Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mam P406 2.2HDI 2001, rano nastartuju, ujedu asi 3km, prestane to tahnout a PC hlasi chybu. Nechal jsem to napojit na diagnostiku, udajne v haji turbo nedava vubec tlak. PC v aute hlasilo antipolution fault, hadice vedouci z IC se pri pridani misto nafouknuti podfoukla (podtlak). Mechanik vyndal turbo udajne do nej asi neco vlitlo z motoru a jsou ocesane lopatky, cili muselo by se dat jine turbo z vrakace a udajne i cosi podtlakoveho parohy. Nicmene otazka je, zda tam vazne neco vletlo z motoru, cili to neco asi bude v motoru chybet:o), pripadne zda bordel z lopatek nevletl do motoru atd. Ujel jsem s tim pak v nouzovym rezimu asi 40km. Oprava turba je s praci udajne za 15tis, nicmene neni jasne, zda je OK motor. V nouzovym rezimu jel ale bez nejakych divnych zvuku atd. Zatim jsem s panem z vrakace domluveny, ze to ode me koupi. Co si myslite o smyslu to opravit? Jezdilo by to pak? Zatim jsem spis rozhodly mu to prodat, taky je otazka zda si to nerozmysli. Co by jste delali? Diky!

Odesláno

Vyměnit turbo a jezdit dál...........tos asi neviděl turbo u 206tky co má moje pipi.........

¨dalo se nové turbo a jezdí už dlouho vesele dál

viz. lopatka......

post-10760-14109612984073_thumb.jpg

[upravil dne 2-10-10 od Přema]

Odesláno

Zas tolik se v tom nevyznam, dnes jsem panovi volal, pry je to turbo nejaky specielni, ze ma vic lopatek ve vyfuku je pevna cast rozpadla, v sani je vrtule zasekla. Udajne je nejlepsi vymenit cely motor, zda je v nem neco pokazeny nevi. Nerad bych to opravil za 15tis, aby to ujelo 1000km a zas se pokazilo, to uz by byl levnejsi taxik.:)

Odesláno

No to je těžké.......ale jaké speciální turbo????.....normální turbo na tento motor.... jasně že chce kšeft a měnit celý motor za více peněz než jen měnit turbo.....ale pokud si s tím jel už i bez turba tak je motor v pořádku , jen prostě netáhl že bylo turbo v řiti........já jen říkám můj názor , zbytek je na tobě.......kdyby umřelo turbo a motor už potom vůbec nejel tak jo ale pokud jel jen ale netáhl tak nevidím důvod k výměně motoru.......

Odesláno

No, to radi jeden znamej, ze pokud tam vlitlo neco z motoru motor OK nebude, vicemene zatim jsem panovi na vrakaci nabidl, ze mu to prodam cele jak to je. On si to opravi atd...

Jinak jo, jelo to OK, jen netahlo, zadny divny zvuk, i start OK.

Odesláno

No tak vidiš....to kdyby se mělo při káždém mrtvém turbu měnit motor....to by se těch motorů tady válelo......to nemusí vletět něco z motoru do turba.....jen volná hřídel na turbu a lopatka cinkne o obal turba a lopka je namaděru.....

Borec chce asi lehce přijít k dobré 406, vymění turbo a lítá dál..... no prostě vidí že tomu nerozumíš(nic ve zlým) a utáhne tě na vařené nudli

[upravil dne 3-10-10 od Přema]

Odesláno

je nepravdepodobne, ze by neco z motoru vlitlo do turba. Co asi? Kus ventilu? Pistu? Blbost. A podle vseho ani z turba do motoru nec nevlitlo, pac pises ze vrtule v sani je cela, len zasekla, a to proto, lebo vyfukova je rozpadla, a obje su na jednej osy. Ked auto v pohode jede, nevydava nijake zvlasne zvuky, vymen turbo a jezdis dal. Presne jak pise Prema. Inac, za kolik chce to auto koupit ten bazarnik? Vis ze bych dal o tisicku vice, a auto bych sebral ja, lebo predpokladam, ze ti to auto deklaroval, ze je to uz rozpadle, a stoji pakatel...:bojim

Odesláno

Co mas za karoseriia rok_ Protoze 60tis je na mrtvej motor az moc dobra cena.... vzdit me za pojizdnou 2.0HDi nab ydli 40tis.... takze bych uprimne auto opravil.. a vykaslal se na to... Vymena 15tis je asi trosku vice nez bych ja predpokladal... protoze sem nechaval sundavat turbo a pretesnit ho, a nevim za kolik sezene to tvoje, ale repas turba cca 8tis a vymena is myslim ze tak i kdyby 8h prace po petistovce... tak jsme na trosku jine cene za repasovane turbo kde mas jistotu....

Promysli to.... jak jiz psal prema nech to a oprav to... ;)

Odesláno

Jako uprimne receno... ael turbo z vrakace ti nikdy nic nerekne... tam to nenastartujes a nezjistis ze to turob co od nich koupis je stejne jak to tvoje... S parohama znam jenom soby, ale ty po kapotou nebudou...

Co to turbo muze na vrakacu stat? 3tis... sme videl nedavno na aukru... tzn kde je tech 9tis za dily? Chapu ze z neceho musi zit, ale okradat lidi je neni obor zivnostensky.

Jak psal Benzik i druhy motor te vyjde stejne...draze.... takze bych to mozna odtlacil do jineho servisu, aby ses potom nedivil ze mas jenom prdlou hadici turba.. ;)

ale nevim kde bydlis... tka to postni mozna zna nekdo dobrej servis v okoli.

Odesláno

Jestli on nemysli swirl.Ale uprimne vem to auto a odvez ho do jineho servisu.

Jo a za 15000 tezko sezenes motor 2.hdi.mozna tak holy tzn. blok s hlavou ale bez veskereho prislusenstvi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...