Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Díky za kompliment

.

Tak jsem dnes nahradil ostřikovací dudlik záslepkou z kovomatu za 5 kč. Po drobné upravě je to takové :

zhbnzegp.jpg

trtpmhvw.jpg

Odesláno

Jo , málem bych zapoměl, snažim se postupně sundat ty zkroucené folie na oknech, je to makačka před panelákem něco takovýho dělat.

Zvláště ze zadního okna.

Odesláno
už od mala cca od 12 cti let jsem dratenikJen bych doplnil informaci, že čudlik na klasické zapojení (ten s 5ti drátama) je přepínač a čudlik na zapojení s dojezdem (ten s 6ti drátama) je spínač.proto to zapojení je jiný.

[upravil dne 16/4/12 11:13 od antik]

je to dobrý mít takového šikovného eletrikáře za kamaráda ;)

Odesláno

Děkuji za kompliment.

Ty jsi evidetně pochopil, proč si myslim, že si p405 zaslouží jistou výbavu a že na to mám ji sem dát. :roker

Odesláno

jsem rád, že jsem ti taky s něčím pomohl, ale nesmíš zandbávat dílenské zpracování

pak to kazí dojem, nelepil bych vše za každou cenu jako vlaštovčí hnízdo

Nejhorší je, že než to všecko doděláš, tak to shnije, uděl starých aut

Odesláno

nehodlám hned vše lepit, od toho tu dám dotaz a čekám nějaké názory.

To že by to shnilo dřív než to dodělám, toho se nebojím. Pozink vydrží mnohem déle, navíc mě to prostě baví.

z GRD verze si udělám SX verzi by Antik. Rád bych vše originál, ale jen pokud to jde, nebo neni předražený. Až mi to schnije, přijde na řadu další a to co jsem již použil, může dědit nástupce.

Dal jsem i na tvé rady a zpětně se dívám a napravuju chybičky, viz Knauf.. atd.

Automatický dojezd oken se blíží ke konci svého vývoje a díky tomu že mám jen 2 krabičky, které dám zatím na přední okna , bude projekt nedodělaně dodělán z poloviny a takhle je to se všim.

Nemohu sehnat ten zatracenej samostav, taky musím vyzkoušet jestli funguje sahara , a jelikož jsem zvyklý vědět o tom, zda se sahara sepla nebo ne, mám nainstalován forichtung, ale nezapojen zcela.

To jsou už 3 věci, které mám rozdělané jen kvuli maličkostem.

Samostav : stále mi chybí ten plíšek s pružinkou

automatický dojezd oken : stále chybí 2 krabičky

kontrolka sepnutí sahary: nezapojeno díky chybějícímu instalačnímu materiálu. (Koupím zítra. ) a díky neotestovanému systému.

No ale když jsme u té kritiky.

Vznesl jsem dotaz, co se týče denního svícení. Dostávám rady abych ho dal do škvíry pod SPZ.

CO ty na to ?

Odesláno

jednoduché, nesnáším auta s denním svícením :D

spíš bych si udělal automatické rozsvěcení světel.

Svítíš i zadníma, vypadá to normálně. Prostě ty bludičky za pár šupů neuznávám, neplní svou funkci, ať maj padělanej atest nebo ne

Odesláno

No to automatické rozsvěcení světel mě už napadlo taky, dá se to prý udělat jednoduše relátkem na alternátor. jakmile začne dobíjet, světla se rozsvítí, ale nemám dostatek informací takže nevim jak napojit relé bezeškod.

Ty jo? Nebo máš nějaký návrh?

Odesláno

hele prodávají už dodělané obvody v ceně cca 250 Kč

nebo jde použít to relé (spíše dvě) a použít třeba kontrolku dobíjení. Jenom nápad neber to jako schéma;) První relé bude hlídat přítomnost palubního napětí, tj otočení klíčku. Druhé bude hlídat zhasnutí kontrolky dobíjení (když zhasne, máš 100% jistotu, že motor běž a dobíjí). Takže jak zhasne rozsvítí se světla

Odesláno

no relé má jistý odběr a žárovka taky, nejsem si zcela jistej, ale na tu žárovku by se nemělo nic napojovat nebo jí měnit odpor. Mohlo by to ovlivnit dobíjení. Teda aspon tomu tak bylo u starších aut.

