Guest jimmy.pd Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 Zdravím vás všetkých. Mám pár otázok ohladom mojho Peugeota 206 , 1.1 , 44kW. Mám k tomu len zimne gumy 13\" 165 vpredu a 13\" 175 vzadu. Chcem kupiť letné a v TP sú zapísane aj 14\" 175 . Aký priemer by som mal podla vás zvoliť ? Ide mi hlavne o spotrebu a aby nebol problem s výkonom vzhladom na slabý motor. Ďalej ma zaujíma či je normálne že spotreba je okolo 7 až 7,5l , je to síce staré auto ale na taky motor sa mi to zdá vela. Motor nevytáčam , jazdim skor na nízkych otáčkach. Načo by som sa mal zamerať ? Či to nemože byť nejaky filter alebo čo , je mi jasne že to može byť v hocičom , ale v rámci možností :-/ A ešte sa mi nepáči , že niekedy sa začne za jazdy ozívať také monotonne pískanie , ale len ked mam volant natočený doprava , zdá sa mi že čím viac je vpravo ťým sa zvyšuje frekvencia pískania a myslím že to robí hlavne ked idem do kopca. Myslel som že to bude posilnovač ale olej tam bol vraj menený nedávno a je ho tam akurát.Potom som myslel že by to mohlo byť ložisko , alebo tlmič ? Ďakujem za každu odpoved.... [upravil dne 2/3/11 11:41 jimmy.pd] Citovat
georgegg Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 1. změň si nadpis vlákna 2. pokud ti jde o spotřebu tak zvok 13\" 3. s tou spotřebou taky hodně záleží na tom jaký jezdíš trasy a jakým stylem s autem jezdíš, malý obsah neznamená automaticky nízkou spotřebu, a to ti nezaručí ani nízké otáčky pokud motor podtáčíš Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 to ako myslíš že akým štýlom jazdím ? Nešlapem na plyn ako blázon , snažím sa pridávať pomaly a plynule , pred križovatkou si vyradím a už len dobrzdujem. No a trasu čo chodievam každý den je asi tak 40% mesto 60 % mimo . Citovat
georgegg Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 tak třeba to že přidáváš plynule, je lepší auto vytočit a dostat se rychle na požadovanou rychlost než se na ní dostávát dlouho, a to že před křižovatkou vyřadíš ti spotřebu spíš zvyšuje než snižuje, je lepší dojíždět s rychlostí bez plynu Citovat
Qcko Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 A pred krizovatkou si vyradit a dobrzdovat tiez moc neprospieva spotrebe ani brzdam;) Co sa tyka piskania, tak podla popisu to moze byt servo, robi to aj ked kolesa vytocis na mieste:myslim Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 Nie , ked točím na mieste tak je klud. Ono to začne pískať asi až tak po nejakých 5 km jazdy a rýchlosti asi tak aspon 30-40 km/h a viac . Je zaujímavé že to píska len v určitom natočení volantu , ako keby záležalo od toho ako je to zaťažené . hmmm.... [upravil dne 2/3/11 21:54 jimmy.pd] [upravil dne 2/3/11 21:57 jimmy.pd] Citovat
ygnor206 Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Spotřeba kolem 7l není až tak divný kór když s tím jezdíš takto \"dědkovsky\" tento motor i jiné obsahy je potřeba trochu prometat myslím tím pořádně to občas vytočit do otáček a jezdit i trochu pružněji jinak ten motor zleniví a pojede to ještě hůř s ještě větší spotřebou já jsem s tímto obsahem dosáhnul zajímavých výsledků a i když to mělo upravenou řídící jednotku tak jsem po dálnici po které jsem jezdil denně LOUNY - PRAHA a zpět dosahoval spotřeby 5.5 - 6l a když jsem to vyvětrával tak kolem 10l:D takže ti doporučuju dynamickou jízdu a nesnažit se za každou cenu šetřit bude to pak jen horší.... Citovat
bezdo Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Skúšal si jemne stlačiť brzdu, keď to píska? Mne to robí tiež pri dlhej ceste tak po 100km,ked ťuknem do brzdy prestane, ale znovu začne pri točení do zátačiek. Ked idem rovno nič. Vymenil som kotúče, platničky----stále. Brzdy nevisia, nehrejú sa.No, čo to je? Citovat
Guest jimmy.pd Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 No to s tou dynamickejšou jazdou znie ako dobrý nápad , aspoň to bude zaujímavejšie.Ešte skúsim vyčistiť vzduchový filter a riadne natlakovať gumy a uvidíme....No a k tomu pískaniu , ked si trochu pribrzdím tak to akurát píska pomalšie Ale ked nachvilu zaparkujem a potom idem dalej , tak je zase nachvilu klud , asi sa tam musi niečo zohriať. Jeden kamoš mi poradil že to možu byť ložiská Ja neviem...Keby sa to dalo nejako zistiť , nemam chuť niečo vymienať zbytočne.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.