Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pred casom tu slecna veja rozoberala problem s prehrievanim motoru pri jazde v meste,tak ja mam podobny problem:po dialnici,alebo pri plynulej jazde sa teplota malokedy vysplha na 90 st.C,ale pri jazde v meste a cakani v kolonach sa blizi k 100...no to by ma az tak nesralo,skor mi ide o to,ze mam z nadrzky na dolievanie vody vyvedeny akysi vypust,takze ked sa voda moc zohreje,odparuje sa touto hadickou a potom mi zacne svietit kontrolka,ze mam malo vody a skoro po kazdej jazde musim dolievat az uplne do plna,aby ma ta kontrolka prestala rozculovat,aj ked vody je tam myslim docela dost...je mozne tento vypust nejakym sposobom zapchat bez toho aby som nieco posral na chladeni,alebo to je uplne normalne a mam so sebou stale vozit litre vody a stale dolievat...?

Odesláno

Ten výpust by mal byť až za pretlakovým ventilom víčka. Úlohou víčka je udržiavať tlak aby teplota mohla stúpnuť nad 100 stupňov ale zároveň tento tlak vypustiť ak by hrozilo poškodenie chladiacej sústavy.

Priblíženie teploty k 100 pri jazde v kolóne je v poriadku. Zhruba vtedy by mal zapnúť ventilátor a dochladzovať. Podľa všetkého máš vadné víčko chladiča. Záleží i na tom v akom stave je voda v chladiči. Ak sa na nej objavujú mastné škvrny alebo je cítiť palivom tak to môže byť i vadné tesnenie hlavy.

[upravil dne 23/5/10 pastorek]

Odesláno

voda je ok,ziadne skrvny ani smrad palivom,ale co myslis tym vadne vicko chladica?je to to vicko,ktorym dolievam vodu alebo nejaka habadura niekde na chladici.mam to auto chvilku anemal som este cas to poprezerat...

Odesláno

no clovece,tak som to otvoril,vicko vypada ok,ale kurva vody som tam dolial asi liter,motor je suchy,teda tesnenie by malo byt tiez v pohode,ta voda mi unika presne tym vypustom,pretoze to kvapka,pri pravom prednom kolese,teda nie niekde v okoli chladica.skusim to dnes rozobrat,mozno je tam este nejaka zrada,prasknuta hadica z nadrzky alebo co...dam vediet

Odesláno

ja som mal nieco podobne, len mi tiez tiekla voda, ale tiekla po 100 km cela nadrzka prazdna.

A tiez vicko sa nejako divne zatvaralo a otvaralo. tak som musel kupit nove a odvtedy netecie a to tiez bolo vsade suche.

Chladic som menil pred rokom. To vicko ma vyslo na 8 €.

:super

Odesláno

no povozil som mladu po nakupoch,takze auto sa zohrialo a pred kazdym obchodom som sledoval ako tece,pri prvej zastavke docela dost,no potom uz menej a menej,kontrolka vody sa neohlasila a ked som to doma na zahrade odparkoval tak uz netieklo nic.otvoril som kapotu a pocuval ako si to debilne vicko steboce,asi pol hodinu v nom sumelo a pukotalo....skusim ho niekde zohnat a uvidim.vodu som tentoraz dolievat nemusel,no dnes ma zas caka cesta do prace a z prace,tak som zvedavy...

Odesláno

do prdele,kupil som to vicko,vobec neni problem to zohnat,ale nepasuje tam...prezrel som vsetkych moznych predajcov autodielov a kazdy ponuka len toto co som kupil,tak veru neviem z coho je to moje auto poskladane....

Odesláno

sak pozri do prirucky ci mas aspon taky ako na obrazku, alebo nepoznas nejakeho 605 kara v okoli, ze by si sa kukol u neho v motore ? Este moze byt problem aky mas tym motora, lebo iny typ iny chladic a nadrzka.

Tak popozeraj.

