Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim ...mam mensi problem z chladiacou kvapalinou v mojej 206...ako som minule zistil,otvoril som nadrz na chladiacu kvapalinu a nadrz z vnutornej strany bola zadrbana,ako nikdy...bolo na stenach nadrze nasadane ako taky gel husty,hnusny..nechapem tomu ako sa to mohlo stat..chladiacu kv.som si dal zmerat po 2.rokoch a bola este ok,ale aj tak som dolieval preistotu..vsetko ficalo ako malo,az po roku ako som sa pozrel tak tam bol sami hnus ako som napisal...tak som vytahal co mi slo z nadrzky a poriadne som to vycistil...dolial som tam asi 2l novej chl.kvap.original peugeot,a neviem mam pocit ze sa mi aj tak auto prehrieva...ak idem tak mam teplotu pod 90,a ak stojim tam mi pomaly stupa palicka k 100...neviem myslim ze to je problem..a este aj to ze zase sa mi robi ten gel na stenach ten nadrze...

tak sa pytam-mam vymenit vsetku tekutinu alebo neviete v com je problem...ja myslim ze v tom ze je ta chladiaca stara,alebo co?? diky za vsetky rady....

Odesláno

Ja by som chladiacu kvapalinu vypustil, system preplachol ( napustit vodu, zohriat - aby sa preplachol aj chladic, vypustit - opakovat niekolko krat ) a na leto nalial destilovanu vodu a odvzdusnil. Pravidelne kontroloval hladiny kvapalin ( olej, voda ) ci nieco niekam nepresakuje.

Ak by sa dostaval olej do vody na hladine by boli mastne flaky a ak voda do oleja stupala by hladina oleja a v motore ( na olejovom vrchnaku ) by sa tvorila zrazenina farby bielej kavy s drobnymi kvapkami vody pripadne chlad.kvapaliny.

Urcite preplachom a vodou nic nepokazis...

Odesláno

mal som ten isty problem na 1.4i pezote,a nakonec sa zistilo ze zlyhalo tesnenie pod hlavou a to huste co bolo vo vode ush bol olej,patrne ten olej moc nemizol kedze bol vo vode....bol som pritom ked mi to robili....ale dufam ze ty ten problem nebudes mat.....

Odesláno

Fredino myslim ze ten problem mam asi aj ja,lebo som celu chladiacu kvap. vymenil,preplachoval som to destilovanou vodou asi 15l,a nalial som tam novu chlasiacu,a po dvoch dnoch vidim,ze sa mi tam robi zase ten gel ale nieje to az take hrozne ako prvy krat,tak este uvidim co to urobi po tyzdni a budem to riesit...to tesnenie pod hlavou kde sa nachadza vymenim to sa ci radsej nie!??? Kolko ta to vsetko stalo cca!??? diky

Odesláno

Ak sa dobre pamatam tak samotne tesnenie stoji okolo 30€ (motor 1.1) a s robotou ma to vyslo oklo 250€ ( olej, filtre, chlad. kvap, robota ).

Ak si trufnes demontovat hlavu, rozobrat rozvody, vacku, a potom to poskladat....tak sa do toho pusti. Ked je hlava dole tak spravny technik kontroluje aj rovinnost a pripadne ju da prebrusit (zrovnat). No a minimalne potrebujes aj momentovy kluc.

Ja osobne som uz robil rozvody ( asi 5x - rozne auta P206, Fiat, Skoda.. ), diferencial, prevodovku, prednu napravu, ale na hlavu som si netrufol...

Odesláno
Fredino myslim ze ten problem mam asi aj ja,lebo som celu chladiacu kvap. vymenil,preplachoval som to destilovanou vodou asi 15l,a nalial som tam novu chlasiacu,a po dvoch dnoch vidim,ze sa mi tam robi zase ten gel ale nieje to az take hrozne ako prvy krat,tak este uvidim co to urobi po tyzdni a budem to riesit...to tesnenie pod hlavou kde sa nachadza vymenim to sa ci radsej nie!??? Kolko ta to vsetko stalo cca!??? diky

podle tvých dotazů bych doporučil dát auto mechanikovi (servisu),vyměnit těsnění pod hlavou není vyměnit žárovku v blinkru...:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...