VP605 Odesláno 1. červenec 2005 Odesláno 1. červenec 2005 Tak mi to vážení opět nedá, abych se nepokusil o trochu osvěty. Naposledy jsem se o ni pokusil při exkursi na naší zkušebně pořádané pro náš klub za vydatné spolupráce Zobyho a Jirky Wolfa. V podstatě dávám za pravdu Voštíkovi. Bez seriózních informací to jsou většinou vyhozené peníze. Příklad z nedávné doby: Laguna 79 kW načipovaná prý na 100 kW. Majitel: je to lepší, ale chci vědět o kolik. Výsledek? Ani ne série. Jako většinou co jsem si sám na válcích ověřil. Kolik tam bylo před úpravou není pochopitelně známo. Takže reklamace pochopitelně problematická. Později mi majiter sdělil, že na motoru byli několik závad, mmj. zaneřáděný EGR. Byl před čipem, po čipu? Takže jediná cesta je podle mého názoru: Stojím na nějaké spolehlivé válcovce, nejlépe nezávislé na \"čipérovi\",změřím před, změřím po a navíc jsem u měření s někým, kdo a měření na válcovkách něco ví, zná principy a možnosti měření. Pak už to ale není o 6-7 tisících, ale je nutno krapet připlatit. Ale zpět k příkladu, na pocity se raz dva tři, ono to totiž nebylo lepší, ale jiný. Bližší eventuelně snad při příští exkursi po prázdninách. [upravil dne 1.7.05 VP605] [upravil dne 1.7.05 VP605] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.