Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

objevil jsem novou věc na své 206ce. Je to blikající kontrolka akumulátoru. Po rychlém nastartování a vypnutí motoru se kontrolka rozbliká(relé rozcvaká). Nevíte někdo, co to značí...? popřípadě jak se toho zbavit? Při delší jízdě se to nevyskytuje.

Předem díky za radu

Honza

Odesláno

Viděl bych to na malou kapacitu ... (neměřil jsem teda proudy) nicméně napětí je naprázdno 12,7V a při zaplém motoru 13,7V. Každopádně baterka je cca 6 let stará (podle etikety). Koukl jsem dovnitř, trochu ji dolil podle risek, ale vyvařená nijak nebyla. Možná to bude chtít nový regulátor nabíjení, kterej by měl být kdesi u alternátoru.

Řikám si, co mě ještě na tom autě překvapí... ještě že jsem se naučil tak nějak počítat s nejhorším.

Odesláno

Zkusim ještě osciloskopem proměřit a zaznamenat napětí na baterce. Nerad bych zbytečně měnil něco, co by mohlo být ok... ale ted sjem si všiml, že pohasne i display při rozsvícení světel, tak to asi bude baterka...

Odesláno

nikdy jsem se s tím u žádného auta nesetkal... ani v příručce o opravách tadle funkce neni ani naznačena... poprvé jsem vyndal klíček a koukám, jak to pravidelně bliká ...

• O 3 týdny později...
Odesláno

zkus si půjčit jinou baterku a vyzkoušet to s ní... podle mě to klidně může dělat velký přechodový odpor (tj kontrola kabeláže - hlavně kostry a kabelu ke startéru)...

Odesláno

Tak som bol s firemným Peugeotom na prehliadke a pytal som sa na tu blikajucu kontrolku baterie a technik mi povedal, že to počas jazdy signalizuje poruchu dobíjania

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...