Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja jsem to ted studoval u kluku na saxoclubu, kdyz se vyhodí kat a nahradi vyfukem renomovane firmy tak to prida vykon, na sondu se udela čepička a nic se neřeší...

popřípadě nechat si spočítat a udělat vyfuk na zakazku...

Odesláno

bavil jsem se s jednim zavodnikem jezdil teda na jinym aute jiny znacky ale kat mel vyndanej mel vybrousený kanálky od sání a výfukových ventilů a měl přímo svody a tak a výkon se zvýšil, misto katu měl trubku která byla uší o 2 mm myslí že říkal a táhlo to líp od nižších otáček. ale je to jen z doslechu musel bych se ho na to znova zeptat.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

P306 1.8 XT 1997, po otci s LPG - vykuchán katalyzátor - začla svítit diagnostika, na LPG střílí do výfuku při brždění, ale zhasíná diagnostika - na benzín nestřílí, ale rozsvící diagnostiku.... prosím o zodpovězení zda může takto \"opravený\" kat zničit lambdu? Je tam jen jedna nebo dvě u tohoto modelu? .... na LPG se docela zhoršuje a přesto že zhasíná diagnostiku motoru tak rozsvící diagnostiku na panelu LPG - jsem již objednán na kontrolu LPG, ptal jsem se zda může mít vliv ten katalyzátor, on prý že ne, jenom lambda, no a mě přijde že se vše zhoršilo s touto \"opravou\" katu - čili ničí se lambda?

Odesláno

odpojit jí, vyčistit a zkusit znovu zapojit, taky by bylo dobrý zkontrolovat ostatní čidla (čidlo teploty vody). Když to nepomůže, tak diagnostika a uvidíš...

Odesláno

Zdravim no mne sa pre rokom utrhla trubka presne na katalizatore takže som mal len kus trubky od motora a šlo to pod auto ale poviem VAM zvuk jak p.ča na to že je to 1.0 ale kopček kde chodim na 3. stupni som ledva vyšiel na jednotke, vykon prudko dole

Odesláno

tak jsem byl na LPG, říkal že lambda dává pořad 1.5V, takže LPG nastavil tak, aby se neřídila podle lambdy a dává taky něco konstatního - nějakej kompromis, připadá mi že to jede stejně, akorát to už nerozsvící diagnostiku LPG, při brzdění to střílí na LPG pořád.... už mi z toho jde hlava kolem, ale první co bylo když mi vykuchal jeden známý mechanik katalyzátor a svítila diagnostika, tak prý kvůli lambdě, že teď bude dávat jiné hodnoty..... a jak to zatím čtu, tak by to neměla být pravda, v tomhle modelu je určitě jen jedna.... je možné že už byla načatá dřív.... prakticky mě teď vadí akorát strašný zvuk (vůbec se nepodobá sportovnímu ale spíš díře) .... takže přemýšlím co s tím.... dlouhodobě mi to žere na plyn 9l takže ta lambda mohla být špatná delší dobu, když dám novou za účelem lepší spotřeby bude to mít smysl bez funkčního katalyzátoru? dá se někde sehnat druhovýroba, nebo mám dát Starline? Díky za odpovědi.

Odesláno

Lambda nemá nic společnýho s katem u jednolambdové verze takže bez i s nemá žádný vliv na funkčnost lambdy ale pokud ta lambda nepracuje jak má tak to má velký vliv na výkon a spotřebu protože údaje z lambdy jsou základním a rozhodujícím údajem pro další přípravu směsi jinak v AK se dá koupit za cca 1800 - 2000 bosch která vyhovuje

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...