Vlado-77 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Zdravim Vsetkych. Chcel by som poradit ohladom snimacov. Skor nez ma zdrbete ze su uz ankety o snimacoch , chcem povedat ze to co potrebujem tam nie je. Ide o to ze v pneuservise priprehadzovani kolies mi mechanik odtrhol ventil na kolese. Nebudem to komentovat. Chcem poprosit o radu. 1. ci ventil ktory ide do snimaca sa da vymenit alebo je to komplet so snimacom 2. ak treba cely snimac tak ci sa da objednat len jeden. 3. ak sa da objednat jeden (v co dufam), tak ci su nejako odlisene (PP,PL,ZP,ZL) alebo sa to spravi len prihlasenim do pocitaca. BTW: snimac je siemens Vopred vsetkym Dakujem za pomoc. Citovat
Přema Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Dá se koupit jen jeden, odlišné na autě nejsou jsou všechny stejné, ventil se dá vyměnit ale musíš ho někde sehnat......koupit se zvlášt nedá, a s přihlášením s autem....jedině v origo servise, ani já a to mám origo dia nepřihlásím snímače bo nemám další krabičku k dia na vynucení signálu nového snímače a spárovaní s autem..... Kdyby si nebyl tak daleko tak ventil ke snímači mám asi 3 ks Citovat
Vlado-77 Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Původně zaslal: Přema Dá se koupit jen jeden, odlišné na autě nejsou jsou všechny stejné, ventil se dá vyměnit ale musíš ho někde sehnat......koupit se zvlášt nedá, a s přihlášením s autem....jedině v origo servise, ani já a to mám origo dia nepřihlásím snímače bo nemám další krabičku k dia na vynucení signálu nového snímače a spárovaní s autem..... Kdyby si nebyl tak daleko tak ventil ke snímači mám asi 3 ks Citovat
Vlado-77 Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Zdravim Prema. Dik moc za info. (sorry za tu citaciu hore, nejak som nepochopil ako odpovedat). Chcem sa Ta spytat ci je problem ten ventil do snimaca dostat. Videl som ze zo snimaca ide pliesok na venti a je prichyteny skrutkou. Neviem ci tam je este nejake spojenie alebo ako vobec berie snimac udaje z ventila. Nechcem sa mi verit ze iba cez ten pliesok. Dalsia vec je ze vyzeraze keby som ten ventil vyberal(da sa len smerom dole,asi) tak by sa pliesok zlomil. Ked tak by som potom hodil fotku. Tak keby som vedel ze je sanca to zmenit a bude fungovat tak by som to naisto chcel od Teba kupit. Neva ze sme daleko. Pozeral som novy snimac na ebay a stoji €70. Tak keby sa dal zachranit ten moj tak myslim ze by stalo za to skusit to. Co ty na to? Citovat
Přema Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Ten plíšek povolit , opatrně ohnout , z ventilu sundat všechny gumičky a podložky a normálně vytahnout ventil ven ze snímače....ten plíšek je kostra ke snímači a udaje o tlaku se berou s té malé dírky přímo v senzoru(ne z ventilku). Jestli ho chceš ...je tvůj..... Citovat
pajo30 Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Původně zaslal: Přema Ten plíšek povolit , opatrně ohnout , z ventilu sundat všechny gumičky a podložky a normálně vytahnout ventil ven ze snímače....ten plíšek je kostra ke snímači a udaje o tlaku se berou s té malé dírky přímo v senzoru(ne z ventilku). Jestli ho chceš ...je tvůj..... Mám to chápať tak, že ak sa mi ho podarí vymeniť netreba už nič prihlasovať cez dia ??? A ten ventil sa dá niekde kúpiť, mne sa ulomila vo vnútri ventilke len tá ihla, ktorou sa vypúšťa koleso ale neviem či sa mi ju podarí vyšróbovať a tak by som vymenil len ventil bez snímača ten je dobrý. [upravil dne 3/4/10 pajo30] Citovat
Vlado-77 Odesláno 3. duben 2010 Autor Odesláno 3. duben 2010 Původně zaslal: Přema Ten plíšek povolit , opatrně ohnout , z ventilu sundat všechny gumičky a podložky a normálně vytahnout ventil ven ze snímače....ten plíšek je kostra ke snímači a udaje o tlaku se berou s té malé dírky přímo v senzoru(ne z ventilku). Jestli ho chceš ...je tvůj..... Prema, opat dakujem za radu. Ked sa to da tak ako si opisal tak by som bol ozaj vdacny za ten ventil. Pripojil by som akurat dotaz ako kolega predo mnou. Takze nie je nic potrebne potom prihlasovat? Len vymenim ventil a finito? Pokial ide o ten ventil ktory mas, tak to by si mi velmi pomohol a usetril peniaze keby si mi ho predal. (teda ak mi nestrelis za 70eciek ako novy snimac ). Napis mi pls kolko za neho chces. Ak nechces na fore tak pisni na moj clubovy mail. Este raz Ti dakujem. Citovat
Přema Odesláno 3. duben 2010 Odesláno 3. duben 2010 Samotný hliníkový ventil nemá nic společného ze snímačem, pokud se vymění jen ventil a ne černá oválná krabička (snímač)tak se nemusí nic přehlašovat......není proto jediný důvod....jen velký pozor na ten plíšek je velmi rychle a bez nadání ulomený.....a z vlastní zkušenosti vím co říkám.... Ano klidně ti za malou úplatu ventil prodám....... [upravil dne 3-4-10 Přema] Citovat
