Jump to content
  • Aktuální cíle darů

odvzdušnění motoru TD + teplota motoru

Kloub

Recommended Posts

zdravím mám menší problém s nalétím a odvzdušněním motoru.

ted jsem 2x vypouštěl a napouštěl vodu z chladiče a pokaždé když jsem lil vodu tak se do chladiča vešlo jen 3litry a další 3 litry se vešly když se odehrával velký boj s motorem.

musel jsem ho zahřát a pochvilce si motor vzal všechnu vodu co měl. odvzdušnováky jsem měl vždy povolené :myslim držel jsem motor v otáčkách a sem tam jsem otevřel víčko chladiče, samozřejmě vždy trochu vody vyletělo ven.

poté co si motor vzal všechnu vodu co měl tak nikdy mě nevyletěla voda horním odvzdušnovákem topení ven a nevím čím to:myslim auto topí a nepřehřívá se ale tento jev nějak nechápu..... dříve když jsem proplachoval chladič atd tak motor si tu vodu vzal okamžitě i bez spuštěného motoru.

dále jsem dával nový kvalitní termostat a motor se stále nechce ohřát víc jak na 70 stupnů, dnes jsem dával krabici před chladič a stále nic:myslim

• 4 months later...

aj ja mám podobný problém,ale trocha vážnejší.Kúpil som peugeot 405 1,8 GRD turbo rok 1989.majitel upodozrieval prasknutú hlavu alebo tesnenie a prejavovalo sa to tým,že po dlhej zajzde prestalo chladiť a teplota začala stúpať.vtedy odšróboval odvzdušňovák pri termostate,vypustil tlak a zase chvýlku všetko fungovalo.mne sa to stalo raz.prejavilo sa to tak isto.lenže aj po vypustení tlaku termostat neotvorilo a o pár metrov to zasa stúplo na 110 stupňou.tak som vymenil termostat,prešiel som 40 kilomerov a všetko išlo ako malo,skúsil som vypustiť tlak odvzdušňovákom ale žiadny tam nebol.no o desať kilákov znova.Dnes som termostat úplne vybral. a prešiel som 15 KM,prestalo chladiť vodu,ale to som išiel aj okolo 130 km za H. odvzdušnil som,nalial vodu a cestou naspeť som išiel okolo 80 km za H.a voda sa držala na 70 stupňov.podotýkam bez termostatu.A ešte dodám že keď začalo prehrievať vodu tak po vypnutí motora vytlačilo asi liter von cez výčko.. neviem či dobre postupujem pri odvzdušňovaní,takto som to robil keď tam nebol termostat..takže otvorím odvzdušňováky,jeden pri termostate a jeden na chladiči.nalejem vodu a ústami,teda fúknutím ju pretlačím až kým netečie cez odvzdušňováky,postupne ich pozatváram.takže voda je tam na 100%. je tam ešte volajaký odvzdušňovací šrób ktorý som vynechal? skúste mi poradiť,ja som už takmer v koncoch :roker

Zdravim,ohladom toho odvzdusnovacich problemov som aj ja mal jeden krat problem.Pri 2,0Sri som nevedel odvzdusnit,vzdy sa zohrial motor.Tak som cca 500km jazdil bez termostatu(motor 5 rokov stalo) potom som vyplachol este par krat bez termostatu, vymenil termostat a co je na boku pri termostate hadicka, som odmontoval a tam som nalial vodu, asi ako nebol otvoreny termostat tak sa nevedel odvzdusnit,moja teoria,ale pri ostatnych autach som problem nemal, nastartoval kurenie na plny kotol, aprilieval uplne hore, potom som sa previezol doplnil vodu....

nazdar. kaže už som zasa aj ja pokročil.vybral som termostat,ale hlavne som spriechodnil samoodvzdušňovaciu hadičku čo ide od termostatu a vedie do expanznej nádržky na dolievanie vody.Všimol som si že je tá hadička upchatá,tak som ju prefúkol autopumpičkou.ale stále cez ňu ide vzduch velmi ťažko,ako keby tam bola dierka max špendlíkovej hlavičky.Teraz sa to chová asi tak,že kým je auto v pohybe,motor beží,tak pekne chladí vodu.No po 30 kilometroch som vypol motor a vytlačilo vodu vez výčko.vždy po vypnutí motora.Zajtra poriadne vyčistím tú samoodvzdunovaciu hadičku aby sa dalo cez ňu pekne prefúknuť aj ústami a uvidím čo to spraví.