Benžík Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Ok, urcite nejdriv zkusim rca, potom (pokud to nebude ok) ten vystup na repro, ale zacnu u nej s nulovou hlasitosti a budu postupne pridavat. Citovat
f3Rd@ Odesláno 12. červen 2010 Autor Odesláno 12. červen 2010 Proc by origo radio nemelo zesilovac? jak by pak hralo v autech kam se JBL nedavalo? Moje origo radio zesilovac teda melo, bo hralo normalne i bez JBL. A ted to mam taky pripojeny na neorigo radio, ktery taky ma koncak a funguje. Sice jsem na to cumel jako puk, ale je to tak. Citovat
Benžík Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: f3Rd@ Ja to mam teda zapojeny normalne na vystupy pro repro ne pro cinche. Takhle je to delany originalne. Na to napajeni nepotrebujes silnejsi nez 4mm, bo origo kabelaz nema ani ty 4mm. F3rd@ měl pravdu (dekuju za radu obema, i peugeot09, i me se zdalo divny pripojovat to na vystupy na repro, ale je tak), má to být připojený na výstupy na repro. na rca to bylo málo vybuzený, skoro to nehrálo. Má to výhodu, že budu moct ovládat fader - přední/zadní (mam na radiu jen 1*L a 1*R rca), nevýhoda je, že to musim předělat, original zapojení zesilovače má spojený mínusy vstupů zesilovače dohromady a výstupy na repro na mym radiu se nemají spojovat dohromady, ani mínusy. [upravil dne 21/6/10 Benžík] [upravil dne 21/6/10 Benžík] Citovat
Benžík Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Výškové repro na palubce mam nechat zapojený s \"výhybkou\" - kondíkem, nebo bez? Myslim že bez něj to bude lepší. A můžu je nechat originál? Zadní original repro v D sloupcích asi bude nejlepší nahradit výškovými, ale jakými? Středobasovy budou v předních dvěřích a kufru. Jeste to nemam dodelany, napajeni jsem pripojil 4mm kabelama, basovy repro 2,5mm a vysky predni 1mm, zadni (kratky kabely) asi 0,75mm - kabely od novych repro pioneer 90W. Vstupy stinenou dvoulinkou 0,25mm. [upravil dne 21/6/10 Benžík] Citovat
Benžík Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 Tak už to mam zapojený vše kromě basový repro v kufru (musim dodělat \"bednu\"). Na rca to skoro nehrálo, na výstupech na repro je to zhruba od 12 (hlasitost u radia je max 30) příliš vybuzený. Hraje to sice moc pěkně, ale jsou dost velký skoky při přidávání hlasitosti. Co s tim? Zapojit vstupy přes odporový dělič? Dva odpory (například 70 a 100 ohmů) zapojit do serie na výstup radia na repro a vstupy připojit na ten menší odpor? Fungovalo by to? Teoreticky by mělo. Jo a ve srovnání s radiem pineer 4*50W mosfet to je jen o málo lepší. [upravil dne 22/6/10 Benžík] Citovat
Benžík Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 Jeste jsem to trochu vylepsil. Hralo to, jen dve veci mi vadily. 1) pri vetsi volume nebo basech to vzdy zachrcelo nebo jen \"luplo\" (misto basu). 2) bylo to moc prebuzeny. Ne, ze by se to nedalo ztlumit, jen jsou moc velky skoky pri pridavani hlasitosti. Prvni problem byl v tom, ze vystup zesilovace (50W mosfet) nebyl zatizenej, tak na nem vznikaly spicky napeti, zapojil jsem na kazdy 8 odporu 100ohmu paralelne (12,5 ohmu) a je to ok, uz to pri basech nechrci. Schvalne je tam 8 odporu 100 ohmovych, ne jeden 12ti ohmovej kvuli vykonu, trosku se hrejou. A druhy problem vyresil odporovy delic ze dvou 100ohmovych odporu, tim se snizi vybuzeni o polovinu a je to taky OK. [upravil dne 8/7/10 Benžík] Citovat
f3Rd@ Odesláno 20. červenec 2010 Autor Odesláno 20. červenec 2010 Heh, trosu ktrapnej dotaz, ale muzes sem dat schema toho delice, vcetne zapojeni? Citovat
Benžík Odesláno 21. červenec 2010 Odesláno 21. červenec 2010 Tady je to schéma, je nakreslený je pro jeden kanál, ve skutečnosti je tam 4* to samý. R1 až R5 jsou zatěžovací odpory a R6 a R7 je odporový dělič. Všechny odpory jsou 100ohmů. Citovat
