juniP406 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Zdravim ked som sa vratil z obchodu do auta a nastartoval, mal som divny pocit . Nieco mi tam nesedelo a kedze bol dnes pekny hic, velmi rychlo som zistil, preco je zrazu v aute tak ticho - NEJDE MI KLIMA Nielenze nefukaju ventilatory klimy, ale kedze mam automaticku klimu, ani displej sa mi na nej nerozsvieti ani po otoceni klucikom. Akoby odisiel hlavny privod ku klime, alebo aspon k tomu ovladaciemu panelu (???), takze mi to indikuje odidenu poistku... Viete niekto poradit? Poistka c.12 by podla manualu mala byt pre klimu aj spiatockove svetla, ale ta je OK. Ostatne poistky vyzeraju byt tiez OK (aj tie dve skupinky poistiek pri AKU pod kapotou). Mozno budem musit rozobrat panel s klimou (???), ale terazky ma napada, ci tam nie je este niekde nejaka poistka pre klimu... Vopred dakujem za vsetky rady (ja viem, ze uz je ta moja 406-tka stara, ale zatial este sluzi... ) Citovat
Benžík Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Buď umřel panel klimy, nebo je rozbitý kontakt ve spínačce. Citovat
juniP406 Odesláno 18. srpen 2011 Autor Odesláno 18. srpen 2011 Nemas nahodou schemu odkial a kade je vedene napajanie klimy? Pripadne niekto iny nemate? Raz uz som musel \"opravovat\" zoxidovany kontakt na vyhrievanie zadneho skla (tusim tam bola zem a nie zivy kontakt) v konektore pod \"oddychovou plosinkou\" na lavu nohu - kablik a fastony to vtedy vyriesili... Vtedy mi niekto dost pomohol schemou co mi poslal... Cez vikend idem ku svokrovcom na dom, takze tam skusim rozobrat ten panel a skontrolujem ci ma napajanie. Ak nie je v paneli klimy este nejaka poistka, tak dufam, ze na jeho konektore nebude privodne napajanie, lebo to sa bude asi lepsie opravovat, ci? Citovat
pito.za Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 Poda mna bude problem v spinakcej skrinke,budu tam ohorene kontakty. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 Take mi přestal foukat.Panel běžel ale Větrák nefoukal.Zjistíš tak že vemeš multimetr.4ernej drát přiložíš na kostru a čevenej strčíš místo pojistky č40 (v pravo nahoře) pokad nic nenaměříš (při nastarovanym motoru) tak je problem ve spínačce.Mě stačilo rozebrat,pospravit plastík a fungovalo jka má.Pokad počkáš tak pošlu schemata večer Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 Tady je něco k tej spínačce.Je tam fotka toho plastíku co se mi pokakala. Citovat
juniP406 Odesláno 22. srpen 2011 Autor Odesláno 22. srpen 2011 Nazdaaar Tak problem je (na chvilu) vyrieseny: Po tom, co som vybral panel ovladania klimy zo stlpika, snazil som sa dopatrat kam a kade vedu kable, vratane rozobrania kastliku, reku ze sa dostanem az k tej poistke tusim c.12, som to cele zlozil, lebo sa mi nepodarilo k nicomu rozumnemu dospiet . Akurat panel s hodinami, autoradiom a ovladacom klimy sam nechal neupevneny, len tak zasunuty do panelu, reku mozno sa najde dobra dusa, u ktorej by som mohol vyskusat aspon ten ovladaci panel ci mi funguje alebo nie a tak lokalizovat problem... A to este dobre, ze sa mi nepodarilo zistit, ako sa vybera ta poistkova zostava, lebo uz by som to mozno nezlozil . Zistil som ale, ze je problem v spinacej skrinke, ako ste viaceri napisali, lebo po viacnasobnom \"otacani klucikom\" a startovani mi klima niekedy nabehla, niekedy nie. Takze 99.9% zly kontakt v spinacej skrinke. No a tym, ze som viackrat otacal klucikom \"si to asi sadlo\" a klima uz bezi - uvidim ako dlho. Kazdpopadne dakujem vsetkym za prispevky! Uvidim, ci si trufnem zoroberat spinaciu skrinku - aby som ju potom v pohode zlozil... Este raz vdaka! Citovat
