shark734 Odesláno 2. leden 2011 Odesláno 2. leden 2011 4s mi netoci ani pri -10 a to mam baterku len 44Ah Citovat
Qcko Odesláno 2. leden 2011 Autor Odesláno 2. leden 2011 Ale asi nie vymlatenu ...viem ze je zla teraz mi ide o to dobijanie:) Citovat
shark734 Odesláno 2. leden 2011 Odesláno 2. leden 2011 ani ta moja neni uz ziadna slava ...2 dni auto nadam do garaze v mrazoch a mozem si piskat Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 Takze alternator mam hotovy, zaujimave je ze mu nic nebolo (boli tam 2 studene spoje, ale regulator aj vsetko v poriadku), tak je aspon riadne vycisteny a ma nove loziska Takisto mam novy akumulator, zajtra to idem zlozit, potom dam vediet ci to bola jedina pricina tych rannych startov a pohasinania svetiel... ...este sa spytam, je normalne ze ma uplne novy akumulator 15V? Je to Varta Silver, 77Ah, 780A, na stitku ma 12V, ale fyzicky ma 15V, tak ci je to normalne a po case sa v aute \"napravi\" ... Citovat
Vítek1 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 nemeris to zase tim vybitym multimetrem? Citovat
Martin 1981 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 ja mam oddnes nove zhavice,tak uvidim ked sa ochladi, Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 Vitek: praveze nie, zajtra pre istotu skusim este druhy, meram to tym co mam doma ... to je hroza s tymi pristrojmi .... alebo uvidim ako sa to bude chovat v aute, este som novy bezudrzbovy akumulator nemeral Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 No to ja viem prave ... 12,6, to je ta hodnota ktoru by som fakt rad videl ... ale uvidim co to spravi v aute no, na papieri k akumulatoru je len napisane ze \"Je plne pripraveny na instalaciu do auta, netreba dobijat ani kontrolovat\" Tak sa necham prekvapit, co ine mi ostava [upravil dne 7/1/11 22:15 Qcko] Citovat
jkmtrnava Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Ahoj Qcko, medzi rečou altelnátor (regulátor) má tendenciu zvyšovať napätie pri slabšej batérii. To je ten jav čo si videl pri štartovaní ked ti vybehlo napätie až na 19V , ale to len krátkodobo. To kolísanie napätia je tzv. \"hádanie sa\"regulátora ktorý má nastavené max.nabíjanie na 14,3V a pri slabej batérii mu ponúkal až max 19V. Preto regulátor bol OK. Na margo studených spojov ... je to technická vada, dosť nezvyčajná, ktorá sa prejavuje rôzne. Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 Dakujem, kde si bol doteraz Kazdopadne co si myslis o tych 15V na novom akumulatore cerstvo vybalenom a navonanom Sa uz z toho zblaznim ... nedalo mi to, vybral som z gitary novu 9V bateriu, vymenil ju v meraku a akumulator ma hned 12,67V :D:D ... takze problem vyrieseny, slaba baterka v meraku ... uf, mozem ist kludne spat [upravil dne 7/1/11 22:32 Qcko] Citovat
Martin 1981 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 jkmtrnava,,,,,,,,,,,fuuuuu ty si ma upokojil mne to tiez preblikava malokedy ale predsa,takze to znamena ze sa mi poruca baterka ??? Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 Martin: ver tomu ze hej, mne auto robilo priznaky vselicoho a chlapik co mi robit alternator mi tiez hovoril prihody co vsetko v novsich autach sposobuju zle akumulatory, som cumel ... to ja som na tom este dobre, moj prvy priznak bol, ze ked som zapol zapalovanie, tak som mal vonkajsiu teplotu -30°C (aj ked bolo vonku +10°C ) a postupne to stuplo na normalnu vonkajsiu teplotu asi po 2 minutach ... pri dalsom starte uz v poriadku, mam sa este co ucit, ale teraz aspon viem ze elektrika je v poriadku A taka pikoska: na akumulatore v aute je datum vyroby: 9. 1. 2004, cize o 2 dni oslavi 7 rokov, tak slusny vykon, proste od novoty [upravil dne 7/1/11 22:37 Qcko] Citovat
Vítek1 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Dakujem, kde si bol doteraz Kazdopadne co si myslis o tych 15V na novom akumulatore cerstvo vybalenom a navonanom Sa uz z toho zblaznim ... nedalo mi to, vybral som z gitary novu 9V bateriu, vymenil ju v meraku a akumulator ma hned 12,67V :D:D ... takze problem vyrieseny, slaba baterka v meraku ... uf, mozem ist kludne spat [upravil dne 7/1/11 22:32 Qcko] ja jsem si taky prvne myslel ze to bylo tou slabou baterkou v aute proto jsem chtel aby jsi zmeril jinou pro startu ale nakonec mas jen slabe baterky v multimetru Citovat
jkmtrnava Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Dakujem, kde si bol doteraz Kazdopadne co si myslis o tych 15V na novom akumulatore cerstvo vybalenom a navonanom Nuž mám strašnú pohyblivú pracovnú dobu, momentálne som až moc vytažený a sem mám málo času aspoň pozrieť. Na margo batérie: A to som len počul od distribúcie, Tento typ batérií sa \"prebíja \" od výroby až na 14 - 16 V. Dôvod - aby boli batérie po \"dlhšom skladovaní\" ihned použitelné. Kedže je to tovar ktorý sa tak často nemíňa asi tak ako rožky:D Citovat
Qcko Odesláno 7. leden 2011 Autor Odesláno 7. leden 2011 Nie nie, v aute som meral dobrym multimetrom (otcovym z prace), toto mam taky domaci ...keby cely cas meriam zle tak ma vystre Citovat
Martin 1981 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Qcko,doteraz som tomu nevenoval pozornost ked bolo tak -10 tak mi ukazoval aj -17 nebol tam taky velky rozdiel ako u teba ale bol myslel som ze sa posralo to cidlo ,blblo to len za studeneho motora a teraz ty pises tiez tie rozdiely na teplomery,takze mi stoho vychadza ze ked viac minus vonku baterka nedrzi a potom to preblikovanie a blbosti na teplomery Citovat
jkmtrnava Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Aj tak sa to dá povedať,Ber to podla seba \" ked ti je zima robíš taký istý výkon ako ked je ti OK\":bojim Citovat
Qcko Odesláno 8. leden 2011 Autor Odesláno 8. leden 2011 Takze HOTOVO ... konecne, trocha som zapasil s klinakom, inak pohoda ... auto stalo 4 dni a brnklo jak nic, altermator krasne na volnobehu dobija 14,4V, takze myslim, ze misia velmi uspesna, takze ak niekomu bude auto robit to co mne, tak nestaci odmerat akumulator na prazdno (ten moj zly ma stale 12,6V, ked som ho dnes meral), ale treba to zatazit a sledovat co robi to dobijanie, kazdemu dakujem za pomoc, idem sa umyt Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.