Benžík Odesláno 24. červenec 2010 Odesláno 24. červenec 2010 Pořád čekam, kdy mi to ohodnotí zdejší odborníci na Hifi a pořád nic... To je to tak hroznej bastl, že se toho všichni bojí? Citovat
peugeot09 Odesláno 24. červenec 2010 Odesláno 24. červenec 2010 Radši lovím po polích cukrovou řepu, než abych se díval na podobné bastly. Nejradši bych to celý předělal... Citovat
peugeot09 Odesláno 24. červenec 2010 Odesláno 24. červenec 2010 To je know-how, které si (zatím) nechám pro sebe. Citovat
Benžík Odesláno 26. červenec 2010 Odesláno 26. červenec 2010 Díky za schéma. Pěkný. Je tam i zapojení toho displeje a páčky pod volantem. Jen nemam origo radio, tak mi to zapojení je na nic. Citovat
jofo Odesláno 2. srpen 2010 Odesláno 2. srpen 2010 Peugeot 09. Prerobit je to fajn vec a istotne sa da spravit aj kvalitnejsia muzika, ale chlapci to chcia spravit z toho co maju. Cize s original jbl zosikom. Ten delic co tu je je jedina moznost ako stiahnut trochu zo signalu do vstupu zosilnovaca bez nejakych plosakov a toho smetia okolo. V originalnom rieseni s original radiom sa cez diagnostiku zvoli ze je tam zosilnovac a na zaklade toho zvukovy procesor v radiu znizi vystupny signal na polovicu. Citovat
majty Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 pujde mi zapojit neorigo radio kdyz mam JBL audio se zesikem ?? Nekde jsem tu cetl, ze se kvuli tomu musi tahat nove kabely ?? chtel bych tam dat pioneer deh-7000 Citovat
Bjukemen Odesláno 3. březen 2011 Odesláno 3. březen 2011 pujde mi zapojit neorigo radio kdyz mam JBL audio se zesikem ?? Nekde jsem tu cetl, ze se kvuli tomu musi tahat nove kabely ?? chtel bych tam dat pioneer deh-7000 ..toto zaujíma aj mna,žial nejako sa nikomu nechce odpísať...tiež mam doma nove radio MP3,USB atd. a chcem ho dať do pažovta coupe a chcem zachovať JBL zosík... ako na to..??? Citovat
Bjukemen Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 ..tak čo ako zapojiť neorigo radio na JBL zosik..??..nikde som tu o tom nič nenašiel Citovat
f3Rd@ Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 muzes to zapojit normalne, stejne jak bylo puvodni, ale problem je, ze vyuzitelne volume na radiu bude 1-7 namisto 1-30jak je puvodne zamysleno. Takze si bohuzel treba nenastavis radio na malou hlasitost. Bud dues muset pouzit odporovy delic a nebo zapojit repro primo do radia, ci vyuzit jiny zesilovac. On ten JBL zesilovac neni zase zadny zazrak. Citovat
Bjukemen Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 ..aha dakujem no vieš radio na CD a ked mu už haraší je oničom USB je ina vec a aj novšie to že nepojde ovladanie pod volantom ma netrapi ide mi len aby to bralo MP3,aha takže je to takto no zistil som že ten origo zesik je slabota čakal som od neho viac ale mal som velke oči,odporovy delič..?..nejaka schemka by sa nenašla otec by mi ho vyrobil a zapojil by sa len tak pre skušku čo to povie...ono sa mi neche tahať nove kable ku reprakom preto chce riešiť takto čím jednoduchšie Citovat
Bjukemen Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 ..no tak som to nakoniec zapojil,ale nie cez repro ale radio ma naštastie cinch vystupy na zosik tak soom z origo koncovky podla schemy stiahol na cinch a zapojil do radia,vysledok je dobry hra to slušne povedal by som o nič horšie ako CD menič v kufri,len ma to jednu zradu radio je uplne lacne Scott lacne a parametrom horšie a ked je motor vypety tak hra pekne čisto,ale ked naštartujem a zrychlujem počuť v repro pískanie a ako sa zvyšuju otačky tak ton stupa,nieje to nejako nahlas ale počuť to trošken :/ to ako odstranim.? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.