scout666 Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 Dobry vecer. Mam 2,0 HDi a objavil sa aj u mna klasicky problem so servom - peni a nasledne vyteka z tej super vymyslenej ,,nadrzky´´ Velakrat som ho skusal dolievat, odvzdusnovat tocenim, ale nikdy to nepomohlo. v momente ked vypnem auto tak to zacne vytekat. Skusal som po vypnuti motora znova nastartovat ci ho tam nie je privela, ale ked si ho sosne a nestihne vytiect tak je trochu viac ako max. Znova som to odvzdusnil a ked som to vypol zase to vystrelilo von... problem je ten, ze dnes rano mi to zacalo robit zas. Kamarat ma firmu s olejmi a zajtra mi ma poobede doniest ten Castrol Dexron III (po precitani fora), lebo stary olej mi uz dosiel a nemam tam co dolievat.... dufam ze to cerpadlo sa z toho nezosype, kedze uz tam toho oleja nie je ani tolko aby som ho v tej nadrzke videl... cez leto je klud, robi to iba teraz cez tieto krute mrazy. ide ma z toho porazit. Minulu zimu to robilo taktiez. Po navsteve v Peugeote mi predali Shell Donax a naliali... Bol relativne pokoj, ale toto co sa robi teraz je neznesitelne... Volant ide ako na dedovej fabii htp, ktorej sa o posilnovaci ani nesniva... Je mozne, ze mi ten nedostatok oleja odfajci cele cerpadlo? Citovat
fifi Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 No už aj mňa moje štve, stále mi mizne hydrau...ináč kúpil som origo v Pe za nejakých cca500 Sk už si nepamätám, ale keď som ho potom odvzdušňoval, tak asi na šesť krát...dolial, točil pomaly volantom 10 krát tam a späť...samo že pri nahod motore, ale vždy som nalial o dosť viac, aby si pri točení volantom nesoslo vzduchu...opakujem stále ubúdalo a dolieval som asi 6 krát pri šiestich odvzdušneniach...potom sa to ustálilo....stav ktorý musíš dosiahnuť: vypnutý motor.....určitá hladina, číra nespenená...ďalej naštartovať, hladina sa cca nemení, akurát tam vidieť nejaké kvázi zvýrenie čerpadlom, stále číra bez bubliniek, pohyb volantom...to isté, vypnutie motora to isté- hladina nezmenená, hydra je číra a nespenená....až vtedy je to dobre odvzdušnené Citovat
merlin99 Odesláno 31. prosinec 2010 Odesláno 31. prosinec 2010 scout666: uz si si prestudoval ? ked v tom okruhu ma proste byt ten olej, tak bez neho sa po dlhej dobe nieco isto pokazi... PS pre oboch vyssie: do podpisu by ste si mohli dat aky motor mate [upravil dne 31/12/10 10:32 merlin99] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.