Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže už mám nový letní kola, původ určitě každý zná. Ještě nevím na čem budou jezdit, ale pokud budou ve výsledku vypadat podle mojí představy, tak na GTI.

post-27022-14109621369026_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dneska vyčištěnej a vyměněnej koberec za modrej z miami. Zítra ještě sedačky (ty musí ještě doschnout) a tapecy a interiér bude zase jinej. Fotky nějaký zítra, dneska už jsem nestíhal fotit.

Odesláno

Tak interiér vyměněnej. Sice oproti kůži to působí míň luxusně, ale miami je taky celkem unikátní. A alespoň bude jízda v létě trochu příjemnější. Ještě vyměnit pár těch červenejch blbostí v interiéru a budu spokojenej.

dscf9282.jpg

dscf9283.jpg

dscf9286l.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dneska návštěva SV24 v Praze, vyzvedl jsem si pár dílů na GTI, ale hlavně HR podvozek takže to posuneme zase o level výš oproti racelandu. Ještě teda zadek, ale ten dorazí až se vyndá.

20120328174112655.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže dneska jsem možná zadělal na vyřešení problému se spotřebou (8.5 ať jedu, jak jedu). Asi před týdnem mi to z ničeho nic chcíplo a nešlo to natočit. Asi po minutě se to chytlo, ale nechtělo to držet otáčky takže jsem tomu přidal a rozjel se trochu pod plynem. Dojel jsem ke garáži a všechno OK. Diagnostika nesvítila, ale po vyblikání hlásila chyby 13 a 53. 13 je senzor teploty nasávaného vzduchu a 53 je napětí na baterce mimo toleranci. To napětí nevím kde se tam vzalo, protože alternátor repasovanej a baterka OK.

Dneska jsem je vyblikal znovu a chyba číslo 13 se ukázala znova. Takže jsem snímač proměřil a odpor žádnej. Na jiných co mám byl v toleranci vzhledem k teplotě. Takže snímač jsem vyměnil chyby vymazal a uvidíme časem.

Volnoběh po nastartování je sice pořád vysokej, ale nechci se teď vrtat v rozdělovači a hlavně potřebuju stroboskop. Lambdu jsem v rámci možností taky proměřil, ale na digitálním multimetru je vidět akorát jestli reaguje takže budu muset na osciloskop.

Pak už to doufám dá pokoj a spotřeba alespoň o litr klesne

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak dneska seřízenej předstih. Konečně tak, jak má být. Nevím kolik přesně byl, ale vzhledem k tomu, že ryska ani nebyla vidět a poslední číslo na plechu pro seřízení je 12, tak odhaduju tak 15-18° BTDC.

Takže seřízeno na 8° a uvidíme jak se to bude chovat. Auto se teď malinko lépe vytáčí a i když předtím to táhlo pěkně, tak teď je to ještě lepší.

Takže ještě mě čeká vyhodit Raceland, udělat komplet novej nástřik podvozku, dopředu GTI Girlingy, vyměnit brzdové potrubí, ložiska v předních kolech a poloosy no a pomalu začít řešit zadní nápravu. Pak to zase bude top stav.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se pustil do přípravy předních tlumičů z GTIčka. Zatím hotová jedna pružina. Pro představu vyfocené s druhou a na druhé fotce je to finálně dočištěné. Tlumiče jsou v pohodě, akorát musím vyměnit dorazy a jednu prachovku.

Ještě to dostane trochu barev a pak snad budou ještě dlouho sloužit.

20120622201813477.jpg

20120622210049797.jpg

[upravil dne 22/6/12 22:17 od Lukas309]

Odesláno

A výsledek. Je to stříknutý jenom sprejem, musím koupit trochu kvalitnější barvu a pak to bude dokonalý. Dneska jsem začal dělat na horním uložení, zítra ještě tlumiče a pak už je jenom složit a budou připravený.

20120623195342162.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak dneska složený přední GTI tlumiče.

