peugeot09 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Ahoj, furt se tu řeší nějaký vážný věci, tak bych tu měl jedno téma na odlehčení. Dneska k večeru si to takhle jedu po středních čechách a zaujalo mě jedno pole. Vypadalo to, jako tam rostl snad jen samej křen, tak jsem si řekl, že se na to podívám. Tak jsem plodinu vytrhnul a koukám, že to není to co jsem čekal. Tak teda je to bílý, má to listy jako křen, chutná to jako sladká ředkvička s příchutí okurky, vzhledově to je kulatý. Původně jsem myslel, že to je bílá ředkev, ale prý není (ta vypadá podobně jako mrkev). Nějaký nápad, co by to mohlo být? [upravil dne 23/7/10 peugeot09] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Možno cukrová repa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Jo, vypadá to tak. Prý se používá pro výrobu biolihu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Cukrov%C3%A1_%C5%99epa Jak moc je výroba biolihu náročná? To asi nezvládnu doma na koleně... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lubk0 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 To jako fakt nevies co je biela repa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Ne, vážně jsem to dodneška nikdy v životě neviděl. S tím cukrem to asi bude pravda, nedá se to skoro jíst, jak je to sladký. :blicismajlik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Zastav sa tam na jeseň (podzim) už to nebude vyzerať ako reďkovka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicolasB Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Aspoň si pořádně osladíš život. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastorek Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 U nás na severe z toho pália \"repák\" a vraj je to celkom konzumné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolly1010 Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Původně zaslal: peugeot09 Jak moc je výroba biolihu náročná? To asi nezvládnu doma na koleně... Nikdy si neviděl jak se pálí chlast? Zkvasíš, vypálíš, vypiješ. Když blbě vypálíš, tak blbě vidíš Což není důležitý pokud na to chceš jezdit [upravil dne 23.7. 10 dolly1010] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 Neviděl, nikdy jsem alkohol nepil, já radši čistou vodu. Ale to zkvasení a pálení mě zajímá. Jestli najdeš čas, pošli mi prosím přes SZ nějaké bližší info, když už nic jinýho, tak se alespoň něčemu přiučím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bostich Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Původně zaslal: dolly1010 Nikdy si neviděl jak se pálí chlast? Zkvasíš, vypálíš, vypiješ. Když blbě vypálíš, tak blbě vidíš Což není důležitý pokud na to chceš jezdit A když dobře vypálíš, jenom dobře bleješ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rarasik Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 dobrý repák je na trávenie, po poldeci zožerieš aj klince, ale keď je zlý tak sa ti aj na druhý deň grgá hlina a lezú ti z úst listy, ble... Pastorek, ty si ešte repák nepil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolly1010 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Původně zaslal: peugeot09 Neviděl, nikdy jsem alkohol nepil, já radši čistou vodu. Ale to zkvasení a pálení mě zajímá. Jestli najdeš čas, pošli mi prosím přes SZ nějaké bližší info, když už nic jinýho, tak se alespoň něčemu přiučím. Normálně, naházíš nějaký ovoce (čím víc cukru tím líp) do sudu společně s vodou. Necháš to skvasit (max obsah alkoholu asi 16%). Když to necháš moc dlouho tak máš ocet. Pak to přecedíš a \"vypálíš\". Což je vlastně destilace. Musíš to hřát na nějakejch 80° protože se líh vypařuje dřív než voda. Když bys to chtěl pít tak si musíš dávat bacha aby si nevydestiloval methanol (jedovatej), ale Ethanol . To se měří myslím hustoměrem. Podle teploty varu asi musíš nejdřív vydestilovat methanol a pak až tam žádnej nebude tak ethanol Jinak, já alkohol taky skoro nepiju. Naposled tak před třema tejdnama na oslavě čtyricítky (né mojí). Ale tohle znát se mi zdá celkem normál. Opravte mě někdo jestli se pletu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 To by Ti mohl vyprávět můj bejvalej kolega z práce, ten pálil uplně všecko, ovoce, kompoty, kvasnice , něco s pálivejma paprikama :grr, asi i chleba a brambory, ořechy. Pořád vidí!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.