MrKnorr Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Ahoj vsem, mam problem s mym lvicetem... je to 207cka rok 2007; 1,4 benzin 8ventil 55kw. Najeto 51000, prvni servis byl ve 30000, do dalsiho zbyva 9000. jezdim pul mesto, pul dalnice, muj problem se poprve projevil na dalnici uz skoro doma po 200kilometrech v kuse. Rozsvitila se kontrolka - oranzovy trojuhelnik s vykricnikem, motor drzel asi 2500otacek a nechtel klesnout, na pridani plynu reagoval velmi mirne az skoro vubec, nesel vytocit nad 3500otacek a neklesnul pod 2000. Sahara hucela a palubni teplomer ukazoval presny stred jako vzdycky - 90stupnu. Auto sem nechal odpocinout na bentince asi 15minut, pak jsem nastartoval a motor sel normalne, jen ta kontrolka porad svitila, auto dojelo domu (50km) bez problemu. Prez vykend jsem ho nechal v garazi a zkontroloval olej - byl na spodni rysce. Dolil jsem tedy litr - hladina se usadila presne na horni rysce. Po dvou dnech v garazi a doliti oleje jsem ujel po dalnici asi 100kilometru a bez problemu. Dalsi den, to bylo dneska, jsem auto rano nastartoval, pet minut nechal zahrat nez jsem otevrel garaz a branu, ujel asi 3kilometry, zastavil na perkovisti a motor nechal vypnuty asi 5minut, pak jsem prisel a auto nastartovalo a motor si delal opet co chtel jak jsem psal nahore... po par minutach otacky samy klesly z 2500 na asi 1500 a kolisaly v rozmezi asi 300otacek... Resetoval jsem tedy ridici jednotku a auto nastartoval bez problemu. Jel jsem dal a po peti kilometrech ujetych po meste se mi opet otacky zacaly zvysovat a presne pred praci mi to auto chciplo, jeste ze jsem jiz stal na parkovisti... Po chipnuti jsem ho jetse jednou skusil ze zvedavosti natocit a ridici jednotku jsem tentokrat neresetoval a auto jako zazrakem naskocilo uplne normalne a chyba na palubce nesvitila. Otacky normalni a reakce na plyn taky... Uvidim jak to pojede vecer domu, ale nevim nevim. dela si to co chce, prijde mi jako kdyby ridici jednotka nevedela co si ma myslet... vaha vzduchu? lambda sonda? V ridici jednotce bude urcite nejaka chyba zaznamenana, poradi nekdo jak pomoci notebooku a nejakeho kabelu vytahnout historii??? Predem moc dik... cus Petr Citovat
Schreek Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Chce to určitě na diagnostiku! Vidím že jsi z Kozomína, tzn. pokud se nemýlím skoro soused Zajed si do Kel u Mělníka, máš to kousek, je to člen tady na klubu PP205, určitě nejdřív zavolej, má toho hodně, diagnostiku má a docela to s ní i umí, myslim, že by Ti mohl poradit co by to mohlo být. Tady jsou jeho stránky http://peugeot-kly.cz/ Citovat
MrKnorr Odesláno 20. prosinec 2010 Autor Odesláno 20. prosinec 2010 sry ja nejsem z Kozomina, to me jentak napadlo pri registraci, nikdy nevyplnuju na internet svoje bydliste... Me by spis zajimalo jestli je mozny si zavadu vyblikat led diodou napojenou do obd konektoru jako na mem byvalem aute - mitsu galant, pripadne zbastlit si nejaky kabel a propojit to bud pres usb nebo rs232 s notebookem a diagnostiku stahnout prez to nejakym softwarem... Citovat
Schreek Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Aha, tak nic no... No nějakýmu bastlení bych se vyhnul, mám pocit ž v dnešních autech si už bez příslušného kabelu a softu moc neškrtneš... Ale na to Ti snad odpoví někdo znalejší... Citovat
MrKnorr Odesláno 20. prosinec 2010 Autor Odesláno 20. prosinec 2010 tak sem jentak tak dojel domu, delalo to zase hned po ohrati motoru... muj typ je lambda sonda... Mam k dispozici stejneho peugeota, jenze se mi moje lambda nepodarila vysroubovat. Neni tam nahodou obraceny zavit? Kam mam tocit? Radsi sem toho nechal, protoze sem tu matku lehce okousal, tak at to neznicim jeste vic... voltmetrem sem na konektoru pri zapnutym motoru nasel napajeni lambdy - 12,6voltu, to je ok. Nameril jsem na ni i nejaky odpory za provozu motoru - jenomze nevim jestli je to ok, nemate nekdo graf prubehu hodnoty odporu behem otacek motoru jaky by astak mela mit? behem nizkych otacek se obvod ani neuzavre a kdyz je zvednu tak tam je kolem 500ohmu a pri vysokych se zase obvod rozepne... jen pro zajimavost, pekny clanek o lambdach... http://www.galantweb.com/index.php?action=articles;sa=view;article=9 [upravil dne 20/12/10 20:17 MrKnorr] Citovat
Pata Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 vážně na lambdě za běhu motoru měříš odpor? ehm, zajeď s tím raději do servisu - tohle může být od čidla až po prasklou hlavu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.