Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

štyri100piata by navy - Low Clean Angels fKoži takmer Black

Recommended Posts

Odesláno

Tak cez týždeň som si konečne našiel čas a pokúsil sa dohovorit tomu \"pežoťáckemu výmyslu\" menom torzná tyč a naučiť ju povel sadni...

DSC00274.jpg

Bez toho elektrického presviedčacieho :bacha nástroja to fakt nešlo...:nevim

DSC00277.jpg

taaak už to konečne nie je taká divná šípka...ale ešte sa tým neskor asi trošku pohrám...

PREDTÝM:

DSC00203.jpg

TERAZ:

DSC00294.jpg

Odesláno

díkes, ..no, zatial je to len na skúšku, ako to bude vyzerať a hlavne jazdit. teraz to jazdí fakt úplne pekne, krásne sedí a napriek tomu to vobec nie je žiadny kostitras, určite pojdem onedlho ešte dole..

lenže momentálne mám iný problém, zadné kolesá mi nesedia v strede blatníkov, ako by bola zadná náprava nejak posunutá dozadu :myslim bolo to také už ked som to auto kúpil ale teraz jak som to znížil je to až príliš okaté a vobec to nevyzerá pekne :nevim ale myslím, že je to aj na niektorých iných peugeotoch, všimol som si to aj kamošovej 309...pozeral som aj na uchytenie zadnej nápravy ale tam to vyzerá v poriadku...nemáte s tým niekto skúsenosť? čo s tým, nejaký repas alebo výmena nápravy??:myslim

sa na to fakt nemožem pozerať...:(

DSC00289.jpg

[upravil dne 3/9/10 NAVY1]

Odesláno

tyjo taky to mam tak vzadu ze to nemam uprostred nevim jestli je to tak schvalne nebo proc! ale jinak to vypada super a jak si to delal co povolit atd chtel bych se do toho taky casem pustit

Odesláno

jj, všimol som si to aj na iných 405kách, nehovorím že na všetkých takže naschvál to asi nebude. Ale na pneu nie je vidiet, že by sa opotrebovávali nerovnomerne...:myslim

Odesláno

To mají asi všechny.Ono to taky hodně udělá i optický klam,je tam jiný sklon lemu v předu a jiný v zadu;)

Ale auto paráda:potlesk

Taky se často vidí že je levé kolo víc vylezlé než pravé,mám to já na 106,306,309 a kamarád na 306 taky....:myslim

[upravil dne 4/7/10 309GT]

Odesláno

to lavé vylezené koleso myslíš predné? lebo to mám aj ja, robí to cca 4mm :nevim dovod tiež netuším.

ale to zadné sa mi zdá až moc v zadu :bojim

PREDNÉ :super

DSC00282.jpg

ZADNÉ :blicismajlik

DSC00293.jpg

Odesláno

Ja si myslim ze to posunutie smerom dozadu je logicke, pootocil si trocha ramenom a ono sa hybe po kruznici, tak to ma takyto nejaky vysledok, mne to takto vyzeralo na 306 pred repasom a takto to mam aj ked nalozim auto, hold to koleso asi nechodi len hore dole, ale ako keby sa pri pruzeni hybe po kruznici, alebo ako to vysvetlit:ticho

Odesláno

ano, je mi jasné, že tá náprava funguje tak ako hovoríš, ale neverím, že by to spravilo až tolko..:myslim sa na to ešte poinformujem a skusim to nejako poriešiť..

každopáne dakujem za komentáre..:papa

Odesláno

EDIT: úprava postupu pri znižovaní zadnej nápravy

Brian...k tomu zníženiu:

predok som znížil pružinami čo som zohnal od Whitetigra, sú z MI16 -35mm

DSC00195.jpgDSC00197.jpg

PRED A PO

DSC00192.jpgDSC00200.jpg

znížiť predok bola malina ale s tou zadnou torzkou...o torzke som nič nevedel, našťastie kamarát čo mi pomáha z úpravami a opravami (inak vdaka Juro:super ) robil niečo podobné na svojej 309ine akurát opačným smerom, takže sme mali aspon trošku tušáka na začiatok, ale v podstate sme aj tak len skúšali čo a ako...

takže náš postup bol: auto sme vzadu dvihli jedným heverom tak aby boli obe zadné holesá vo vzduchu, dali dole kolesá a presne zmerali medzeru medzi blatníkom a bubnom (presnosť je doležitá), sprejom na uvolňovanie zarezlých spojov vystriekali obe zaisťovacie skrutky na každej z troch tyčí a nechali posobiť. potom na pravom zadnom kolese povololili spodné uchyťenie tlmiča, odpojili ručnú brzdu aby sa neskor poloos dala oťočiť kolmo dole. Dalej sme odskrutkovali tie zaisťovacie skrutky na torzkách aj s tými zaisťovacími podložkami a namiesto nich dali krátke skrutky s klasickou 6hrannou hlavou (odporúčam tvrdené) aby sa nepoškodil závit pri vytlkaní tyčí. Dalej sme pokračovali s demontážou tých tyčí, z miesta lavého zadného kolesa potupne tyč č.1 (spojovačku) potom tyč č.2, ked boli obe vonku, na pravom kolese sme otočili poloos s bubnom kolmo dole (v podstate ovisne sama:D) a cez vzniknutý otvor (č.4) vyklepali tyč č.3 von (smerok k lavému kolesu). ked bola posledná tyč vonku, pridvihli sme heverom lavé \"koleso\" o určitý počet cm (preto to meranie na začiatku) cez otvor č.4 vložili naspäť riadne premazanú tyč č.3, pridvihli pravé \"koleso\" o rovnaký počet cm, vrátili tyč č. 2 a potom č.1, pripevnili naspäť pravý tlmič, nahodili kolesá a spustili pekne na zem a skontrolovali ako to vyzerá. chcel som to ešte viac dole tak som si zmeral, že o kolko ešte a celý postup zopakoval. ked som bol s výsledkom spokojný vrátili sme zaisťovacie podložky a skrutky namiesto, všetko pekne podoťahovali a skontrolovali a potom sa už len kochali výsledkom :D:roker

ešte upozorním, že poznačiť si povodné postavenie tyče je doležité najmä u tyče č.1 lebo ju treba vrátiť do povodnej polohy. u ostasných dvoch to až tak doležité neni, stačí nimi pootáčať až kým nesadnú namiesto.

na vytlčenie tyčí kladivo nestačilo, tak sme použili elektrické kladivo (zbíjačku), jednoznačne doporučujem takú čo má reguláci intenzity úderov a spočiatku nastaviť na minimum, jo a hlavne upilovať hrot brúskou, skrátka aby tam nebol špic :papa

DSC00276.jpg

DSC00377.jpg

DSC00375.jpg

DSC00376.jpg

[upravil dne 8/7/10 NAVY1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...