Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to ano, cez okna by to bolo aj rychlejsie ako 5 min, len ked ja somár chcem aby to auto vzdy vyzeralo dokonale a 15 cm snehová rakva na streche mi do toho nejak nezapada :)

to bank1: bohužial na sídliskách garáže len tak nerastú :bojim

Odesláno

Tak od soboty jsem konečně nadšeným majitelem 5008 :)

Jediné starosti mi zatím dělá má drahá polovička, která tvrdošíjně odmítá sednout za volant, dokud bude sníh (na druhou stranu, má to své výhody - alespoň se o nového mazla tak nebojím :myslim).

A ještě jeden problémek vyvstal: garáž sice mám, ale vratama projedu jen tak-tak :( - je to o prsa vietnamské ženy:D

Odesláno

ja jsem vcera nakonec koupil narychlo zimni gumy, jelikoz jsem z domu nevyjel. dneska mi je dovezou ale nevim jak dostanu auto do servisu na prezuti :D navic jsem zustal viset cumakem do kopce. hruuuza :blicismajlik zkusim sehnat snehove retezy.

Odesláno

Dneska se mi nechtělo moc ometat, tak jsem ometl jen přední sklo. Pak tak koukám na auto a zjisti jsem, že vypadá jak pojízdné iglů:D

Odesláno
Tak Radku přeji ti mnoho km bez problémů. Hoď foto do Fotek našich miláčků ať to pěkně přibívá:D

JJ - hodím. Čekám, až bude trochu počasí, aby mu to slušelo :D:D:D

Odesláno

ELTONE: Taky už se chystám do těch Koutů. Určo se ozvu, vypadá to tam teď fakt dobře. Ovšem nevím kdy to dám, a navíc jezdit teď v tom počasí někam dále? ALe musím říci, že se 5008 na zimákách prostě nedá urvat. Ta si to všechno ubrzdí a uhlídá, moc pohodová zimní jízda.

Odesláno

musim potvrdit slova jjxinga. zatim jsem se na zimakach vzdy vyhrabal. akurat u nas doma v kopci jsem 2x pouzil retezy a pak to jelo jak v lete.

Odesláno

pokud se nemylim, tak rozdil mezi tim volitelnym pridavnym topenim u dieselu a nezavislim je ten, ze to pridavne ti driv vytopi prostor. nezavisle je uplne nezavisle :) a muzes ho programovat a ruzne dalkove ovladat. prave to ted resim....

Odesláno

Ovšem velký rozdíl je v ceně. V příplatku u nového auta mne to stálo myslím 7.000,- ? A u domontovaného (viz dnešní autosalon) plkali nějakou cenu kolem 30 až 50 tis ? :o A zato to myslím nestojí. Navíc když by mi někde auto promrzlo, tak jej na 5 min startnu a mám tam teplo. V poho. ;) P.S. Myslím si že ten dálkový start výjde levněji s dálkovým alarmem za 5tis s dálkovým startem. Prostě podle mne je ta domontáž blbost, pokud tedy už nemáš auto a uvažuješ o konfiguarci nového.

Odesláno

samozrejme je podstatna zakladni otazka, k cemu ma to pridavne/nezavisle topeni slouzit. pokud je to o tom, ze chces odjet ve vyhratem aute, tak to pridavne od peugeotu je bezkonkurencni (cenou).

ja resim spani v aute. to znamena kontinualni topeni 4-8 hod. u tech nezavislych navic jsou v zasade 2 typy: teplovodni a teplovzusni. teplovodni muze fachat cca 2 hodiny, pak si musi oddechnout. pouziva se prave na to \"odjet v teple\". ja budu mit teplovzdusni, ktere je spise obdobou nezavislych topeni u kamionu, to znamena, topim \"pres noc\".

navic u topeni \"na noc\" musim resit pridavnou autobaterii. dle vyjadreni technika z montazni firmy plati zasada: jak dlouho bezi topeni, tak dlouho bys mel autem jezdit, aby se dobila baterie.

aby toho nebylo malo, musim resit jeste odvod spalin nejakym odnimatelnym prodluzovacim potrubim, abych se neudusil :D

p.s. jen pripominam sve drivejsi prispevky, ze jsem si kupoval primarne \"spaci\" auto, nez padla volba na 5008

jinak naprosty souhlas s jjxingem. take jsem si pripadal jak mimozemstan, kdyz jsem poptaval to topeni. oni ho vetsinou montuji do aut nad mega, kde ta cena neni rozhodujici a pak uz do nakladaku :D

[upravil dne 4/12/10 12:08 peter68]

Odesláno

peter68, tak to je supr ze to mas uz kapanek posefovane, to topeni. Ja o tom vazne uvazuji, no za 50 tis teda urco ne... Tva verze \'na spani\' by mi take bodla ale i to co ohriva vodu bych vyuzil take... Pobavime se o tom tedy na srazu. Jestli budes tak hodny... Autosalon js prosvih. Kuknu na to jeste.

Odesláno
Žádný ovládač není. Prostě to funguje, když to uzná za vhodné. A funguje to slušně.

Takze to presne dela co? Pomaha ti to pritapet? Zene teply vzduch do kabiny, nebo to ohriva chladici kapalinu, kdyz vyjizdis v zime? Ale samo, nejak pred studenym startem to ohrat motor nedokaze, kdyz tam neni zadny ovladac, je to tak? dik za odpoved.

Odesláno

Před jízdou to určo motor neohřeje, ale začíná to topit hodně rychle. I v promrzlem autě. ;) Tak já skusím teď skočit do auta , za jak dlouho to začne znatelně topit na volnoběh.

Odesláno

Takže test proběhl úspěšně :D

V autě při startu -4 st. , po 2 min od nastartování začíná foukat vlažný vzduch , po 5 min. je vzduch výrazně teplý a vevnitř v autě začíná být příjemně. ;)

Takže pokud nepotřebujete v autě spát tak jednoznačně to řešit jako já. 7 min před odjezdem nastartovat a odjíždíte v příjemně zahřátém autě. A nebo úplný ideál, pokud se vám nechce ráno vystrčit rohy, pořídit alarm s pagerem a dálkovým startem. A není co řešit. V případě vyhřívané garáže veškeré předešlé body padají. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...