Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemá někdo ponětí kde v servis boxu najdu tenhle motor (DW12TED4), kde je popsáno něco kolem turba - Tlak atd.?

Různé měření ttlaku nacházím jen u jiných motoru, ale nikoliv u DW12TED4, což nechápu.

Našel jsem jen moto DW12BTED4 a to je asi dost jiný, ne?

Předem děkuji za každou radu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Třeba chci měřit potlaky. Našel jsem hezky podrobné manuály k motoru a ne jen hodnoty. Například mne zajímalo při jakých hodnotách a o kolik se otevře turbo - to mi nikdo neměl chuť říct, kolik naměřím podtlak na určitých místech, tak abych zbytečně nevyhazoval peníze za výměnu něčeho co mi funguje. Takže teď už mohu vzít vakuovou pumpu s manometrem a hledat, popřípadě manometr s téčkem a koukat zda ten podtlak co tam má být opravdu je.

Odesláno

Prema: Protoze je to tlak absolutni tzn s atmosferou.Pak je tlak relativni a to je 1300:mad:

HakTac: Priznej se ze ty chces jit delat do peugeotu mechanika nebo zeby technika???:D:D

Ikdyby tady nekdo chtel a vedel a mohl napsat kolik ma co jakou hodnotu tak si troufam rict ze to nebude moc pravda..

Nejde to jednoduse napsat ze pri 2500rpm bude mit turbo RCO 90% a tlak bude 2250mb resp.1250mb a podtlak 500mb pod atmosferu.

To proste nelze z duvodu toho ze by jsi stejne nevedel co ktera velicina znamena a stejne by jsi nevedel kolik je zatizeni motoru a kolik je pozadavek pro ovladani ventilu.

A merit podtlak a tlak zaroven tzn.ze by jsi musel mit natazene hadicky az do kabiny s budikama a to by nastali urcite ztraty a uz to by byl maly problem.

Uf.Male skoleni jsem tady dal:aut

[upravil dne 23/2/11 23:38 straki007]

Odesláno

Tak servisního technika opravdu dělat nechci, mam svou práci, která mě dostatečně zajišťuje, jinak bych si nemohl dovolit koupit novou 607. Každopádně důvod je jiný, než předkládáš a to ten, že jsem objel x servisů a v ani jednom mi nebyla provedena oprava, jen doměnky. To, že tady na foru vždy někdo napíše dej mi vědět a dohodneme se a když volám, tak neodpovídá leč ani sms mi nedorazí, tak mi nezbývá, než pátrat sám.

Takže se mi dostal do rukou servisní manuál od Citroenu na tenhle motor, kde je podrobně popsáno měření týkající se mého problému. Rozkresleny všechny měřící možnosti a popsány měřící veličiny. Což u Peugeotu jsem takovou věc nazaznamenal a přijde mi, že pro normálního smrtelníka je tabu. Osobně si myslím, že když vše dělají jen lidi, nevidím problém, proč touto cestou si vůz který se mi nechce díky této chybě prodávat, opravit a znovu rozpohybovat tak aby vše fungovalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...