ANRY Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: elwix Takže jak jsem slíbil... Budu tlumočit technika od Peugeotu. Osobní zkušenosti nemám a tak mě prosím případně nekamenujte: Sundání středového krytu volantu (víko airbacku) je na 307 jednoduché - z boku jsou v těle volantu dvě protilehlé díry. Do nich se strčí tyčka nebo šroubovák, zatlačí - tím se vyhnou jistící pružiny a kryt odklopí. Jde dělat nejdřív jednu a pak druhou stranu. Pak se tam vše utáhne, zreviduje a mělo by to přestat drnčet. Občas je prý třeba dotáhnout i \"zadní\" horní a dolní kryt volantu - ze spoda pouze šrouby na šroubovák s nějakým exotickým tvarem... to elwix, nevis nahodou jestli se da sundat zvlast venec volantu? Zacal se mi trochu loupat v miste, kde ho nejvice drzim a asi bych to chtel vymenit...ale samo ne celej volant ale jenom ten venec. Citovat
robozv Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: ANRY Původně zaslal: elwix Takže jak jsem slíbil... Budu tlumočit technika od Peugeotu. Osobní zkušenosti nemám a tak mě prosím případně nekamenujte: Sundání středového krytu volantu (víko airbacku) je na 307 jednoduché - z boku jsou v těle volantu dvě protilehlé díry. Do nich se strčí tyčka nebo šroubovák, zatlačí - tím se vyhnou jistící pružiny a kryt odklopí. Jde dělat nejdřív jednu a pak druhou stranu. Pak se tam vše utáhne, zreviduje a mělo by to přestat drnčet. Občas je prý třeba dotáhnout i \"zadní\" horní a dolní kryt volantu - ze spoda pouze šrouby na šroubovák s nějakým exotickým tvarem... to elwix, nevis nahodou jestli se da sundat zvlast venec volantu? Zacal se mi trochu loupat v miste, kde ho nejvice drzim a asi bych to chtel vymenit...ale samo ne celej volant ale jenom ten venec. samotny volant dole nedas najskor musis dat dole airbag a potom volant ako sa tu popisuje (nezabudni odpojit baterku lebo to potom moze byt docela sranda a adrenalin) Citovat
marisw Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 robota na 5 sekund. vzadu su dve dierky, stacia ti dva tenke srobovaciky , jeden do jednej diery druhy do druhej, odcvaknut to smerom od os volantu... ale radsej to daj niekomu co to uz niekedy robil..... neoplati sa to nalomit a zničit...to za to nestoji.... Citovat
ANRY Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 no vidis a baterku bych vubec neresil..dobry vedet, dik A nesundaval nekdo ten venec - airbagova cast podle popisu lze demontovat celkem jednoduse - co ale ten venec Jak to tam je reseny? Citovat
marisw Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 aky veniec....???? myslis ten obal kde je zmotana spruzinka na kontakt abg aostatnych kluposti a vypinanie smeroviek...co myslis presne? Původně zaslal: ANRY no vidis a baterku bych vubec neresil..dobry vedet, dik A nesundaval nekdo ten venec - airbagova cast podle popisu lze demontovat celkem jednoduse - co ale ten venec Jak to tam je reseny? Citovat
ANRY Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: marisw robota na 5 sekund. vzadu su dve dierky, stacia ti dva tenke srobovaciky , jeden do jednej diery druhy do druhej, odcvaknut to smerom od os volantu... ale radsej to daj niekomu co to uz niekedy robil..... neoplati sa to nalomit a zničit...to za to nestoji.... diky za info no pravdepodobne se do toho sam poustet nebudu....ale dulezity je ze to neni nejaka voprus vec, jestli to je takhle \"jednodussi\" tak by to mohlo byt rychle poreseny...dobry jeste jednou dik! Citovat
marisw Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 1. das dole kryt s airbagem. podla toho co som tu pisal. 2. povoliš stredovu maticu na hriadely riadenia , nedas ju uplne dole ale nechas ju na vsetkych zavitoch. Jemnym klepnutim po tejto matici kladivom a sucastnym lahkym tahanim volantu ho stiahnes z drazok a z kuzelu. 3. povolis uple matku a volant je dole. NEZABUDNI ODPOJIť vsetky kabliky, a hlavne pozor na ten zvitok spruziny na volante. nech sa tio to neotvori, bo to uz nedas dohromady ... Citovat
ANRY Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: marisw aky veniec....???? myslis ten obal kde je zmotana spruzinka na kontakt abg aostatnych kluposti a vypinanie smeroviek...co myslis presne? Původně zaslal: ANRY no vidis a baterku bych vubec neresil..dobry vedet, dik A nesundaval nekdo ten venec - airbagova cast podle popisu lze demontovat celkem jednoduse - co ale ten venec Jak to tam je reseny? mozna jsem nepouzil vhodny vyraz , ale myslim to co drzis, proste kolo no zadny obal ani nic podobneho Citovat
robozv Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 ja som menil v zime volant za kozeny a je to robota tak na cca 30 min aj s jednou cigaretkou, daj si hlavne pozor na tu spruzinku:super Citovat
Sniper Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Takze zavadu jsem odstranil, stacilo opravdu vycvaknout volantovy kryt a drobet si pohrat s nastelovanim vysky kontaktu, pomoci sroubk:potlesku a ted to troubi kdy chci a jak chci:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
marisw Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 gratulujem Původně zaslal: Sniper Takze zavadu jsem odstranil, stacilo opravdu vycvaknout volantovy kryt a drobet si pohrat s nastelovanim vysky kontaktu, pomoci sroubk:potlesku a ted to troubi kdy chci a jak chci:potlesk:potlesk:potlesk Citovat
robozv Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 aky sikovny kutil, len neviem preco fusujes do prace panom od Peugeotu:D:super:papa Citovat
visage Odesláno 29. srpen 2008 Odesláno 29. srpen 2008 mne tiez netrubi a blizi sa STK bojim,bojim Citovat
kiloms Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Zdravím, mám stejný problém, tak se chci optat, jestli si to už vyřešil a pokud ano, tak jak. Ovšem jestli to není tajné. Dík za radu předem. Citovat
kiloms Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Původně zaslal: Sniper Náhle mě můj P307 SW přestal troubit, ještě se mi párkrát podařilo, když jsem stál na místě zatroubit, když jsem zmáčkl zboku na ty trumpetky, ale teď může dělat co chci a žádný zvuk. Přitom, když mám auto zamčené a zmáčknu symbol zamykání, auto zatroubí. Automatické rozvěcení nemá, a blinkry vše ostatní jde normálně. Je třeba na sundání toho krytu volantu odpojovat baterii ci nikoli??? Nový poznatek. Když je auto rozhycované ze slunce, troubí jak divé, ale jakmile mám puštěnou klimu, nebo stojí v garáži, pak bych si o volant mohl zlámat ruce a nic. Zřejmě opravdu pštný kontakt. [upravil dne 6.8.2008 Sniper] Zdravím, mám stejný problém, jak si to vyřešil? Jestli to není tajné. Dík předem za pomoc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.