Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P207 1,4 benz.-Otáčky - kolik maximálně?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

při jízdě po dálnici si nejsem jistý, do kolika otáček můžu vyhnat moji 207čku (1,4 8V, benzín) tak, aby to bylo ještě pro motor bezpečné a únosné..;)

Díky

Odesláno

Pokiaľ viem tak otáčkový obmedzovač mali vstrekovacie čerpadlá a pri benzínových motoroch býva iba elektronický obmedzovač maximálnej rýchlosti (najčastejšie 250 km/h) ale to u tvojho auta nehrozí.

V základe si polož otázku prečo chceš ten motor točiť do maxima. Ideš jazdiť rally alebo ho iba chceš rýchlejšie zničiť ? Hodnota maximálneho výkonu je síce pekné číslo ale pre reálne používanie auta zbytočné. Dôležitý je krútiaci moment a ten bude pri tvojom aute maximálny cca pri 2700 - 3200 otáčkach.

Mjuran: Bezpečné otáčky sú cca 80 - 90 % maxima a závisia i od technického stavu motora. Na otáčkomere býva červeným vyznačené pole kam by si motor nemal vytáčať v záťaži.

Odesláno

Myslim ze 1.4 obmedzovac ma, ked som skusal ho pretocit co cervenych, tak okolo 6500 otacok sam ubral a robilo tak taky skakavy zvuk:myslim

Kazdopadne ten motor miluje 3000 a do 4500 do mas \"v pohode\":aut

Odesláno

pastorek: ja moj motor tak nepouzivam len som pisal mjuranovi svoj nazor na to. pytal sa kolko moze tocit motor. to ze ho tym moze znicit musi vediet sam.

ja mam maximum krutiaceho az pri 4000

a ako uz pisal myctd kazdy novy motor s rj ma obmedzovac maximalnych otacok (co mi potvrdil aj kolega zodpovedny za elektroniku motorovu)

[upravil dne 1/6/10 pipistrel]

Odesláno

třeba 306 1.6 ma omezovač na 6500 ale ideálni otáčky jsou od 2500-3500 ale když je nálada tak to de i do omezovače obvzlášť co jsem měl první týden řidičák

Odesláno
Původně zaslal: pipistrel

pastorek: ja moj motor tak nepouzivam len som pisal mjuranovi svoj nazor ...

Sorry že to tak vyznelo ale ten príspevok nebol konkrétne pre teba.

Myslím že tu trochu prišlo k nedorozumenie v technickej terminológii. Nastavenie maximálnych prípustných otáčok v riadiacej jednotke je občas nazývané obmedzovačom no funkciou obmedzovača je nastavenie limitu pred prípustným maximom. Pre príklad uvediem obmedzovač rýchlosti kedy auto je technicky schopné ísť napr. 300 ale elektronicky je jeho rýchlosť obmedzená na 250.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...