PEEPEE Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 petrpard: Naštěstí už mám léta závodění za sebou a dneska už se svezu jen brzo ráno a nebo pozdě večer, když jsou prázdný silnice. Což neznamená, že auto točím do červeného. Prostě se jen svižně přesouvám z bodu A do bodu B. A krom toho 5008 není o rychlé jízdě a ani to od toho auta neočekávám. Do současné doby jsem jezdil 1x octavia 1.9 TDI, 1x Ford Fiseta 1.4 16V a momentálně Mondeo 1.8 TDCI. A musím konstatovat, že u ani jednoho z aut jsem si neměl na co stěžovat a servis jsem navštěvoval jen vrámci pravidlených prohlídek. Chtěl jsem mondeo vyměnit opět za Forda, ale ten desing co vytvořili u nového C-MAXu a focusu je fakt hnus [upravil dne 5/1/11 19:48 PEEPEE] Citovat
petrpard Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 prodložená záruka lze doplatit standart´= ,,2roky bez omezení najetých kilometrů, pokud jste nebyli informováni jinak,, já jsem tedy jinak informován nebyl:myslim lze připlatit 3roky/60 000 7 251,- 3roky/100 000 10 777,- 4roky/60 000 9699,- 4roky/100 000 14370,- atd. tvrdili mi ,že se mohu rozmyslet do konce standartní záruky Kia to není ale myslím že je to docela férové:D Citovat
radek76 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 PEEPEE, nedá mi to, abych nepoložil provokativní otázku: Proč si to auto teda kupuješ, když z něho máš takový stresy už teď???? Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 to procento je samozřejmě zanedbatelne , ale faktem je ze se zatim moc nevi kudy s toho ven , co te muze uklidnit zatim u nas nebyla ani jedna 5008 s timto motorem a problemem , zatim jen 207,308,3008. Citovat
petrpard Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 TO PEEPEE taky dej bacha na volbu kol, když auto vyjede na 16palcových, nemáš v TP zapsaná jiná kola (17 , 18) navíc když opustí náhodou fabriku na Michelin - spořivé pneu omezí ti ve velkém TP hmotnost přívěsu o 300kg a taky celkovou hmotnost a spotřebu Volal jsem na Peugeot a nejde s tím nic dělat Ještě , že to moje auti vyjelo na 17:super [upravil dne 5/1/11 21:34 petrpard] Citovat
radek76 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 TO PEEPEE taky dej bacha na volbu kol, když auto vyjede na 16palcových, nemáš v TP zapsaná jiná kola (17 , 18) navíc když opustí náhodou fabriku na Michelin - spořivé pneu omezí ti ve velkém TP hmotnost přívěsu o 300kg a taky celkovou hmotnost a spotřebu Volal jsem na Peugeot a nejde s tím nic dělat Ještě , že to moje auti vyjelo na 17:super [upravil dne 5/1/11 21:34 petrpard] Mohu potvrdit... na druhou stranu, na STK se jezdí jednou za čas a jinak.... kdo by ti studoval velký techničák??? [upravil dne 5/1/11 22:05 radek76] Citovat
Guest Paulie_3008 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 Zdravím o chlup větší Peugeoťáky, To PEEPEE: Zrovna teď řeším spolehlivost motoru 1.6 THP 156k. Dvakrát se mi zobrazilo hlášení Anti Pollution System Faulty. Pravda je, že mě zatím auto nikdy nenechalo v průseru a zásadní problémy s výkonem nemám. Více se dovíš zde: . Tento týden jsem objednaný do servisu, tak se pak rozepíši, co se dozvím. Doufám, že to bude jen nějaký bordel v benzínu. Po prvé jsem mi dávalo turbo nepatrně větší tlak. Moje zkušenost z praktického provozu je následující. Tento motor se k tomuto autu velice hodí. Ve městě je agilní a na dálnici je to příjemný držák. Všude klid, prostě radost jezdit. V létě jsem podnikl okružní jízdu po západní Evropě a na kvalitních silnicicích je radost jezdit. Motor bez sebemenčích problémů. V Něměcku se dá pohodlně udržovat rychlost 180 až 200 km/h. Bohužel to máš pak vítr v peněžence. Takže za sebe tento motor vřele doporučuji. Dá se s tím jezdit klidně a má to pak docela slušnou spotřebu a nebo tomu prostě naložíš. Snad to dávají do 5008 také, ale u 3008 máš u tohoto motoru systém na vyrovnávaní náklonu v zatáčkách. Pak je už jen na tobě, jaký styl jízdy ti právě vyhovuje. Pro info dodám, že první 3008 vyjížděli z továrny z Sochaux s 1.6 THP 150k. Od konce 2009 už jen 1.6 THP 156k To Pe.Tr: Praktické zkušenosti ze servisu by se nám asi všem hodily, jen prosím o rozlišování na starou THP 150k a na novou THP 156k [upravil dne 5/1/11 22:22 Paulie_3008] Citovat
