Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

a inak chlapik tam nema uplnu pravdu lebo benzin sa nezapali hned po iskre je tam velmi male oneskorenie ale je,nieje to hned šup bum, skuste do auta na 98natural dat 91natural to by ste sa divili

Odesláno

ano beriem do uvahy tento članok, je tam kus pravdy a to čo sa tyka čistej prevadzky auta, samozrejme len na vodik nieje možne jazdiť vždy, ale treba si uvedomiť že elektrinu v aute nemusime mať len vyrobenu alternatorom ale metaloxidove baterky existuju maju velmi velku životnost vysoky nabijaci prud (davame ich do zariadeni kde neni možnost čakat na nabijanie dlhši čas) ale ked pridem domov nabijem baterky dajme tomu 1KWh a z toho mam 1 hodinu jazdy na čisty vodik dajme tomu tak za aku cenu vlastne jazdim tu hodinu? čo ty na to Ferry? Trošku ma vytača pristup že prečitam niečo, neda sa lebo pan povedal že NE tak neriešim, keby som takto rozmyšlal v živote niesom tam kde som nemam uspešnu firmu a som na ulici.

Odesláno

Samozrejme nemyslim to v zlom len trošku pochopenia a zamyslenia sa nad všetkymi alternativami tohto projektu, je samozrejme vela veci ktore treba brat do uvahy a vela veci riešit v aute ale nezakopal by som to už len z toho dôvodu že mi to bežalo na volnobeh. Ako ked to bude niekoho rozculovat že tu riešime \"pi.ovinu\" tak neni problem zmažeme to a hotovo

Odesláno

Nejak si sa rozohnil.

\"regulacia nieje absolutne problem, PWM vyborne funguje impulzy otačok su mam sa podla čoho riadit\"

- Ale impulzy sú závislé od otáčok a sú i pri decelerácii a brzdení motorom.

\"a inak chlapik tam nema uplnu pravdu lebo benzin sa nezapali hned po iskre je tam velmi male oneskorenie ale je,nieje to hned šup bum\"

- To si kde čítal? Benzín sa nezapáli vôbec. Horia iba pary benzínu a tie sa zapália určite hneď. Čo máš zrejme na mysli je priebeh horenia ktorý bri benzíne je iný ako pri plynnom palive.

\"skuste do auta na 98natural dat 91natural to by ste sa divili\"

- vôbec by som sa nedivil lebo sú to palivá s rozdielnymi vlasnosťami ale čo sa týka priebehu horenia je zhodný.

\"dalšia vec predlženie intervalu je realna spalovanie vodika viac expanduje a menej tepla vyvija\"

- zrejme sa jedná o výmenný interval oleja. Táto veta mi vnukla myšlienku že sa zrejme výborne vyznáš v elektrike ale o autách to nebude až také podrobné. Teplo je iba jedna z príčin degradácie oleja. V prípade vodíkového paliva by sa dalo baviť i o menšom množstve pevných splodín horenia ale nevzniká pri horení vodíka voda? Tá neovplyvní kvalitu oleja? Obávam sa že viacej ako karbón.

Keď to zhrniem tak myšlienka zaujímavá ale ešte ju čaká dlhá cesta k praktickému použitiu. Možno uspeje pri generátoroch alebo lodiach no k automobilom má ešte veľmi ďaleko.

[upravil dne 29/5/11 08:36 pastorek]

Odesláno

podle mě už je vymyšleno mnoho alternativkních motorů včetně pohonu na vodu. jejich účinnost bude zřejmě nižší než dnešní vznětové/zážehové motory, ale například kombinace nových motorů s elektromobilem atd, by mohla dosahovat slušných výkonů. Ten kdo to nový motor vymyslel je už pravděpodobně po smrti a celou technologii tají vládní organizace. Musejí počkat do doby, než se spotřebuje ropa, aby šejkové mohly vydělávat co nejdéle...

Odesláno
Priebeh horena určite pri tychto palivach nieje zhodny

Aby nedošlo k nedorozumeniu. Ty zrejme myslíš rýchlosť horenia od preskočenia iskry až po úplné zhorenie paliva. Ja som skôr myslel vplyv vírenia zmesi, nasýtenie zmesi, odparenie aerosolu.

Priebeh horenia paliva je značne ovplyvnený konštrukciou spaľovacieho priestoru, prevádzkovými podmienkami , časovaním cyklov, predstihu zapaľovania... Ver tomu že ak sa chceš baviť o priebehu horenia tak oktánové číslo ho ovplyvňuje veľmi málo a je zaujímavé iba z pohľadu detonačného spaľovania. Všetky ostatné prejavy spôsobujú prísady. 91 oktánové palivo je určené do konštrukčne odlišných motorov ako 98 oktánové a preto má i značne odlišné prísady.

Z praxe:

Pri aute s plne elektronicky riadeným vstrekovaním je rozdiel temer nebadateľný. Viac je poznať prísady rôznych výrobcov. Napríklad teraz začal Shell predávať FuelSave 95 oktánov a je horší ako 95-ka zo Slovnaftu. To už nehovorím o porovnaní s 95-kou V-power. Pritom všetky tieto rozdiely boli pozorované na jednom aute v priebehu cca dvoch týždňov. Jedno auto, jeden vodič, jedno oktánové číslo ale rozdielne prísady i keď určené pre konštrukčne zhodné motory.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...