Vlado-77 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: Přema Samotný hliníkový ventil nemá nic společného ze snímačem, pokud se vymění jen ventil a ne černá oválná krabička (snímač)tak se nemusí nic přehlašovat......není proto jediný důvod....jen velký pozor na ten plíšek je velmi rychle a bez nadání ulomený.....a z vlastní zkušenosti vím co říkám.... Ano klidně ti za malou úplatu ventil prodám....... [upravil dne 3-4-10 Přema] Vdaka Prema. Tak to skusim zmenit. Dufam ze neurvem ten pliesok lebo fakt to vyzera ze to pojde tazko. Daj prosim vediet detaily (kolko za to chces). Pisni alebo tu alebo na maila. Citovat
Vlado-77 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 skvele! tak daj vediet co a ako. Dikes. Citovat
Vlado-77 Odesláno 4. duben 2010 Autor Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: Přema Máš SZ....... Odpisoval som na SZ, ale pouzil som to po prvy krat. Tak potvrd ci si to dostal. Dikes. Citovat
patko79 Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 Původně zaslal: Přema Samotný hliníkový ventil nemá nic společného ze snímačem, pokud se vymění jen ventil a ne černá oválná krabička (snímač)tak se nemusí nic přehlašovat......není proto jediný důvod....jen velký pozor na ten plíšek je velmi rychle a bez nadání ulomený.....a z vlastní zkušenosti vím co říkám.... Ano klidně ti za malou úplatu ventil prodám....... [upravil dne 3-4-10 Přema] Neviem, možno budem vyzerať ako totálna LAMA , ale pokiaľ ventil nemá nič spoločné so snímačom, tak jednoducho ten blbí snímač primontujem vo vnútri k disku, pliešok, čo sa pripája k ventilu priletujem k disku a malo by to fungovať? Skúste niekto, čo sa tomu rozumie to nejak vysvetliť, pretože s pojebabranými ventilmi je nás tu za fúrik:fnuk :fnuk:fnuk:fnuk Citovat
Přema Odesláno 4. duben 2010 Odesláno 4. duben 2010 A jak to k tomu disku přimontuješ a plíšek připájíš....???? To budeš vrtat do disku??? A nevěř že to nějaké lepidlo při té odstředivé síle udrží.....a pájet 0,3mm tenký plíšek k 1cm tlusté stěně??? Už si něco podobného někdy dělal?:bojim:bojim Citovat
patko79 Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 Původně zaslal: Přema A jak to k tomu disku přimontuješ a plíšek připájíš....???? To budeš vrtat do disku??? A nevěř že to nějaké lepidlo při té odstředivé síle udrží.....a pájet 0,3mm tenký plíšek k 1cm tlusté stěně??? Už si něco podobného někdy dělal?:bojim:bojim Mno myslím, že vyrobiť a prizvárať púzdro pre to čidlo na hliníkový disk by mi chlap v robote vedel (bežne zvára hliník), takisto by vedel prizvárať koncovku k disku, ku ktorej by som priskrutkoval ten pliešok, otázka neznela, či by som to vedel, ale či by to fungovalo?, ak teda čidlo podľa tu prečítaných príspevkov nemá nič spoločné s ventilom:papa Ide mi o to, že by som sa do toho nerád púšťal, ak nakoniec zistím, že to nebude fungovať To radšej urobím kšeft s Tebou, alebo s niekým, kto ten ventil má [upravil dne 5/4/10 patko79] Citovat
Přema Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 \"Proč to dělat jednoduše , když to jde složitě\" že..... Citovat
patko79 Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 Původně zaslal: Přema \"Proč to dělat jednoduše , když to jde složitě\" že..... Přemo, nejde o to, že to xcem robiť zložito, ale zatiaľ si jediný, o kom viem, že tie ventily predáva Bol som už vo viacerých servisoch a nikde mi ten ventil nevedeli predať Neviem aké máš ty zdroje, asi je s tým u vás menej problémov. Tu mi chlapík povedal, že sa načakám, kým niekomu odíde príjmač a ventil zostane ok, preto hľadám každé možné riešenie okrem 70€ za origo, pretože to rozhodne za nejaký blbí snímač, ktorý ani nevyužívam nedám! Ak by si teda bol ochotný a máš ešte nejaký ten ventil v zálohe, určite by som jeden za rozumnú cenu vzal, pretože to začína byť aj podľa servisov čo som obehol dosť zháňaný tovar:fnuk Inak nie je to problém len peugeotov, tak neviem, prečo jednoducho nejaký dodávateľ nemá v ponuke celý ventil a predávajú len sadu, ktorá je všetkým na prd:bacha Citovat
Přema Odesláno 5. duben 2010 Odesláno 5. duben 2010 Jo ještě nějaký bych našel.....zítra posílám jeden ventil pro Vlado-77.....mrknu se jak to u mě vypadá ale určo ještě 2 najdu.......mám to ze svojich snímačů....já to vyřešil s ventilama úplně jinak ale to si nechám fakt pro sebe...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.