Sunyy Odesláno 30. září 2010 Odesláno 30. září 2010 Dobrý den, objevil jsem novou věc na své 206ce. Je to blikající kontrolka akumulátoru. Po rychlém nastartování a vypnutí motoru se kontrolka rozbliká(relé rozcvaká). Nevíte někdo, co to značí...? popřípadě jak se toho zbavit? Při delší jízdě se to nevyskytuje. Předem díky za radu Honza Citovat
Guest maniaksoft Odesláno 30. září 2010 Odesláno 30. září 2010 Malá kapacita bat, špatné dobíjení ( přebíjení ). Citovat
Sunyy Odesláno 30. září 2010 Autor Odesláno 30. září 2010 Viděl bych to na malou kapacitu ... (neměřil jsem teda proudy) nicméně napětí je naprázdno 12,7V a při zaplém motoru 13,7V. Každopádně baterka je cca 6 let stará (podle etikety). Koukl jsem dovnitř, trochu ji dolil podle risek, ale vyvařená nijak nebyla. Možná to bude chtít nový regulátor nabíjení, kterej by měl být kdesi u alternátoru. Řikám si, co mě ještě na tom autě překvapí... ještě že jsem se naučil tak nějak počítat s nejhorším. Citovat
Guest maniaksoft Odesláno 30. září 2010 Odesláno 30. září 2010 Kup novou baterii. Šest let je už dost. Tady si zjisti jakou kapacitu potřebuješ. http://www.autobaterie.com/hledani/baterie/osobni [upravil dne 30/9/10 od maniaksoft] Citovat
Sunyy Odesláno 30. září 2010 Autor Odesláno 30. září 2010 Zkusim ještě osciloskopem proměřit a zaznamenat napětí na baterce. Nerad bych zbytečně měnil něco, co by mohlo být ok... ale ted sjem si všiml, že pohasne i display při rozsvícení světel, tak to asi bude baterka... Citovat
Sunyy Odesláno 30. září 2010 Autor Odesláno 30. září 2010 nikdy jsem se s tím u žádného auta nesetkal... ani v příručce o opravách tadle funkce neni ani naznačena... poprvé jsem vyndal klíček a koukám, jak to pravidelně bliká ... Citovat
MrVain Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 malo by to dobijať od 13,8 do 14,4V, to vyzera fakt na tu bateriu že by mala vysoky vnutorný odpor?? Citovat
Pata Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 zkus si půjčit jinou baterku a vyzkoušet to s ní... podle mě to klidně může dělat velký přechodový odpor (tj kontrola kabeláže - hlavně kostry a kabelu ke startéru)... Citovat
MrVain Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Tak som bol s firemným Peugeotom na prehliadke a pytal som sa na tu blikajucu kontrolku baterie a technik mi povedal, že to počas jazdy signalizuje poruchu dobíjania Citovat
projozo Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 Už by som kúpil novu bateriu,lebo tato asi konci. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.