Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se Vás kluci co už jste měnily kola za zimní plechy zeptat jestli jste museli dávat i jiny srouby.Ja to u octavky musim delat je tam jina delka a i tvar sroubu ale tady nevim.Diky za info.

Odesláno

ja som to menil v sobotu a dal som tam pôvodné šróby - originál dodané k 17´diskom. Je na nich síce niečo ako podložka, ktorá zostala voľná, ale utiahnuté sú dosť.

prešiel som na tom už asi 300 km a zatiaľ to drží :super

Odesláno

bol som tiež zvedavý ako bude auto reagovať na fakt, že mu chýbajú snímače tlaku. Na moje milé prekvapenie to len mierne pri štarte zapíska, na palubovke sa rozsvieti na chvíľu malý oranžový trojuholník a na WIP Nav displeji za ukáže celé auto - blikajú na ňom kolesá na červeno a svieti nápis \"Tyre pressure is not monitored\".

Ešte sa mi to raz rozsvietilo na pol ceste zo Žiliny do Bratislavy.

Mal som z toho väčšie obavy, ale bez problémov sa to dá vydržať :)

Odesláno

Tak to je super.Vzhledem k tomu ze mame vsichni stejny hliníky :D tak to bude urcite i u me ok. Uz se mi nechtelo kupovat jeste srouby... S tema snimacema kdyby to bylo takhle tak to taky zkousnu a 10tis je doma.

Odesláno
Tak to je super.Vzhledem k tomu ze mame vsichni stejny hliníky :D tak to bude urcite i u me ok. Uz se mi nechtelo kupovat jeste srouby... S tema snimacema kdyby to bylo takhle tak to taky zkousnu a 10tis je doma.

Ja mam ine ;) .. asi preto, ze su 16tky :myslim

bok auta

[Edited on 26/10/10 by Speedy5008]

Odesláno

Tak mě dnes dorazili pneu.Pozítří si je tam na chatě namontuju.Vyzkouším si aspon cvicně jak sundavat tu rezervu s tím navijákem. No ale jinak se na to moc netešim,hnusný černý 16\" plechy...

Odesláno

No však já dnes musel kouknou do manualu:D ale bude to určite ok. Mám tam nacvakanejch věcí. I nejakou závitovou tyčku na odblokování el.brzdy. To jsou novinky.

Odesláno

Takze, dnes som daval NOVE Dunlop 3D winter sport 215/55/16 na original hlinikace. Dosli aj nove elektrony, ktore si dam na Leto z originalnymi MIchelinmy . Prisli mi nastastie aj NOVE sroby s elektronmy, pretoze tie POUGEOT sroby nepasuju, pretoze maju podlozku a niesu konusove :D

Inac som zistil ze mam na kolesach bezpecnostne sroby z vyroby a nevedel som najst TEN KLUC :o nastastie mechanik vravi, ze Peugeot to dava do kastliku :D, este ze som nedostal predtym defekt :roker

Takze POZOR aby ste nemuseli kupovat sadu srobov :-)

[Edited on 26/10/10 by Speedy5008]

post-32483-14109613303843_thumb.jpg

Odesláno
Móóóóc pěkné kolečko:potlesk:potlesk:potlesk těším se jak to bude vypadat na autě, ale musíš vydržet na jaro:aut

jj .. uz su akoze doma ( su v servisu uskladnene ). este chcem do stredu zohnat LEVA chromovaneho ;). zajtra idem popozerat nejake tunning shopy :D . je zeujimave sa tesit z niecoho co vlastne nemam na aute

Odesláno

...tak mi nedal spát ten rychlostní index na pneumatikách...

Jak víme, v homologaci k P5008 je uveden u pneumatik rychlostní index V (240 km/h) a nebo W (270 km/h) - nebudu to komentovat, to není účelem dnešního slohového cvičení. Sehnat zimní pneumatiky správného rozměru a rychlostního indexu řádně provětrá peněženku a tarifní limity u netu. Tak jsem jako každý pořídil zimní pneu s nižším rychlostním indexem - já například H (210 km/h) - a následně hledal výmluvu pro případného řádně informovaného policistu či pro pojišťovnu v případě nějakého problému - a světe div se, existuje řešení a to dokonce legální - existuje vyhláška Ministerstva dopravy a spojů 341/2002 Sb., která je prováděcí vyhláškou např. k zákonu o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a v ní se píše v § 21 odstavci (2) - volně parafrázuji (pro zájemce přidávám odkaz na vyhlášku)- že můžete nasadit ZIMNÍ pneu s nižším rychlostním indexem, než jaký vám předepisuje výrobce homologací a to za podmínky, že budete mít v zorném poli řidiče nalepenou nálepku upozorňující na tuto skutečnost, na nálepce musí být uvedena maximální rychlost na takových pneumatikách (vychází z indexu). Zákon ani prováděcí předpis ale nestanovuje přesnou formu nálepky - takže teoreticky by stačilo tam loupnout rukou psanou nálepku s nápisem např.: \"Na zimákách, voe, nejezdi víc než dvě kila, máš tam Účka a cajti to taky hůř snášej...\" - nicméně já budu po víkendu takovouto samobleptkou vybaven dokonce oficiálním koncesionářem Peugeot, heč...:D

Mimo téma - v témže § 21 se v odstavci (13) například dočtete, že jako náhradní kolo (určené pro nouzové dojetí - tj. rezerva) nemusí být stejné jako ostatní - to jen jako odpověď pneuservisům, které se vám snaží nacpat pátou pneumatiku, že to musí být - prd... Ale to nás nemusí trápit - my máme náhradní dojezdové kolo - dle odstavce (3) tohoto paragrafu... :D

Není nad to si před spaním přečíst nějako napínavou literaturu...:D

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/39735AA2-912B-45E4-A6B0-6B4EBE21BE7...

jl

Odesláno

JohnyLee: :potlesk loni jsem řešil to samé s jiným autem, sháněl jsem nálepku a ve všech pneuservisech se na mě dívali jak na blbce :D

Nakonec jsem to vyřešil tiskárnou a izolepou :D (Zvlášť kvůli cestě do D, kde ty nálepky bežně mají...)

Odesláno
ja som to menil v sobotu a dal som tam pôvodné šróby - originál dodané k 17´diskom. Je na nich síce niečo ako podložka, ktorá zostala voľná, ale utiahnuté sú dosť.

prešiel som na tom už asi 300 km a zatiaľ to drží :super

vybijes podlozky

mali by tam ist ine sroby. kupoval som elektrony a nastastie tam boli druhe sroby ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...