Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Frozzovo bílé plusko - nová leštička :)

Recommended Posts

Odesláno

Poraďte, co se vám líbí více? Když ani jedno, nepište to sem :aut

rally plechy vs speedline v bílém komaxitu.

- jsem spíš pro ty plechy, protože jsou o něco lehčí, mají prostě styl a nemusel bych obíhat a zařizovat pískování a komaxit, + menší ET - více vystrčené - hezčí.

Speedline jsou ale zase 15\", větší, a mohl bych použít pneu 195/50, takže by to na nich v zatáčkách drželo lépe.

Prosím o rady, fakt nevím :nevim:myslim

kolak.jpg

46777935.jpg

27608864.jpg

Odesláno

Taky bych dal speedliny, ty mas pekny novy auto a ty rally plechy podle me moc k nemu nejdou. Ale taky zalezi na cene no. :)

EDIT: Pardon, prehledl jsem cenovky :D I tak si myslim ze ty plechy na jiny auto. Ja jak tam vidim ty srouby a tu stredovou diru tak me to sedi tak k 205-ce nebo fakt k necemu sportovnimu.

[upravil dne 9/3/12 22:40 od juke]

Odesláno

Me na tu 206 + nesedi ani jedny zvolil bych jine kolesa, byly by pekne 17 nejake :-)

Odesláno
Me na tu 206 + nesedi ani jedny zvolil bych jine kolesa, byly by pekne 17 nejake :-)

Kdybych mohl, taky dám 17\", ale má to daleko více nevýhod než výhod, takže proto 15\" - to je přijatelný kompromis a je to únosné ještě :))

Odesláno

Kdybych mohl, taky dám 17\", ale má to daleko více nevýhod než výhod, takže proto 15\" - to je přijatelný kompromis a je to únosné ještě :))

Jaké nevýhody? :-)

Odesláno

Jaké nevýhody? :-)

17\" na 1.4:

- odchází dřív mechanické části (větší zatížení, víc bude trpět i podvozek, ramena, to auto není stavěno na tak těžká kola)

- větší spotřeba (větší valivý odpor)

- znatelně horší dynamika (1 kolo 15\" = cca 7,5kg, 17\" = cca 12kg, což je 30kg vs 48kg, to je 18kg rozdíl v neodpružené hmotnosti, takže cca jako bych do auta přidal 75kg závaží.),

- problém se zapsáním kol (STK technici už můžou mít pindy, i takový případy jsou..)

- o mnoho dražší jak kola (v řádech tisíců), tak pneumatiky.

Jediný klad velkých kol u malého obsahu je vzhled (a dejme tomu, při větší šířce pneumatik, i držení stopy v zatáčkách).

Toť můj názor. Na 1.4 75hp bych si nikdy 17\" nedal. To je jako si dát na fabii 1.2 HTP dvojitou koncovku uřvaného Remuse.

[upravil dne 10/3/12 13:53 od Frozz]

Odesláno

To je taky pravda já teda přechod z 15 na 17 jsem nepocítil zhoršení :-) ale taky nemám 1,4 :-)

Odesláno

TAAAK pánové,

Sparca jdou do světa. Těšte se na new-look pro nadcházející léto :mrk:mrk:mrk, konečně si asi splním \"sen\", bude překvápko :papa:papa:papa

Nápověda: (jestli na to někdo přijde, neříkat!!)

pb040588.jpg

[upravil dne 17/3/12 00:04 od Frozz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...