Zeus-amon Odesláno 25. leden 2011 Odesláno 25. leden 2011 Ahoj priatelia! Mám menší či väčší problém s alternátorom od firmy Valeo.Asi sú už zničené ložiská,potreboval by som ich vymeniť.Resp.už som v pokročilom štádiu,ako že sa mi podarilo rozobrať zadnú časť alternátora a aj som vymenil ložisko. Problém je rozobrať prednú časť ,dať dole remenicu.Vedel by mi niekto poradiť? skúšal som to silou ale bojím sa že praskne liatinová konštrukcia alternátora. Ďakujem pekne! Citovat
pastorek Odesláno 25. leden 2011 Odesláno 25. leden 2011 Obal alternátora je z hliníku a pomerne dosť toho vydrží. Remenica sa dáva dole jednoducho, povoliť maticu a remeniška ide ľahko. Problém býva pri povoľovaní skrutky lebo niektoré alternátory majú v oske dierku na imbus, niektoré zase tisíchran na remenici kde je treba špeciálne náradie a najjednoduchšie je čisto iba matica. Proti pootočenie sa dá zaistiť skrutkovačom cez vetracie otvory o rotor no pozor na poškodenie cievky rotora. Pred demontážou je vhodné použiť na maticu nejaký uvoľňovač skrutiek napríklad na bázi molybdénsulfidu. MOS Citovat
Zeus-amon Odesláno 25. leden 2011 Autor Odesláno 25. leden 2011 matica nebol problém troška som to zohrial a išlo to pod matkou dali lep asi aby sa neuvoľnilo. matka 24 a stred torx 50, to bolo poho len sa bojím o tú remenicu trápím to zo sťahovákom na ložiská ale nechce sa ani pohnúť! Citovat
lubikpo Odesláno 25. leden 2011 Odesláno 25. leden 2011 to Zeus-amon toto pomoze? http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=repase-alternatoru-valeo&cisloclanku=2005032501 [upravil dne 25/1/11 20:14 lubikpo] Citovat
Zeus-amon Odesláno 25. leden 2011 Autor Odesláno 25. leden 2011 to je ok! len akurát nepíšu nič o remenici len proste je to už rozobraté,zadnú časť rozpísali kde je to malé ložisko len ten predok chýba čo by som potreboval. Ale ďakujem ti! Citovat
Guest Fabriczy Odesláno 11. listopad 2011 Odesláno 11. listopad 2011 Ahoj priatelia! Mám menší či väčší problém s alternátorom od firmy Valeo.Asi sú už zničené ložiská,potreboval by som ich vymeniť.Resp.už som v pokročilom štádiu,ako že sa mi podarilo rozobrať zadnú časť alternátora a aj som vymenil ložisko. Problém je rozobrať prednú časť ,dať dole remenicu.Vedel by mi niekto poradiť? skúšal som to silou ale bojím sa že praskne liatinová konštrukcia alternátora. Ďakujem pekne! potrebujem čisla ložisk do alternatora!!!!!! Citovat
janik6163 Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 Zdravím.Tiež potrebujem čísla ložisk do alternátora Valeo.Vopred Ďakujem,,, Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.