Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj priatelia! Mám menší či väčší problém s alternátorom

od firmy Valeo.Asi sú už zničené ložiská,potreboval by som ich vymeniť.Resp.už som v pokročilom štádiu,ako že sa mi podarilo rozobrať zadnú časť alternátora a aj som vymenil ložisko. Problém je rozobrať prednú časť ,dať dole remenicu.Vedel by mi niekto poradiť? skúšal som to silou ale bojím sa že praskne liatinová konštrukcia alternátora. Ďakujem pekne!

Odesláno

Obal alternátora je z hliníku a pomerne dosť toho vydrží. Remenica sa dáva dole jednoducho, povoliť maticu a remeniška ide ľahko. Problém býva pri povoľovaní skrutky lebo niektoré alternátory majú v oske dierku na imbus, niektoré zase tisíchran na remenici kde je treba špeciálne náradie a najjednoduchšie je čisto iba matica. Proti pootočenie sa dá zaistiť skrutkovačom cez vetracie otvory o rotor no pozor na poškodenie cievky rotora. Pred demontážou je vhodné použiť na maticu nejaký uvoľňovač skrutiek napríklad na bázi molybdénsulfidu. MOS

Odesláno

matica nebol problém troška som to zohrial a išlo to pod matkou dali lep asi aby sa neuvoľnilo. matka 24 a stred torx 50, to bolo poho len sa bojím o tú remenicu trápím to zo sťahovákom na ložiská ale nechce sa ani pohnúť!

Odesláno

to je ok! len akurát nepíšu nič o remenici len proste je to už rozobraté,zadnú časť rozpísali kde je to malé ložisko len ten predok chýba čo by som potreboval. Ale ďakujem ti!

• O 9 měsíců později...
Odesláno
Ahoj priatelia! Mám menší či väčší problém s alternátorom

od firmy Valeo.Asi sú už zničené ložiská,potreboval by som ich vymeniť.Resp.už som v pokročilom štádiu,ako že sa mi podarilo rozobrať zadnú časť alternátora a aj som vymenil ložisko. Problém je rozobrať prednú časť ,dať dole remenicu.Vedel by mi niekto poradiť? skúšal som to silou ale bojím sa že praskne liatinová konštrukcia alternátora. Ďakujem pekne!

potrebujem čisla ložisk do alternatora!!!!!!

• O 6 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...