Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Darco, alebo skus niekoho z DIA. Ja som to tak riesil. V DIA je test na ventilator ktory testuje 1. aj 2. rychlost. zapne sa cez DIA a uvidis ci sa roztoci. Ja som mal takisto podozrenie ze nefunguje.

Alebo vraj sa da jednoducho odpojit cidlo teploty motora a ked otocis klucikom, teplotu by malo ukazovat max a vetrak roztocit na 2. (rychlu) rychlost. Potom to len zapojis naspat.

Normalne je to myslim tak ze na 96st je prva a od 105st druha rychlost.

Odesláno

tak ani mne to nedalo a som to zbehol kuknut....cele zle to je..mne sa nepusta ani ventilator a ani kompresor na klimu...nuz co uz...asi sa vratim do dob zigulakov a skodoviek ktore nemali klimu......

Odesláno

Koukám, že teď odcházejí větráky jako na běžícím páse :-) jestli jsem to náhodou nezpůsobil loni já :D

Celý ten set stojí nový asi 12k Kč - většinou se ho na servisu pokusí roztočit přes DIA. Buď je ta tam kabeláž nebo celý ventilátor

Odesláno

DIK ZA RADY, JA BY SOM HO AJ CELY VYBRAL VON, ALE AKO SOM SA NA TO POZERAL ASI TREBA ZHODIT CELY NARAZNIK.... TAK NA TO SA MI VOBEC NECHCE ANI MYSLIET. Po pravej strane od chladica idu kable od ventilatora to takej plastovej krytke / asi 15 cm vysoka a 7 cm siroka/ ... nemoze byt problem aj tam, nie je tam aj releeeeee?

Odesláno

aj mne odisiel ventilator... aj som o tom tu pisal... je tam rele... moj som rozobral a zavada bola ze sa mi v statore zlomili magnety a prilepili sa na rotor... a uz to neslo... stalo sa to koli zhrdzaveniu... preto sa odporuca mat zapnutu automaticku klimu stale, aby sa tocil ventilator... momentalne zhanam novy ventilator z vraku ale nieje to take jdnoduche najst, navyse v mojom aute mam pravdepodobne model ventilatora z 406-ky :myslim lebo vsetky co som nasiel na 407-ku ani jeden nieje ako moj a vela predjcov mi povedalo ze ten moj je ako z 406-ky... tak zhanam dalej... cena noveho v PGT cca 360E :o cena z vraku 80-150E

a ventilator mam vybraty vonku aj bez toho aby som daval dole naraznik... ide to v pohode... robotka na 10 minut...

Odesláno

AHOJ DODO, tak mi prosim porad ako ho dat von, inak na 406 tku hadam nebude problem zohnat ventilator, ci ano? a neda sa tam dat hoc aky ktory by tam pasoval? trebars aj tak ze by sa tocil napriamo hned po nastartovani....

Odesláno

hocijaky ventilator nemozes dat, lebo ventilator na 407-ku ma vlastnu riadiacu jednotku ktora reguluje rychlost otaciek... preto som si ani nie isty ventilatorom z 406-ky...

a nieje lahke ho zohnat na SVK... :( ani na 406-ku.

v polsku maju ale niesom zaregistrovany na allegro.pl.... musim nejako poriesit

a rozobratie:

odmontujes kryt c.15 a znak c.9. strcis dnu ruku, vysrubujes 4 srubky odpojis 3 kabliky a je to :) rychlovka :)

http://www.image-share.com/ijpg-656-183.html

Odesláno

z hora... :) ved len ten jeden kryt c.15 vyberies, nanom su 4 sruby a potom ho vytiahnes smerom od predu do zadu... a hned pekne uvidis ventilator... trvalo mi to fakt max. 10 min a som to robil prvykrat v zivote... :) samozrejme ze mi radil kamos mechanik :D

Odesláno

Povím co jsem mněl za problém já. Naplnili mě klimu pak jsem jí zapl a kompresor se zapl a vypl chyba byla je vrtuli před chladiček tudíš jsem dal jiný a je to ok 407 na to trpí je tam složitý motorek s relátky.. tak se vyplatí spíše dát jiný.

Odesláno

Mal som tiež problem s ventylatorom. Pre 407 ako som zistil na vlastnej skusenosti si dva druhy. Jeden ma na kabloch relatko a druhy ma miesto relatka len vodič. Vo ventilatore aj mne odiśla elektronika. Je to ta kovova časť, cele je to zaliate neAKYM DOSŤ TVRDYM SAJRAJTOM. Som to odškrabal a vyčistil až na sučiastky, ze to ako elektronik opravim, ale okrem výkonových dielov je tam aj veľa logických obvodov. Tade cesta neviedla. Tak som zohnal z vrakovišťa niekde v čechách druhý. Ale ten na rozdiel o mojho m&l iba prípojný vodič bez relátka. Tak som nad tým bádal, a dá sa použiť aj ten, treba upraviť zapojenie kábla. Vetrák som vyberal od spodku, nie je to veda. Pooprave vetrak šlape bez problemov. Nestracaj nadej vetraky su na hovno, teda elektronika v nich. mňa stál 3000,- českych aj s dobierkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...