Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, cestou domov som dlho stál v kolóne pred diaľnicou, pohyboval som sa po metrových úsekoch. Keď som sa konečne dostal na diaľnicu a chcem som použiť výjazd, zistil som, že mi nefunguje posilňovač bŕzd. Auto brzdí tak ako s vypnutým motorom. Zataľ som to len zbežne obzrel, brzdová kvapalina neuniká a samotný valec nie je viditeľne poškodený. Tipujem, že by to mohlo byť tou podtlakovou hadicou, čo vy na to? Na predchádzajúcom aute bola tá hadica pripojená priamo na klavu motora, ale tu je to pripojené na nejaký vývod zboku motora, môže sa niečo pokaziť aj tam?

Jo aby som nezabudol...auto je 405ka 1,9D 47kW rv1990 kombi.

Odesláno

Každá rada dobrá :-)

Ešte by ma zaujímalo, akým spôsobom mám vytiahnúť tú hadicu z brzdového valca- stačí len silno ťahať alebo je na to nejaký pohyb aby som to nepokazil?

A ešte jedna vec...tá podtlaková hadica má na sebe niečo ako ventil- je to taký šróbik priečne vsunutý doprostred hadice...má to tam byť alebo je to home-made práca?

Odesláno

No to s tým ERG ventilom by mohlo dáva zmysel. Predchádzajúci majiteľ ho odpojil a ja som s tým už nič nerobil takže je to možné. Takže nič sa nestane, keď by som prípadne tú hadicu nahradil takou čo ten zaslepený vývod mať nebude.

Odesláno

No tak som odpojil hadicu a prstom vyskúšal či tam je nejaký podtlak...a nie je. Takže bude zrejme vadné celá tá pumpa. Vie miniekto popísať na kom princípe to funguje, prípadne čo všetko sa tam môže pokaziť? Počúval som, ale žiadne divné zvuky odtiaľ nevychádzajú, takže dúfam že sa to bude dať opraviť.

Odesláno

ahoj je tam gumová membrána, ta mohla prasknout a v tom víku jsou dvě zpětný klapky. jedna fouká dovnitř, druhá ven ,když do něktré z nich pusou foukneš tak by si z ní ale neměl nasát vzduch a naopak . jinak je špatná. jestli máš tu starou přes řemenici, u těch se trhají (upadnou) ojnice.

Odesláno

Lebo fakt si to neviem vysvetliť....Takže keď to tak zhrniem, najlepšie bude poohliadnuť sa po celej tej pumpe niekde na vrakovisku. Prípadne ak by sa niekomu váľala doma kdesi tak dajte vedieť :D A skúste mi niekto presne napísať ako sa to volá nech viem čo si mám pýtať. Díky :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...