Odesláno

prezrel som na nete vsetky mozne pazouty a ich vicka od chladica,ale ziadne sa mojmu nepodoba,no toto,co som kupil,som trochu upravil a sadlo mi tam.uz mi len ostava zohriat motor nad 90 a cakat co sa stane.vcera som siel z prace a nepodarilo sa mi to,teplota sa drzala tesne pod a ked som doma zaparkoval tak nic netieklo...no medzitym som sa stavil v servise,kde na mna samozrejme nemali cas,ale potvrdili mi,ze to moze byt vickom,alebo,ze sa stava aj to,ze moze prasknut ta nadoba,pokial je stara a teplotou sa roztiahne a unika voda.vraj to uz par krat menili na roznych autach.az budem mat volno,tak prisaham,ze to cele rozmontujem a pridem na to co tomu je,zalepim to paskou alebo kanagonom:)

Odesláno

V podstate v 605 su len 2 typy nadrzky chladenia.

starsie typy mali taky plochy vrchnak akokeby z plechu. a novsie taky trosku obly, s logom chladenia, taky trojuholnik s hviezdickami.

Ak mas prirucku tam sa to da pozriet, nie uplne presne, ale da. a v Servisboxe to nieje tak vidiet.

Prirucka je aj v sekcii download na zaciat, ale musis byt riadny clen.

Odesláno

ja mam vicko s tymi popisanimy kravinami z plastu,ale to co som kupil,malo na spodu dva vystupky,pre ktore som ho nevedel zavriet,lebo im vadila ta vypustna hadicka.tak som ich urezal flexou a vicko sadlo.len som sa bal,aby tie vystupky nemali nejaku specialnu funkciu,ale asi nie,ked zatial voda netecie a vicko drzi...prirucku som si objednal z netu,ale nedocitam sa tam ako co opravit,je to skor o obsluhe auta.ale hodi sa,aspon viem co ktora kontrolka znamena...

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak mam asi po probleme,isiel som na vylet na sk,stretol som tam kamosovho fotra,ma asi 65 rokov,rypal sa zrovna v uplne starej dacii,povedal som mu co mam za problem,za 2 min mi to vyriesil:odvzdusnil mi to...docela som sa hambil.inak,kym som presiel tych 300 km z ciech domov na sk,tak voda v pohode,po dialnici 150-160,teplota sa drzala tesne pod 90,nemusel som doliat ani kvapku.a prekvapila ma spotreba,nezere to ani prd...tak dik za rady,snad aj ja budem vediet niekomu poradit az to auto spoznam...:papa

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Objavil som problem,

zacala mi tiect voda, chladiaca, no neviem zistit odkial.(v nadrzke necitit naftu, ale typicky smrad chladiacej vody.)

Mokro je pri LP kolese, ked auto postoji 2 a viac hodin.

zospodu priamo nekvapka, tecie niekade po nosniku.

Po cca 200 km dolievam 1-2 L vody.

uz bolo aj v servise, ale nic nezistili.

pozeral som aj ja, no nic som nenasiel, hadice boli suche.

aj koncovky a priruby na chladici. Vedu nejake hadice aj lavou stranou ???

:myslim

:myslim:myslim:myslim

Odesláno

nechas zohriat motor na normalnu teplotu,pustis kurenie na plne gule,otvoris expansku a na hadici,co ti ide do kurenia je odvzdusnovaci ventil,ten mozes cely vysrobovat,ide to rukou,a ked ti z toho zacne striekat voda,tak ho znova zasrobujes.je dobre doliat expansku az doplna pred vysrobovanim toho odvzdusnovaku.vsetko robis pri nastartovanom motore.neviem sice,ci je to cely proces odvzdusnovania,ale mne to pomohlo a voda sa nestracala,pokym mi nepraskla expanska na starobu...vymenil som ju,odvzdusnil som to znova tymto sposobom a vsetko ok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...