Ondrík Odesláno 28. únor 2011 Odesláno 28. únor 2011 čaute všetci.Ludia chystám sa v blízkej budúcnosti na kúpu ďalšieho peugeota 309 alebo 405 či 605.Som rozhodnutý pre naftový motor.Bol by som rád keby ste mi zdelili svoje poznatky.Potreboval by som hlavne vedieť od ktorého roku mali tieto autá pozinkovanú karosériu.Lebo pred pár dňami som sa bol pozrieť na jeden p 605 z roku 1991 a ten pozinkovanú nemal,nokolko mal podbeh deravý ako stará škoda 120.A ešte ho chytala hrdza v motorovom priestore pri tlmičoch.Čo si o tom myslíte?oplatilo by sa dať dokopi to auto? je to 2,1 turbo diesel. [upravil dne 28/2/11 11:04 Ondrík] [upravil dne 28/2/11 14:27 Ondrík] Citovat
mmartinkovic Odesláno 28. únor 2011 Odesláno 28. únor 2011 A chces radu co kupit alebo co nekupit ? Na co potrebujes to auto ? 309 je uz moralne zastarala a na cestach ich je uz minimalne 405 je stale dost, slusne auto, pozink bol od asi 88 roku vsetky. 605 je auto pre \"panov\" velmi priestranne, slusna spotreba, dobra vybava. kamarat ma renolta lagunu 1 a je hrdzava ako keby jazdila po vode. a to uz zinkovane bolo. ja mam uz druhu 605, prvu 605 som mal 91 rv. a druhu r.v.99. nejaka ta hrdza sa vyskitne vsade. som ale spokojny. mal som aj 405 kombi, no rv 89, 1.8 td 80 kW ale to bol nezmar. elektrika, siber, central, al disky a nemal som problem. no 605 je moja srdcovka, tak nebolo co riesit. Dalsia vec je cena, 309 a 405 kupis uz za 300 €, 605 su auta vyssej triedy, je to porovnatelne s BMW 5, ci 7, Audi A6, Merced S, ci Volvo S60, porovnatelny rocnik. Neposledna vec su nahradne diely. na 605 sa najtazsie zhanaju diely, pretoze Peugeot nedovolil vyrabat licencne ine nahradne diely. takze ziadny poliaci, madari ani cinania nahrady nerobia. napr predne svetlo na P 605 stoji orig 350 € Valeo, a kazdy predajca ma len Valeo lebo ine nie su. Prednu masku kupis len v Peugeote za 200 + 70 €, len Valeo lebo inde v nahr dieloch nemaju. A tie prahy som kupoval tiez v Peugeote za 5000 Sk/1 ks( aj to len tie vonkajsie), lebo inde sa zohnat neda. Aj oktafka ta vyjde lacnejsie no so 605 sa neda porovnat v ziadnom smere. tak sa musis rozhodnut sam. Citovat
Benžík Odesláno 28. únor 2011 Odesláno 28. únor 2011 Můžu k tomu dodat to, že 405, kterou jsem měl, rok 1991, byla skoro bez rezu, což se o 406 rok 1998, kterou mam ted, nedá říct. A 1,8/1,9td ve 405 určitě nebude jezdit o moc hůř nez 605 s 2,1td, navíc ta 405 bude mít menší spotřebu. Citovat
mmartinkovic Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 So spotrebou je to tazko, ale 405 mala nizsiu spotrebu, okolo 5,5 L som sa pohyboval ja a to rad jazdím rýchlo. ale 605 je auto o 2 triedy vyssie. skor pozeraj 605 z poslednych rocnikov. 91 boli prve, ale zasa boli kvalitnejsie. vtedy sa este nesetrilo na materialy, ked bol plast, tak aspon 3 mm hrubka, to nie ako teraz, sa bojis chytit do ruky lebo sa bojis ze zlomis :-) Citovat
Ondrík Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 ak je to s náhradnými dielmi pravda,že na 605 sa dajú zohnať iba originálne čiže aj s vyššou cenou,sa asi prikloním k p 405:).Sice tá 605ka je poriadny kus,ja sa viem s mojimi financiami dostať len ku tej čo som spomínal,a tá je v dosť zlom stave.Keďže nemá chladič nedá sa urobiť ani skúšobná jazda ktorá o aute vela povie.Moc sa mi do tej kúpi nechce ísť.To už radšej došetrím na p 405 v dobrom stave.U vás v CZ som pozeral na yauto.cz pekné kúsky za skvelú cenu,u nás je výber podstatne nižší a za vyšie ceny.Počul som o tom 2,1 TD zo 605 motore že sú skvelé,takmer nesmrtelné .Sú také TD motory aj v tých p 405kách? Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 Kamarat kupil 406 rv. 97 za 2000 €, sice benzin. 405 mali super motory. len sa o ne treba starat. lebo ako nahle si sa o ne nezaujimal, tak to bol konec. tiekol olej, chybala voda,klesali napravy a pod. ak auto nutne nepotrebujes, tak este pockaj aspon do leta. uz aj tak su ceny dost nizke. skor sa poobzeraj po mladsich rocnikoch. pod 2000 by som uz nesiel. a natrafit na 405 v slusnom stave, s dobrym motorom a zachovalym stavom by bol asi zazrak. pozri inzeraty na autovia.sk avizo.sk a pod. Zo zahanicia prihlasis dovoz len od roku 1997 a mladsie. pripadne mat kamarata v napr. CR, na ktoreho to napises a budes mu posielat prachy na poistky, zajdes do CR na TK a EK a pod. A ked na tej 605 nie je chladic, si myslis ze das chladic a pojde ??? ako nahle ostava auto stat dlhsie ako tyzden, dva, pada tlak vo valci, nafta, olej hustne, nesnenia sa stiahnu, voda zasekne vsetko co sa hybalo. Citovat
Ondrík Odesláno 2. březen 2011 Autor Odesláno 2. březen 2011 s tou 605kou máš pravdu,už nad ňou ani neuvažujem,rozhodol som sa pre p 405.Nečakám že kúpim p 405 v super stave.Rozmášlam nad tými kusmi ktorých cena sa pohybuje okolo 400 Eur,no myslím si že po pár investící sa aj z toho auta v horšom stave stane celkom slušný voz.Keď bude kde tu deravý podbeh,to by mi ani tak nevadilo,zaplátať to nieje tak vela roboty.Základne časti karosérie by zkorodované nemai byť ak sa nemýlim. Citovat
mmartinkovic Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 Ved je to tvoje rozhodnutie, no co rozumies pod pojmom \"par investicii \" . aby ta to nevyslo viac ako cele auto. odide ti nejaka prkotina a uz sa pohybujes v radoch 50 az 100 €. ale mozes skusat a uvidis. par chalanov tu uz niekde pisalo ze su zufaly. stale nieco opravuju, menia a platia. :-( tak vela stastia pri kupe. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.