juniP406 Odesláno 24. srpen 2011 Autor Odesláno 24. srpen 2011 Nazdaaar ...tak, dlho mi to nevydrzalo... Bol som brachovi robit doma elektriku a ked som prisiel do auta, vlozil klucik do spinacky, skoro ma porazilo - nesiel mi odomknut volant. Uz som myslel, ze ani neodidem Ked sa mi po case podarilo otocit klucikom, klima zas nesla... Asi budem musiet rozobrat tu spinaciu skrinku a pozriet, ci v nej nie je nieco uvolnene alebo ulomene - mozno prave ten plastik, co robil problem aj Chozemu. Len mam obavu, ci sa mi to podari potom poskladat, resp. aby sa mi to nerozpadlo tak, ze uz od svokrovcov neodidem. Je to rozoberanie viacmenej bezpecne, alebo teba byt velmi, velmi, velmi opatrny? Je niekde detailny postup, idealne aj s \"fotodokumentaciou\" ako skrinku rozobrat? Skusim podla textacie Ferryho v Chorizovom prispevku na vyssie uvedenom linku... Choze, ked si to rozoberal, pytal si si cislo na Ferryho. Ne tam dolezity nejaky spravny hmat/chvat nepopisany v Tvojom prispevku, alebo ste si \"len pokecali\"? Vdaka [upravil dne 24/8/2011 20:55 od juniP406] Citovat
juniP406 Odesláno 29. srpen 2011 Autor Odesláno 29. srpen 2011 Nazdaaar Chozeeee Vdaka za link - mal som podobny problem ako Ty. Nastastie som to nemal ulomene, len zatavene a kontakt nepruzil, takze zatial som to len uvolnil, ale \"visi to na vlasku\", teda ak sa znova zahreje a natavi do toho plastiku, tak uz asi budem riesit presne Tvoju situaciu... Este raz vdaka! Prihodil som \"fotonavod\" do tej Tvojej diskusie na [upravil dne 30/8/2011 00:22 od juniP406] Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 Nazdar Sem rád že ti to pomohlo a děkuju za doplnění tématu.Určitě to mnoha lidem pomůže.Já sem neměl baterie ve foťáku proto jsou fotky až v rozebranym stavu.Radilo mi tu dost členů z fora takže poděkování směřované ke mě patří tomuto foru.Hlavně at to vydrží.Mě teď zase maličko spínačka blbne když dávám z polohy 1 na poluhu 2 tak tam mám slepé místo bez eletřiny ale když to vydrží tak nebudu řešit.Ahoj Citovat
juniP406 Odesláno 30. srpen 2011 Autor Odesláno 30. srpen 2011 Jasne, vdaka patri vsetkym prispievatelom na tomto fore, vsak od toho sme tu - kto vie pomoze \"Amis de Lion\" ...rozmyslam, ci nemam nahodou rovnaky stav pri prepinani z 1 do 2... Nevies nahodou, ci sa da kupit nova spoinacka, mam na mysli len tie kontakty so zvazkom kablov, lebo predsa len uz si ta moja 406-tka dost pamata, tak obcas sa hodi co to vymenit za nove ... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 sehnat se dá všechno ale je otázka jestli nové nebo z vrakáče.Origo nebude asi levná záležitost (nezkoumal sem) a z vrakáče nevim jestli ti prodaj jen tuto část.Je to určitě o domluvě a aby jsi nešel z bláta do louže Citovat
juniP406 Odesláno 30. srpen 2011 Autor Odesláno 30. srpen 2011 No, vsak hej, preto by bolo lepsie nove - vsak ak vydrzi dalsich viac nez 200tis. km, stoji to za to. Skusim niekde na nete najst OE cislo, pripadne zavolam do Peugeotu, ci a za kolko maju... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 31. srpen 2011 Odesláno 31. srpen 2011 Dej vědět pls pomoci SZ až kápneš na to číslo a cenu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.