Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Myšlienka je zaujímavá, trochu hľadaj na nete je toho dosť. Videl som snímky z Japonska, Ukrajina atď. Amatérske úpravy ale v praxi som to nevidel. Keď niečo spravíš zverejni to

Odesláno

ja som sa s tým počas maturitneho ročnika zapodieval :) a jeden generator vodiu aj s elektronikou riadiacou mám doma spraveny...a všetko fungovalo no do auta som to nikdy nedal....ale znam ludi ktorý to tu v Hlohovci montuju normáne do aut za nehorazne prachy a ževraj všetci spokojnosť velika a šetria jak benzin tak dizel :)

Odesláno

no tak na ten napad s MDI sa mi hodne lubi :D :D :D pozrel som neake videa na nete a motor na stlačený vzduch je super vynalez......myslim, že to je uplna buducnosť motorizmu....nikdy to nikto neprekona :D :D :D

Odesláno

no mam spraveny članok na elektrolyzu, momentalne som skušal nejakych 12A a na volnobehu ide auto teraz pracujem na 30A a vyskušam sa previezt, problem je ale s elektrodami.Platina je ideal ale ta cena fuuuu.Moj napad momentalne zahrna nerez a med,na elektrode kde sa tvori kyslik mam nerez a kde vodik med,ked mam pravdu povedat komentar \"kravina, z fyzikalniho, chemickeho i mechanickeho hlediska\" je trošku mimo kedže sa teraz do toho pustila audi, inak na volnobehu sa motor hrial menej ako na benzin,no podla mna večšiu buducnost to ma kombinovanie vodik benzin a teda bohatšia zmes len to chce vyladit

Odesláno

Na použitie v automobile ako autonómny zdroj energie cestou elektrolýzy vody to je blbosť. V tom má Ferry pravdu. Ako doplnkové palivo, no , povedzme diskutabilné. \"Pohon na vodu\" začína byť zaujímavý až pri palivových článkoch a ich použití v hybridnom riešení pohonu.

Jedna vec je funkčnosť zariadenia a druhá možnosť použitia v praxi.

Odesláno

ked chceš aspoň ako taku dobru elektrolizu tak daj aspoň 5 elektrod z nerezu,tak že krajne budu tie kde sa tvori kyslim a uplne stredna bude s vodikom a tie dalšie 2 budu volne (kôli zahrievaniu roztoku)........a je tam dačo pravdy, že vykon ktory ti narastie obohatenim zmesi o vodik sa ti stratipri pohone alternatoru na vytvaranie energie potrebnej k elektrolize, tým padom sa uspora nekona žiadna...jedine že by sa podarilo postaviť rovynky generator ako je generator Joe cell..ktory pracuje na principe rezonancie elektrod a elektcikých pulzov...takže využitim jeho generatoru dostaneš pri odbere 1A rovnake množstvo vodika ako pri tvojom či mojom generatore pri 3-5A.......takže v tom by to bolo idealne kde máš viac vodika a tým apdom je aj neaka uspora no vyroba takeho generatora musí byť na milimeter presna a je dosť draha :)

inak pastorek ma pravdu....dosť dobre je to ked máš palivovy članok kde ti premieňa vodik na elektriku a pohaňa sa tým elektromotor...alebo máš vodikovu bombu v aute a prisavaš vodik s kyslikom do motora tak...inak je to uplne zbytočne a žiadna uspora či narast vykonu sa nekona...

Odesláno

Je jasne že velka spotreba elektrickej energie nedovoluje ist nonstop na vodik preto chcem riešit skor alternativu benzin+vodik,rozmyšlam aj o solare ktory by dobijal aj baterku, vo svojej 106 mam všetky svetla LED takže som niejake Ampere ušetril tak prečo to neinvestovat prave do vyrobi vodika,a ako som pisal 12A elektroliza uživi na volnobehu auto tak snad to nieje až tak zly napad

Odesláno

je pravda že je problem s elektrodany lebo oxiduju ale kombinacia nerez nerez je sice menej učinna ale podla skušania je to tak na 900 hodin bez udržby čo je vcelku slušne, nemyslim si že je to až tak nerealne rozbehat auto na kombinovanu zmes chce to len trošku prace,testovania a doladovania

Odesláno

tys jel na volnobehu lne čisto na vodik??? tak to si sa dostal s tým ovela dalej jak ja :) a je to super alternativa....ja bych to využival na tvojom mieste halvne na dlhe trate ked chodiš kde to ma ozaj neaky vyznam...na take jazdy po meste nič moc...možna ani nezbadaš :) ale tak dotiahni to do konca s neakými super vysledkami abude to ozaj bomba :) ja som o tom len študoval vela na nete a skušal dačo vyrobiť ale to skôr len na maturitnu pracu :) a potom som sa toho vzdal no mam to ešte doma, tak keby nahodou chceš dačo na pokusi tak za neaku sumu bych ti to mohol nehať aj generator pulzov aj vštko možne :)

