Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, už dlhšie riešim problém so zvýšenou spotrebou, a to dosť razantne zväčšenou. Motor je po dosť rozsiahlej oprave, kde boli menené ventily, tesnenie pod hlavou, bola zbrúsená hlava, vymenené rozvody. Lenže pri poslednom tankovaní som mal spotrebu takmer 9l/100km! Čím by to mohlo byť? Okrem lambda sondy samozrejme, tá mi napadla ako prvá. Taktiež katalyzátor je na tom veľmi zle, je možné že je už úplne zanesený a má to taký dopad na spotrebu? Alebo môže to byť nejakým vadným čidlom? Ak áno, akým? Prípadne ja neviem, sviečky, predzápal, olej, škrtiaca klapka, vzduchový filter, palivový filter? Skúste poradiť...

A ešte som chcel otázočku ohľadom tej integrovanej diagnostiky, čo majú 106ky, kedy mi kontrolka na palubovke vyblikáva kódy...našiel som si na nete postup, je to síce pre P205 ale vraj to je to isté. Má cenu si to týmto zdiagnostikovať? Resp nájde mi to vôbec niečo podstatné? Alebo radšej pohľadať niekoho kto má normálnu diagnostiku?

Odesláno

No tak som skusil spustit tu diagnostiku. Vyhodilo mi 2 chyby- chybu cislo 53 (Battery Voltage) - tomu nerozumiem, baterku mam pol roka staru, kvalitnu a kupoval som aj vyssiu kapacitu kvoli audiu. Nikdy nebol problem so startovanim alebo co. No a druha chyba- 21 (TPS/TS)- to vobec neviem co znamena, poradte. Diky..

Odesláno

K diagnostike odporúčam vynulovať všetky chyby a potom ktoré vyhodí, riešiť. Ja mám 106 sport 1,4 a priemernú spotrebu v lete mám 6L a v zime okolo 7 a spotreba v meste mi vyskočí aj na 9L. Záleží od toho kedy a kde jazdíš.

Odesláno

No ak vynulujem všetky chyby tak mi nič nevyhodí či ako? :-) Resp myslíš odpojiť baterku, potom s tým chvíľu jazdiť aby sa naplnil register závad a potom spustiť diagnostiku aby sa tam nevyskytovali staré chyby?

A k tej spotrebe no jazdil som dlhé trate po otrasných cestách s mnohými stúpaniami a zákrutami a viezol som ďalších 3 veľkých chlapov, čiže zvýšenú spotrebu som očakával ale uf uf 9l/100km sa mi zdá priveľa...

A nikomu nič nehovorí to TPS/TS?

Tak google mi povedal, že to je: TS-throttle sensor, TPS - throttle position sensor. No a teraz ešte zistiť čo to robí :-)

[upravil dne 31/7/10 573v0]

Odesláno

to Kattas:

Postup je nasledovný:

1. Odpojíš konektor z riadiacej jednotky, ktorý je umiestnený spredu pri nádržke vody do ostrekovačov

2. Zoženieš si cca 3m kábel, jeden koniec zastrčíš do toho konektora (sú v ňom dva konektory, ale zapojený je len jeden)

3. Sadni do auta, otoč kľúčikom do 2 polohy (svietia všetky kontrolky na prístrojovke),

4. Vezmi druhý koniec toho káblu a prilož ho na 4 sekundy ku akémukoľvek uzemnenému miestu (väčšinou sa to prikladá ku kolíku vo dverách)

5. Oranžová kontrolka v tvare písmena K (tá najviac napravo na prístrojovke) blikne raz, na sekundu zhasne a potom blikne 2x- to znamená, že si vstúpil do diagnostického režimu.

6. Teraz zase priložíš vodič na uzemnené miesto na 4 sekundy, kontrolka ti zase vybliká kód závady, keď zhasne, môžeš zase priložiť vodič na uzemnené miesto, kontrolka vybliká ďalšiu závadu až kým nevybliká všetky, vtedy blikne BLIK PAUZA BLIK

Tie blikania fungujú tak, že vždy najprv vybliká prvú pozíciu (desiatky), dá sekundovú pauzu a potom druhú pozíciu (jednotky). Napr: kód závady 62: BLIK BLIK BLIK BLIK BLIK BLIK PAUZA BLIK BLIK; kód závady 13: BLIK PAUZA BLIK BLIK BLIK.

http://www.freewebs.com/sutores90/kody.html Tu to máš všetko aj s popisom a kódmi, ale v poľštine, otvor si to cez Chrome a nechaj si to preložiť. Ak by ti vyhodilo nejakú konkrétnu chybu a bol by veľmi blbý preklad, postni tu číslo chyby a ja to pozriem v tom mojom anglickom návode.

Odesláno

Takže když jsem se dneska na to dival,zjistil jsem že mi do te řídící jednotky jde ten konektor u těch ostřikovačů, jenže když jsem ho vypojil a trošku stahl izolaci, zjistil jsem, že do něj vedou tři dráty, tak nerozumím tomu, jaktože ty jsi měl zapojený pouze jeden pin toho konektoru=jeden drát a já tam mám tři dráty...jestli mi rozumíš...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...