Ryusei Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 Zdravím, omlouvám se za název ale nic mě nenapadlo. Tento týden byl pro mého krále zvířat těžký, má za sebou 2100 Km, z toho 1400 po německejch dálnicích (120 - 170kmh-1) ... Problém je v tom, že začal bejt po tom týdnu línej (postřehl sem to ve středu), myslel sem si, že je to prostě jen pocit, ale po tom co jsem zjistil, že když zastavim na červený ve městě tak de teplota z 80°C na 110°C než skočí zelená (asi 2 minutky), a když vyjíždim z odpočívadla chová se jak moje bývalá 1,4ka 8V tak sem se rozhodl vyčistit vzduch. filtr (je tam vložka od K&N) nikdy bych nevěřil, že po tak krátký době může bejt takhle špinavej. Spotřeba byla 9,2l/100km - což je od koupě auta stále okolo 9l (široký pneu 205/45 + 1,8 obsah to celkem vysvětluje) A teď k dotazům: 1) čím může být způsoben úpadek výkonu (co je kde zanesený po tom cestování) 2) čím může bejt způsoben ten vysoký nárust teploty (chlad. kapalina je vyměněná) 3) !!! Kde seženu přívodní \"trubku/hadici\" od nárazníku k Airboxu je roztrhaná a prořízlá (už od začátku i před těmito problémy). Dík a sry za sloh. práci Citovat
abio Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 co se tyce 2) mrkni na termostat zda dobre funguje... V ostatnim ti nepomuzu mam 1.4 Citovat
kobr Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 vyčisti chladič, ne zevnitř ale zvenku. Máš zacpaný průchod vzduchu chladičem, to bych se díval jako prvně. Už jsou mouchy, vosy a jiný hmyz ve vzduchu. Citovat
Ryusei Odesláno 30. duben 2010 Autor Odesláno 30. duben 2010 Původně zaslal: abio co se tyce 2) mrkni na termostat zda dobre funguje... V ostatnim ti nepomuzu mam 1.4 Jop to bych mohl, jen nějakej tip na odzkoušení funkčnosti? Ale asi máš pravdu, jelikož mám pocit, že se mi nespustily větráky. Citovat
abio Odesláno 30. duben 2010 Odesláno 30. duben 2010 nejlepe vytáhnout ven,dat ho do hrnce, nakou starou hadru,vodu a nakonec termostat, pomalu zahrivat a zkontrolovat pohledem zda pracuje,hadra je tam od toho aby nešel žár tepla přímo na termostat. Nebo zahrat motor na miste a pri provozni teplote osahat hadice okolo chladice zda jsou teple či studene... Citovat
Ryusei Odesláno 30. duben 2010 Autor Odesláno 30. duben 2010 Původně zaslal: abio a k výkonu mne napadla lambda sonda... Lambda mě napadla taky, ale na ty 1.4 i na otcově ZXu když odešla lambda tak byla spotřeba šílená a to se mi nezdá ... Citovat
Ryusei Odesláno 30. duben 2010 Autor Odesláno 30. duben 2010 Takže: mrknu na ten termostat i na chladič, ale jelikož mě zas volají do práce tak se ozvu v neděli. Budu rád za každej příspěvek kterej by nějak mohl pomoci ... Citovat
VladoHA Odesláno 1. květen 2010 Odesláno 1. květen 2010 skus pozriet sviecky resp vycistit a palivovy filter si kedy menil?ci nahodou Citovat
Ryusei Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 Původně zaslal: VladoHA skus pozriet sviecky resp vycistit a palivovy filter si kedy menil?ci nahodou Zdravim, dlouho sem se nehlasil bylo vice cestovani, svicky, oleje, a vsechny filtry meneny pred 3400km (cca 1,5 mesice), teplota je vyresena nebyl zapojen kabel k vetrani, vykon je stale bidne na tom, ale jelikoz rano jede lepe nez odpoledne (zima x teplo), tak bych to mozna videl na tu potrhanou hadici k airboxu (terplo od motoru) ... z toho vypliva dotaz, kde bych ji mohl sehnat. PS: omlouvam se za diakritiku, jsem v drazdanech na pracovnich pc a nemaji zde hacky a carky. Citovat
abio Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 no treba na vrakacu, a nebo pokud je ta hadice na obou koncích připevněna stahovackama, tak koupit neco podobného ve stejném průměru , ve stavebninách náké hadice plastové mají... je to jen nápad.... Citovat
Ryusei Odesláno 5. květen 2010 Autor Odesláno 5. květen 2010 Původně zaslal: abio no treba na vrakacu, a nebo pokud je ta hadice na obou koncích připevněna stahovackama, tak koupit neco podobného ve stejném průměru , ve stavebninách náké hadice plastové mají... je to jen nápad.... jop napad dobrej, jenom ta hadice je pletena, ale mozna by se neco naslo zkusim mrknout jen co prijedu do cech. S vrakacem je problem, jediny dva v blizkosti co sem zkousel nemeli nic na pazouta Citovat
abio Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 hod foto te hadice a motoru,treba me neco napadne... Citovat
kobr Odesláno 5. květen 2010 Odesláno 5. květen 2010 v prodejnách pro kutily mají hliníkové harmonikové ta plechová hadice se dá různě a volně tvarovat je to v různých pruměrech [upravil dne 5/5/10 kobr] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.