Nový ložiska a dorazy, jenom prachovky jsem vyhrabal použitelný. Na jednom teda už asi nadosmrti zůstane 8 imbus, ale jinak to bohužel nešlo :D

Ještě teda zadní a pak hurá na auto.

20120715134622274.jpg

[upravil dne 15/7/12 14:04 od Lukas309]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže dneska z GTIčka vyndaný téměř nový zadní tlumiče Kayaba Excel-G, takže z Racelandu přejdu na origo GTI podvozek. I když zatím na maloobsahových nápravách. Kotoučka se musí repásnout a předek váhám jestli dám nebo ne.

Do zimy ale bude opravenej nástřik podvozku, komplet nový brzdový vedení a možná ještě malý upgrade na brzdách :up:

20120805193933406.jpg

Odesláno

Tak dneska vyměněnej i druhej přední tlumič.

Při výměně jsem zjistil, že vnější kloub je téměř bez tuku, takže už vím, proč mi tak klepala poloosa. Vyměnil jsem teda manžetu a dal novej tuk a poloosa vypadá v pohodě, uvidíme jak se bude chovat při zatížení.

Jinak s Racelandem jsem byl blatníkem 58cm od země a s GTI podvozkem jsem cca 61 takže to není taková koza a alespoň to pruží. Doufám, že alespoň na komfortu to poznám, protože se mi ho nechce prodávat. Rozhodl jsem se zpátky nahodit GTI nárazník, protože sociál už mě přestal bavit, tak uvidíme jestli tam dám origo světla, nebo seženu nějaký uni.

20120814195026577.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže aktuální stav je takovej.

Teď se jen rozhoduju co pro mě bude býhodnější jestli koupit nějaký jetý a vyměnit si ho sám (kupní cena, cesta, bauset, lepidlo) a nebo to prohnat přes pojišťovnu a nechat si ho vyměnit.

Na první fotce je v rohu vidět, kde to dostalo ránu od kamene. Ať už těm parchantům začne škola a přestanou se nudit. Bohužel jsem nebyl doma, ale od sousedky vím, že jí do okna házel kamínky nějaký asi 12 letý kluk, takže předpokládám, že i tohle má na svědomí.

dscf2987wi.jpg

dscf2986bs.jpg

dscf2985n.jpg

Odesláno

Malý parchanti.. To naštve a pak toho bude ještě celej interier bych jim dál hazet kamenama parcahnti nevychovaný.. Vím jak je to u nás na zakladce (Já jsem 9 třída :D ) malý děti se chovaj jak největší machři a jsou ještě drzý jak kdyby jim to patřilo to jsme si my nedovolily.. Nechápu výchovu rodiču.. Jinak máš tu 309 pěkně vyšperkovanou! :)

Jinak nech to přes pojištovnu pokud auto nějak nutně nepotřebuješ at se ti to zaplatí to bude lepší ne? ;)

Odesláno

Okno se už oficiálně sehnat nový nikde nedá, ale s pojišťovnou jsem domluvenej na postupu, dneska si to byl technik nafotit, takže snad během příštího týdne bude vyměněný. Teda docela jsem se smál, kdy technik kvůli rozbitýmu oknu fotil a zapisoval všechno co mohl (včetně rozměru a hloubky pneu, výbavy apod) když jde o rozbitý okno a nestalo se to za provozu, ale protokol je protokol.

Odesláno

Tak zadní okno nalepený svépomocí. Myslím, že se to docela povedlo, nejhorší bylo vyříznout starý. A příští týden bych měl mít konečně zapsaný 14\" a 15\" kola :super

20120906181546997.jpg

20120906181554375.jpg

[upravil dne 6/9/12 19:27 od Lukas309]

Odesláno

Takže dneska dorazily bremba a opravná sada na třmeny.

Už se těším až to všechno bude na autě, ještě teda čekám na válec a pak se do toho pustím. Příští týden bych měl shodit z GTIčka nápravu takže pokud všechno půjde podle mých představ, tak do konce měsíce bude zcela nová konfigurace brzd a komplet připravenej spodek na zimu.

20120911172335648.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...