Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj, muzete mi poradit, co delat kdyz mi kape olej?? nevim jesli z motoru nebo z prevofovky, nebo jestli to muze byt nejaky jiny olej.. ale motoru to asi nebude si myslim.. jsem sice po vymene chvilku ale ten olej je uplne svetle zluty.. jako novy.. mam i novy olej v prevodovce a ted posledni tyden jsem zacal pozorovat fleky na ceste pred barakem kde vzdycky stojim.. a myslim ze to bude asi olej z prevodovky, protoze jsem koukal ze je to tam kolem cely od toho oleje zasrany.. poradite nekdo prosim?? :-)

Odesláno

převodový olej voní :) jinak než motorový--dá se podle toho určit z čeho teče...

taky se ohni a podívej se--převodovka teče skoro vždy přes gufera poloos...

[upravil dne 26/8/10 ozzy56]

Odesláno

i kdyz je pravda ze jsem si k tomu cichal ( stal jsem v podzemni garazi na tom hladkym betonu) a vubec to nesmrdelo a pak jsem si cichnul do poloprazdny lahve Magnatecu co vozim v kufru a ten smrdi jak svina.. :D no zitra se na to nejak kouknu.. a co jsou presne ty gufera?? nejaky tesneni? nebo se spis zeptam, kolik me to zase bude stat?? :D aby me to nenechalo nekde viset, ze nezaradim..

Odesláno

gufera-těsnění jsou z každé strany tedy z obou stran převodovky,tam kde máš zasunutou poloosu v převodovce tak kolem je namáčklej simering(gufero),já je měnil obě,páč mi to taky teklo.Musíš vyndat poloosu ale bacha dej si pod to nějakou misku kůli oleji co je v převodovce nevím jak je to u tebe ale u mě je na levé straně větší jak na pravo,koupíš to v autobenexu,nebo i jinde,ale tam ho měli hned skladem,tam mě stál jeden cca 250kč.Výměna je lehká,ten simering sem vyndával kleštěma,neim možná prasárna,ale rychlá a učinná.Já trochu namazal to nový kolem vazelínou a pak tam lehce vklouzl:D (bavíme se porád o tom těsnění jen tak pro pořádek) a zase vše namontuješ a doliješ olej,kterej vytek.:super snad sem nic nezapomněl,kdyžtak mě opravte

Odesláno
Původně zaslal: Jimmy106

...kolik me to zase bude stat?? :D aby me to nenechalo nekde viset, ze nezaradim...

Ak tečie cez guferá tak cca 600 korún za obe + práca.

Únik nebýva veľký a následky typu \"nezaradím\" hrozia možno po roku a viac.

Odesláno

106stak: jj dekuju za navod, ale vzhledem k tomu ze jsem totalni kopyto,co si neumi vymenit ani brzdovy desticky :blicismajlik nebo jsem to teda jeste nezkousel.. tak si netroufam ani na tohle.. a hlavne jako ani nemam zadnou dilnu, ci prostor natoz nejaky naradi.. ale tak jestli me to vyjde do 1000 tak to zamrzi, ale jde to no... a PARSTORKU, diky, jsi me celkem uklidnil ze s tim jeste nejakou chvili muzu jezdit.. ;)

Odesláno

nechci zbytečně strašit, ale jestli teče opravdu olej z převodovky, na nic nečekej a řeš to :myslim

(píšeš,že máš pod autem fleky...)

jinak pežotí převodovky jsou velmi háklivé na množství oleje a taky vyžadují olej doporučený výrobcem

Odesláno

jj neboj se.. :) hned po vyplate to nekam strcim.. :-) ja jenom mel strach hestli to jako vydrzi jeste treba tyden nebo 2 jezdeni.. nebo jestli s tim radeji nemam jezdit vubec abych to nejak nevylepsil.. :D

Odesláno

nebo to zespod vyčisti a pak třeba druhej den ježdění mrkni pod to kde to teče?zaměř se na olejovou vanu-těsnění pod vanou,nebo vypouštěcí šroub-taky to může kolem něj téct,pak koukni na místo jak vedou poloosy do převodovky jestli nesákne to gufero nebo koukni u plastovýho krytu jak je rozvoďák jestli to neteče tam to by mohlo být gufero na vačce nebo na klikovce,taky mi sákl tak sem to měnil zase u tý 1.0 :D nebo nakonec pod olejovým víkem (jak jsou ventily) ale to bys sis musel všimnout,zkus etě tohle :super:super:super

Odesláno

ahoj.. mam novy objev, kde mi unika olej. uz se z toho asi zeseru.. koukal jsem na to kdyz jsem dneska zaparkoval pred barakem.. je to u predniho kola, hnusne cerna hodne hutna hmota ( celkem dlouho trvalo nez to skaplo.. :D ) myslel jsem nejdriv ze by to mohla byt brzdova kapalina tak jsem se koukl pod kapotu jestli ubyla a je ji tam porad stejne, tak pak me napadlo jenom jestli to neni nejaka napln do tlumicu... mam od toho zasrany cely predni kolo na strane ridice..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...