Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak konečně dorazil nárazník. Paraboly nechám zrenovovat, skla jsou OK až na jednu dálku a mlhu. Dálku mám náhradní a mlhovku musím někde sehnat. jinak nárazník nemá jeden boční úchyt a krytku, ale ta je objednaná v peugeotu. Koncový tlumič nový, ostatní potrubí očištěno a nastříkáno žáruvzdornou stříbřenkou. nový výfuk sedí lépe a není potřeba vyříznutí nárazníku takže mě čeká výměna aby to nevypadalo tak blbě.

[upravil dne 21/1/11 21:40 Lukas309]

post-27022-14109614780209_thumb.jpg

Odesláno

No já to ani tak důkladně v plánu neměl, ale pak jsem přišel na ty díry a musela nádrž dolu. No a když jsem měl čas tak jsem to všechno důklaadně očistil nazákladoval a nastříkal. Vyšlo to na nějaký 2000 i s dutinama, ale v servisu by to takhle kvalitně nikdy neudělali.

Odesláno

Takže renovace světel začala. Jako první přišlo na řadu vybroušení parabol od starého loupajícího se pokovení. Samozřejmě i zadní strana, kde byla nějaká epoxidová barva stejně zničená.

[upravil dne 21/1/11 21:43 Lukas309]

post-27022-14109614828019_thumb.jpg

Odesláno

Takže jsem koupil \"chromový sprej\" bylo mi jasný, že chrom to nebude, ale má to celkem vysoký lesk což jsem zejména na stínítka potřeboval. Vzal jsem tím i druhou stranu aby to bylo nějak chráněné.

[upravil dne 21/1/11 21:46 Lukas309]

post-27022-14109614829787_thumb.jpg

Odesláno

Na paraboly jsem použil zrcadlovou folii. Je samolepící, ale pro jistotu jsem jí ještě podmázl chemoprénem. Folie má na sobě ještě krycí folii. Po jejím odstranění to vypadá jako zrcadlo. Folie je sice dražší nicméně spotřebuje se malé množství a je to levnější než nové pokovení. Uvidím jak dlouho to vydrží nicméně odrazové schopnosti to má stejné jako pokovení. Zítra až vytvrdne dolepím ještě zbytek paraboly.

[upravil dne 21/1/11 21:47 Lukas309]

post-27022-14109614830544_thumb.jpg

Odesláno

Takže paraboly vylepený, bohužel to není úplně dokonalé. Vzhledem k zaoblení parabol jsem musel folii shora nastříhat a lepit přes sebe. Asi by to šlo udělat dokonaleji, ale udělal jsem to takto. Na cestě už jsou ale další 4 světla (jedna mlhovka prasklá, druhé sklo použiju na tyto) a pokud bude u všech uchycení a stínítka žárovek, tak si je nechám nově pokovit. Bohužel zatím nejsou přebytečné finance a zatím to zůstane takto.

[upravil dne 21/1/11 21:47 Lukas309]

post-27022-14109614831099_thumb.jpg

Odesláno

A vzhledem k tomu, že je na cestě nový potenciometr a na autě není co dělat, tak jsem se pustil do nárazníků. Nejprve přední. Bohužel záslepka se již nedodává, takže jsem musel vymyslet jak to vyřešit. Původně jsem měl vyřezané kusy plastu, ale vzhledem k tomu, že ten nárazník je celkem pružný, tak by to nevydrželo. Proto jsem se rozhodl slepit jen kousek se žlábkem a zbytek vyplnit plastem. Celou díru jsem poctivě zdrátoval a roztavil plast z nárazníku. Plast jsem \"napatlal\" skrz dráty a zatím to vypadá, že to bude pěkně držet. Je mi jasný, že tavením jsem narušil strukturu toho plastu a že bude asi křehčí než zbytek nárazníku, ale zcela určitě to bude nejlepší řešení vzhledem k potřebě, aby to pružilo.

[upravil dne 21/1/11 21:48 Lukas309]

post-27022-14109614831814_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...