peter23p Odesláno 3. říjen 2011 Odesláno 3. říjen 2011 Zdravým, jsem tu nový a mám problém. Nedávno jsem koupil P106 1.4 a zdá se my že se dost přehřívá. Na budíku sice nejsou napsané číslice takže nevím kde by ručička měla bejt ale když jedu po dálnici tak se ručička dostane až na začátek červeného pole ale když zpomalím cca na 80km/h tak se dostane zpět do středu. Mám takovej pocit že to vůbec není správně na všech dosavadních autech sem měl vždy ukazatel přibližně uprostřed. Vím jen že předešlý majitel měnil chladič takže je tam něaká náhrada z kelly s plechovým výčkem na 1bar ale to by snad vadit nemělo. Já jsem dával novou kapalinu a termostat a nic z toho nepomohlo. Co dále udělat? Citovat
106sťák Odesláno 4. říjen 2011 Odesláno 4. říjen 2011 má to správně ovzdušněný?já 106tko musel ovzdušnovat 3x Citovat
peter23p Odesláno 4. říjen 2011 Autor Odesláno 4. říjen 2011 jo odvzdušnoval sem to několikrát, žádnej vzduch tam už bejt nemůže. Citovat
peter23p Odesláno 4. říjen 2011 Autor Odesláno 4. říjen 2011 při ohřátém motoru se postupně povolí odvzdšňováky od nejspodnějšího po nejvyší na hadici od topení. Citovat
peter23p Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 Nikoho nic jiného nenapadá, prý by to mohlo být těsnění pod hlavou ale to si myslím je málo pravděpodobný, to by asi dělalo vetší problémy. Tohle bude nějaká blbost co se bude blbě hledat, chtělo by to něaké zkušenosti od někoho klidně i z jinejch motorů. Citovat
peter23p Odesláno 7. říjen 2011 Autor Odesláno 7. říjen 2011 Máte někdo zkušenosti s tímto. http://shop.navaseauta.cz/Chemie/LIQUI-MOLY/Cistic-chladice-LIQUI-MOLY-300ml.html Myslýte že by to pomohlo, předešlý majitel tam nalejval něco na utesnění chladiče tak jestli není někde něco ucpáno. Citovat
JimBeem Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 jestli je to těsnění, nebo hlava poznáš, když skusíš hadice jestly nejsou tvrdý jako šutr (v zahřátým stavu). A nemá být náhodou tlak 1,4 baru v okruhu? Citovat
Barney Odesláno 18. říjen 2011 Odesláno 18. říjen 2011 Pokud je měněný chladič i termostat za nové.. Tak bych začal spoléhat na těsnění pod hlavou, ale ted je otazka kdy se ten chladič měnil.a co se do nej lilo? Může tam bejt bordel... nebo vodní kámen [upravil dne 18/10/11 20:48 od Barney] Citovat
peter23p Odesláno 18. říjen 2011 Autor Odesláno 18. říjen 2011 chladič se měnil tak 2 měsíce zpět, je tam jen směs fridexu a destilky. No na origo chladiči je víčko na 1.4bar, na tomhle je víčko na 1bar jelikož je to nějaká náhrada z autokelly ale to by vadit snad nemělo. Citovat
wooody Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 1.4 rádi foukaj těsně ní pod hlavou dále bych tam dal to víčko jaký tam má bejt a toho shopu bych se nebál, provozuje ho místní člen godzila1 nebo nějak podobně, napiš mu SZ Citovat
pastorek Odesláno 19. říjen 2011 Odesláno 19. říjen 2011 chladič se měnil tak 2 měsíce zpět, je tam jen směs fridexu a destilky. No na origo chladiči je víčko na 1.4bar, na tomhle je víčko na 1bar jelikož je to nějaká náhrada z autokelly ale to by vadit snad nemělo. Tlak udržiavaný víčkom v podstate určuje pri akej teplote začne chladiaca zmes vrieť takže pri menšom tlaku bude vrieť o niečo skorej. Napríklad pri 120 stupňoch a nie pri 130 stupňoch. (teploty sú uvedené ako príklad) Ja by som skontroloval či chladič je na konkrétny motor lebo mi to pripadá ako by mal byť k menšiemu objemu. Vadné tesnenie pod hlavou sa prejavuje vždy i inak než iba zhoršeným chladením. Citovat
peter23p Odesláno 19. říjen 2011 Autor Odesláno 19. říjen 2011 wooody: no já neměl nemysli zkušenosti s obchodem ale s konkrétním výrobkem a jestli by to pomohlo. pastorek: chladič je vedenej jako náhrada a je úplně stejnej jako origo. To víčko to asi neovlivňuje, to by ovlivňovalo jen rozdíl teploty při které by to vyloženě vařilo. Já mam prostě problém že teplota nedrží na 90°C ale lítá od 90°C tak do 110°C podle zátěže motoru. Každejch 10km/h nad 80km/h je zhruba 5°C. Takže na dálnici by se to po pár kilometrech začalo vařit. Citovat
MyP106 Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 hele a co treba cidla nektey by mohlo roztacet saharu pri jiny teplote nez jiny cidlo. nevim jestli i u pugu to tak je ale u skodovek je treba vic cidel podle barvy a ty spinaji saharu pri rozdilnych teplotach... Citovat
peter23p Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 čidlo na saharu je OK spíná někde kousek před 100°C. Podle katalogu by mělo spínat při 97°C takže to bude v pořádku. Citovat
Barney Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 To je tedy skra divný žeby spínal při 97.... Většina termostatu má spínat při 80-90 stupních.. ale neříkám že u všech... ale 3stupne pred varem je podle me divný.. Citovat
pastorek Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 Čo je na tom divné? Teplota pri termostate je uvádzaná pri plnom otvorení a tu býva 86 - 87 stupňov. Teplota udávaná pri spínači vetráku je udávaná 97 - 92 stupňov. Prvé číslo je kedy zapína a druhé kedy vypína. Podstatný rozdiel je iba v umiestnení čidla keď môže byť na komore termostatu, pri vstupe vody do chladiča alebo pri výstupe vody z chladiča. V každom mieste je iná \"normálna\" teplota. Mimochodom, termostat otvára a nie spína. Citovat
Barney Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 To vím také že otvírá a váš pojem sahara jsem pochopil jako termostat nikoliv jako ventilátor Citovat
peter23p Odesláno 20. říjen 2011 Autor Odesláno 20. říjen 2011 Termostat mám na 88°C, čidlo na saharu je na chladiči. Citovat
peter23p Odesláno 16. listopad 2011 Autor Odesláno 16. listopad 2011 Tak dnes jsem vypozoroval, že ihned po nastartování studeného motoru se zvedne hladina v nádobce tak o 4cm. Je to normální? Přijde my že tlak by se tam měl udělat až po zahřátí a ne hned. Nemohl by se mi někdo podívat, jestli mu to dělá to samé? [Edited on 16/11/11 23:55 by peter23p] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.