PEEPEE Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 PEEPEE, nedá mi to, abych nepoložil provokativní otázku: Proč si to auto teda kupuješ, když z něho máš takový stresy už teď???? Já jsem z něho dostal stresy až teprve včera, když jsem si přečet fórum 207. Do tý doby jsem o ničem nevěděl a nic jsem neřešil. Sem takovej blbec a nad vším moc dumám. No a pak to takhle vypadá... Kola mám objednaný 17\", takže v pohodě. Citovat
elton Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 Paulie_3008, Anti Pollution System Faulty se ti objevilo určitě po nějakém špatném palivu, do tanku pump člově nevidí co tam mají zrovna za bordel. Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 tak páové,dnes se mi vyskytl problém-přestalo mi to topit u spolujezdce,nemáte s tím někdo zkušenosti? jak to dopadlo , čím to bylo ??? Citovat
Guest Paulie_3008 Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 To elton: Nebude to asi tak jednoduché. Více jsem se rozepsal zde na linku u 3008: Citovat
elton Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 Jo jo, už jsem to prostudoval:D a nemůže zničit to čerpadlo špatné palivo:myslim? (hypotetická otázka) Citovat
Guest Paulie_3008 Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 Na to jsem se ptal také, ale nikdo Ti to neřekne, protože v rámci záruky to rovnou pošlou k prozkoumání do Německa a tam když něco vybádají, tak buď dají pokyn do servisů, nebo mění výrobu atd. Takže lokální servis to nesmí rozmontovávat a hledat tak moc příčinu problému. Jak to vidím já, zlaté jsou ty doby, kdy v těch autech nebylo tolik elektroniky. Ani bych se nedivil, že to čerpadlo může být v pořádku. Elektronika vyhlásí poplach. Vymění se díl a jede se dál. Zatím je to v pohodě, auto je v záruce, ale co pak ??? Citovat
elton Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 ale co pak??? Jednoduché, mít někoho s diagnostikou a chodit na klub ohledně rad a řešení Jsme tu jedna velká rodina:D A pak se nebudou tolik řešit úpravy, ale opravy. Tak jak v jiných vláknech:D Citovat
elton Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 Paulie, ale máš to pěkného krasavce:potlesk:super:papa. Je dobré, že ty naše auta jsou si tak podobné, že si můžem předávat poznatky a informace. Citovat
petrpard Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 Doufám , že se podobný problém neobjeví na HDi přrji všem majitelům THP ať se vše brzy objasní Citovat
antired Odesláno 6. leden 2011 Odesláno 6. leden 2011 hosi, tu neni zadny problem.... S THP. Uz toho nechme, nebo to privolate Citovat
radek76 Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 hosi, tu neni zadny problem.... S THP. Uz toho nechme, nebo to privolate Moje řeč ... Citovat
PEEPEE Odesláno 7. leden 2011 Odesláno 7. leden 2011 Tak mi to nedalo a byl jsem se dnes poptat na probíraný problém jednoho servisního technika do jednoho salonu. Můžu garantovat, že mi určitě nic nenamlouval a řekl mi, že mají prodaných cca 10 nebo 12 kusů nových THP a dosud neřešili ani jednou uvedený problém. Pak jsme ještě prolezli ten jejich prográmek, co jim píše závady z jiných servisů, kde jsme samozřejmě již závadu našli. Ale množství poškozených motorů oproti prodaným je opravdu zanedbatelný. Je to hlavně o štěstí, nebo spíš smůle. A nejhezčí věta technika byla: \"Stejně jsou dneska auta všech značek složený ze součástek stejných výrobců a tak se ty auta serou všem...\" Jo a taky tam měli vystavenou 5008-čku v tý krásný černý barvě a při pohledu na ni jsem samo hned změknul a bylo po váhání. Prostě 1.6 THP bude!! Jen si k tomu přimastím 5 let záruku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.