Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ked ma neporazi teraz... alebo nejde nastartovat, uz zasa ide

Recommended Posts

Odesláno

Dnes konecne vykuklo slnko asi po 2 tyzdnoch, auto doma po mesiaci v servise...tak ze ho pojdem prevetrat a umyt.

V umyvarke kopec aut, tak ze idem pozriet na Lodenicu do PN zatial.

Zastavim, vypnem motor, zajdem na caj...proste pekny den.

Sadnem do auta, otocim klucikom a tik...a nic :blicismajlik

V tom momente som mal sto chuti to potlacit do Vahu...

Ale k veci, otocim klucik, vsetko v poriadku, otocim dalej ze startujem a neotoci ani starter nic, stiahne sa elektrika uplne, total blackout, ked pustim klucik, vsetko resetnute a co je zvlastne, rucicky behaju ako blazon sem a tam, vsetko blika pipa...

tak odpojim baterku, zapojim a vsetko sa sprava normalne, tak skusim znova a to iste.

Skusali sme aj startovat cez kable, nenakoplo, starter pretocil tak raz a koniec.

Dokonca, po skusenostiach z 405, som odpojil uplne baterku (kedze som chcel vylucit zavadu baterky) a startoval cez kable z druheho auta...nic, nenastartovalo.

Uz som vazne nevedel co s tym...

Stal som tak troska na blbom mieste, tak sme to chceli aspon potlacit na lepsie miesto. A ako sa to tlacilo, som chcel aspon na prazdno pretocit motor, lenze omylom som pretocil klucik az do dalsej polohy a pustil spojku :D a tak sme vlastne troska omylom auto roztlacili...

Tak ked uz bezal motor, rychlo domov.

Doma v garazi vypnem, a to iste, nemozem nastartovat :bojim

Co to zas moze byt?????

Zeby alternator ktory mi repasovali?

Alebo nieco ine? Nejaky blby kontakt? Nieco skratuje alebo co?

Vyzera to ako keby nieco uplne stahovalo prud...

Uz vazne neviem...

:(:(:(

[upravil dne 21.2.2011 22:28 Y2K]

Odesláno

cerpadlo neviem, ale myslim ze s tym neni problem...

bateria na volno 13 V, pod otocenim klucika 9,6 V, pri startovani som nemeral...

Ale, auto nenastartovalo ani cez kable z druheho auta, tak to je divne

Odesláno
četl si to celé vůbec?????

cital cital, len som napisal, tak odbehol a ked som prisiel spat, tak poslal a medzitym o cosi viac prispevkov.

ale nevadi, nevadi :D:D

Odesláno

pozeram nove veci ;)

uz som si zaobstaral autoelektrikara, ale to sa zas bude tazko robit ked sa auto neda nastartovat ze :P

[upravil dne 20.2.2011 21:16 Y2K]

Odesláno

No neviem ale mne to skôr pripadá na baterku. Po zapnutí zapaľovania pokles z 13V na 9,6V hovorí za všetko. Tak isto pokles pri štartovaní až na hranicu zhasnutia kontroliek je jasným znakom baterky. Ak si tie napätia meral na svorkách batérie tak pozri čistotu kontaktov a zmeraj priamo na baterke. Na 90% je to slabá baterka. Možno pômôže iba nabitie (a následne kontrola nabíjania) alebo výmena. Keby bol na vine štartér tak napätie baterky je na prázdno cca 13,2V a po zapnutí kľúčika minimálner 12,8V.

Odesláno

A když jde startér do zkratu?????? Tak co???

Chová se to jako baterka ale je to startér......toto přesně mi to dělalo a byl startér.......vše zhaslo, kabely nepomohly

Odesláno

a co to startovanie z druheho auta bez baterky? :myslim

tiez ma to takto napadlo, mal som rovnaky problem ako si popisal na 405 tak som uz bol mudrejsi, ale zjavne to nie je to iste...

Ten PREMOv problem to celkom dobre popisuje a priklanam sa k tomu...zatial

[upravil dne 20.2.2011 21:20 Y2K]

Odesláno

Samozrejme to môže byť i štartér ale zdá sa mi to málo pravdepodobné. Nabitie baterky a očistenie kontaktov nestojí temer nič no repas štartéra zadara nebude. Preto odporúčam najprv skontrolovať a nabiť baterku. Navyše sa mi zdá pokles o cca 0,2 V málo na skrat v štartéri.

že to ani cez káble nešlo normálne štartovať tiež nieje smerodajné lebo nevieme aký presný postup použili a aké káble. Ak to boli nejaké 6mm Tesco káble tak tie majú pokles napätia na koncoch aj 4-5V.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...