Proto mam obavy. Jistě se dá najít jiný způsob jak napojit relé, které sepne vždy, když je nastartovaný motor.

příprava tam nidke není, zvláště ne u GR verze.

Koukám, ale že by se vyplatilo nezávazně vyzkoušet na co je třetí slabej káblik u alternátoru.

[upravil dne 18/4/12 22:59 od antik]

Odesláno

To je fakt. to bych mohl.Dneska jsem si udělal řidičovo okno na dojezd přez centrál. Spolujezdce mam skoro hotovýho,ale protože mi tam nejde.....

EDIT:

Nejde, protože druhá krabička nefunguje. Smůla.Musim tedy sehnat místo dvou krabiček hned 3.

[upravil dne 20/4/12 20:22 od antik]

Odesláno

čus, co se týče světel

bojíliš se odběru relé paraelně připojeného k žárovičce, použij nízkoodběrové relé, které sepne silnější NEBO obvod s tranzistorem a dvouma odpůrkama, který sepne rovnou relé. Ještě doplním mou vizi o pár odkyzů výše....

To s těma dvouma relátkama.....

1. kontroluje přítomnost otočení klíčku (přítomnost palubního napětí), 2. je zapojeno reverzně (tj. má napětí, protože žárovička dobíjení nebo mazání svítí). Teďka nastartuješ, žárovka zhasne a relé (tranzistor) odpadne (kontakty jsou samozřejmě na relé č.2 zapojeny rozpínací), začnou svítit světla (proklemuješ paraelně drát od páčky-prstence zapínání světel). Když chcípneš motor, odpadne relé 1, a vše se vypne (můžeš a to se doporučuje, připojit napájení relé 2 (nebo obvodu s tranzistorem) teprve za relé 1. Tím si zaručíš, že ti relé 2 nebo jakýkoliv pomocný obvod nebude žrát enerii z baterky při vypntém stavu....

Píšu to po oslavě narozek kamaráda na Rychtě, omluv překlepy nebo gramatické chybky

Zdraví Kubajz

Odesláno

kdybys použil tranzistor, což je bezpečnější, musíš použít nějaký s velkým vstupním odporem! Ale to jistě víš

Bude se to laicky řečeno chovat jako voltmetr (tj. minimální odběr-nárůst proudu v obvodu napájení žárovičky

Odesláno

Dobrý nápad máš, to je fakt. ale asi zustanu u relátek. Žárovička mazání může mít paraelne napojeno relátko bez ujmy, aležárovička dobíjení však ne.Takže jdu na tu žárovičku mazání, podmíněnou otočením klíčku.Díky moc za tip.:super

Odesláno

k se mi dnes povedlo sehnat další krabičku na ovládání el. oken .

Zatim krabičkama ovládám jen 2 okna. samo se mi zavře pouze jedno okno. Musim to nějak vyřešit.

Odesláno

Tak jsem otestoval saharu, jestli funguje. Vyzkoušeno . Vše OK.Tady jsem dal návod jak na to to vyzkoušet.

Taky jsem prostříkal všechny konektory a kontakty co jsou pod filtrem ve změti kabelů.

m-qr6klar4.jpg

m-3tt3pije.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak dnes jsem nahradil uřezanou část držáků na platu hliníkovým plechem, je fakt měkkej a tvárnej. Až bude možnnost tak to zalepim k nepoznání,. zatim exhibice odhaleného výtvoru.

m-w2zm1y2h.jpg

m-jhy6r2nm.jpg

Pro rejpaly, normálně je to schované pod kobercem, tak aby bylo jasno.

Zespoda na to nikdo nekouká, komu se nelíbí šrouby, je to momentálním nedostatkem materiálu, původně jsem měl připravené o trocha kratší s matičkama, nebyly by vůbec vidět (zápustná hlava, drobnější šroubek)

m-ls76vpsn.jpg

m-naolan3a.jpg

m-n3pi0vs9.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...