Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

po roku sa zavada objavila opat,rok kolisanie otacok zaznamenane nebolo, avsak zakladne otacky motora boli aj tak vysoke,aj pocas teplych letnych dni,neriesil som to. teraz som sa opat zameral na problem kolisania otacok a moje poznatky su nasledovne:

kolisanie volnobehu sa neprejavuje sustavne,neviem od coho to kolisanie zalezi,po nastartovani studeneho motora zareaguje krokovy motorcek a otacky su povedzme v poriadku,niekedy po zohriati zacnu postupne klesat,ale neustalia sa na jednej urovni, pocas jazdy sa motor sprava v poriadku,netrha ma plynuly chod, po zastaveni vozidla so zohriatym motorom ale niekedy zacne otacky kolisat a to riadne, po opatovnom zosliapnuti plynoveho pedala sa niekedy otacky ustalia na podla mna dost vysokej hodnote a jemne kolisu,alebo je to kolisanie \"donekonecna\" a velmi vyrazne, nemam na vozidle otackomer takze presne hodnoty povedat neviem. takze som zacal patrat. vygoglil som niekolko moznych chyb:

-supatko pridavneho vzduchu/obtok skrtiacej klapky/, bimetal uzatvarajuci prierez klapky

- riadiaca jednotka

-potenciometer skrtiacej klapky

-alternator/diodovy mostik/

-prisavanie falosneho vzduchu

-rozdelovac/membrana/

-servomotor regulujuci bohatost zmesy

-snimac otacok motora na prevodovke

zohnal som a vymenil som cele jednobodove vstrekovanie, vyrazne kolisanie otacok som nezaznamenal avsak mierne ano

vymenil som snimac otacok na prevodovke,ziaden vplyv

vycistena skrtiaca klapka,ziaden vplyv

vymenene teplotne snimace motora,ziaden vplyv

zistil som ze som mal odpojeny dvojpinovy konektor ktory vedie do niecoho co zatial neviem na co sluzi a a nachadza sa to pri RJ v motorovej casti na hadicke ktora vedie do vstrekovania,zapojil som to ale ziaden vplyv na chod motora to nema

neviete mi poradit na co sluzi ta hadicka, ktora vedie do vstrekovania zo strany kabiny na ktorej sa nachadza ten basmeg, z ktoreho som mal odpojeny konektor, pripadne poradit na co sa mam zaverat pri hladani chyby

este podotknem ze spotreba sa pohybuje okolo 7l a viac z vyfuku je dost citit benzin a jedna sa o motor 1,0i 37kW

moze to sposobovat lambda sonda?

dakujem za vsetky rady

auto bolo u viacerach mechanikov ,viacerym som o probleme hovoril,ale zatial ani jeden z nich problem nevyriesil alebo nejakym sposobom nepomohol

som odhodlany a rozhodnuty auto odniest este do jedneho servisu, kde sa mi pred casom pokusali urobit diagnostiku, avsak bezvysledne nakolko im to vypisovalo nejaku chybu v pripojeni a vtedy nevedeli co to znamena,ale popisal som im problem a aj ho v reanom case videli a poculi motor pri kolisani tych otacok na volnobehu

[upravil dne 8/3/12 12:12 od martinjonas]

[upravil dne 8/3/12 12:16 od martinjonas]

Odesláno

pre vsetkych ktorym sa stane nieco podobne.....

problem u mna bol nakoniec v tom basmegu z ktoreho som mal odpojeny ten dvojpinovy konektor a ktory sa nachadza v motorovom priestore hned za RJ a vedie z neho hadicka,ktora ide do vstrekovania. je to na odvetranie benzinovych vyparov a vedie do nadrze cez uhlikovy filter. u mna to jednoducho nefungovalo a niekto to niekedy odpojil a tym padom si vstrek nasaval falosny vzduch a RJ bola z toho zmetena, teraz to mam zablendovane za tym basmegom a motor slape ako vymeneny,poobzeram sa po novom a potom to vymenim,zatial sa da jazdit aj s tym blendom.................neskor dam foto

pridavam foto,je to ventil na potrubi odvetravania nadrze od benzinovych vyparov,veduci do vstrekovania. ventil nefungoval a vstrekovanie si prisavalo falosny vzduch cez to potrubie a vysledkom boli vysoke zakladne otacky ,kolisanie otacok a zvysena spotreba ,po vymene slape motor ako vymeneny

[upravil dne 9/3/12 14:34 od martinjonas]

[upravil dne 22/3/12 07:44 od martinjonas]

post-33509-14109622902784_thumb.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

zdravim,

mam podobny problem avsak asi trocha zavaznejši

peugeota nevlastnim skorej som si ho vypozicial od starkej kedze moje mam v servise dosiel som z prace islo vsetko OK

poobede som siel do mesta a motor začal divne štartovat otačky si pridaval lubovolne az sa dusil potom pridal na plno a po vyslapnuti spojky na krizovatkach atd.. aj zdochol.

dnes som cital tuto temu, tak som kontroloval to o com ste pisali vyzera ze vsetko ide jak ma. no ked som to zlozil uz nejde vôbec nastartujem a zdochne hned.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...