Odesláno

No tak čo sa tyka elektroniky tak to si vyriešim sam kedže mam v tomto obore firmu (vyvoj a vyroba elektrickych zariadeni) ale chcem to dotiahnut do konca už len kôli ludom ktory vravia že to nejde. Dlho som nevedel ako prudko vyrabat vodik lebo som mal Destilku s ktorou to sice šlo ale pomali až som bol za znamim čo je profesor chemie na vysokej škole a ten mi vravel že potrebujem do tej vody elektrolit, dal mi alternativy: jedla soda,soda na pranie alebo nie uplne idealny hydroxid sodny, vybral som hydroxit lebo ten použivame ako vyvojku ked robime plošaky a rozdiel bol viac než 300%, no a teraz som začal vyrabat novy članok večši len som zhanal plastove podložky čo znesu aj nejake to teplo a niesu až take hrube lebo čim su elektrody bližšie tym je reakcia silnejšia a je večšia produkcia vodika a kyslika, teraz zhaanam nejaku nadobu vhodnu na kontajner len nejako sa mi nedari

Odesláno

ja by som použival radšej hydroxid draselny (menej peni a sodik sa nema moc rad s blokom niektorých motorov).......takže lepšie je draselny...ale inak aj sodny sa dosť použiva...a praveže nie je dobre, ked sa elektrolit moc zahrieva a tých 5-7 elektrod je viac menej ideal pretože pri elektrolize medzi dvoma platňami je napätie približne 1,2-1,4V takže ked máš malo elektrod tak ten zbytok napätia služi na ohrievanie elektrolitu a to nie je dobre najlepšie je ked má izbovú teplotu......a ked tých elektrod bude viac nevadi ale zas nei moc pretože zas nebude efektývna elektroliza...a ešte s ktej vzialenosti elektrod, je to sice pravda, že žím bližšie tým lepšie :) len si uvedom jednu vec.....ked prebieha elektroliza, tak vodik a kyslik sa z tekutého elektrolitu uvoľňujú ako plyn. Takže ked daš elektródy moc blízko k sebe tak ti vplyvom tvorenia bublinkiek može vziknuť medzi elektródami velka bublina a tým pádom maš prerušený obvod a elektrolíza zas neprebieha tak ako ma.....ja bych tam tie 1,5-2mm minimum.........

Odesláno

krasne si to napisal, čo sa tyka počtu elektrod mam to rozdelene 2V na članok je to taky ideal :-) čo sa tyka medzeri tak si myslim že pri otrasoch v aute zajazdy sa budu pekne uvolnovat ako sa patri

Odesláno

super, takze s ucinnosti 60% ( bezna ucinnost alternatoru) budes vyrabet elektricky proud z benzinu, a tim proudem budes s ucinnosti opet tak 60% rozkladat vodu (nebo roztok hydroxidu) na vodik a kyslik, ktere budes dodavat do motoru. A jeste to bude jakoze setrit palivo. Hmmm dalsi perpetum mobile je na svete, gratuluju :aut:D

nejaka homologace podobneho zarizeni pro provoz na silnici ti asi nic nerika, asi mas vyresene i to, kde budes vodik a kyslik skladovat ve chvili, kdy motor nebere zadne palivo (jizda z kopce setrvacnosti se zarazenou rychlosti, kdy do motoru neprichazi palivo) nebo to pujde do sani kontinualne? jak se bude ridit bohatost smesi? motor totiz pracuje s ruznou bohatosti, takze v jednu chvili bude tvorit H2 + O2 treba 80% smesi paliva a napriklad pri plnem vykonu motoru treba jen 10%

Pri kontinualnim privodu do sani asi nejaka rozumna regulace vykonu motoru nebude uplne mozna, ze? Takze z kopce vlastne budes muset brzdit, aby to samo nezrychlovalo, no neberte to, kdyz je to zadarmo :potlesk

K cele dokonalosti pak uz jen chybi dat velkou vrtuli na strechu auta, ktera by se vetrem roztacela a vyrabela dalsi proud pro elektrolyzu, takovy auto by snad pak ani neslo zastavit a muselo by vrcet i pres noc v garazi, aby se ta usetrena energie vubec spotrebovala :aut

[upravil dne 28/5/11 22:59 Ferry]

Odesláno

a rozmyslal si aj nad tym kolko stoji KWh? ked nejazdim tak si auto dobijem a dokial mam elektrolyzu dajme tomu 30A 12V to je 360W takže za KWh mam jazdu 2,78 hodiny neviem kolko stoji u vas KWh ale unas je to o dost menej ako 1 euro, dalšia vec regulacia nieje absolutne problem, PWM vyborne funguje impulzy otačok su mam sa podla čoho riadit, ja sa tu nebudem s nikim hadat ja to nikomu netlačim do hlavy, nechceš nerieš nepiš nechaj tak, založil som to tu pre tych čo by to možno chceli skusit alebo tych ktorych to skušali, mne to pred paru mesiacmi navrhol jeden moj zakaznik a trošku sa chcem s tym pohrat. Možno pridem na to že sa to neoplati ale za skušku nič nedam, tažke pochopit?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...