s 5ti drátama) je přepínač a čudlik na zapojení s dojezdem (ten s 6ti drátama) je spínač.proto to zapojení je jiný.

[upravil dne 16/4/12 11:13 od antik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...